TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Wainer 12428-F Quartz Chronograph Saat Danışma

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Wainer 12428-F Quartz Chronograph Saat Danışma

Mesaj zgnclskn » 13 Oca 2015, 19:25

Claude Bernard markası hakkında da kısaca bilgi vereyim size, zira çok benzer saatler ile ilgileniyoruz :) Marka olarak İsviçre üretimi kalitesinden şaşmadan daha uygun fiyatlı saatler üretmek şiarlarından dem vuruyorlar. Türkiyede'ki ilk senelerinde 500 saat girmiş piyasaya, bu sene 8000 sipariş edilmiş. Genel olarak 500-2500 gibi bir fiyat bantları var. CB nin de bazı quartz saatlerinde daha zayıf mekanizmalara rastladım. Fakat Ronda 5030, 6 jewellı, tavsiye edilen kaliteli bir mekanizma olarak yorumlanıyor. Dediğim gibi forumda pek bilgi olmaması benim açımdan da bir handikap oluşturdu ama biraz risk de alınabilir diye düşünüyorum :) Klasik bir modelle ilgileniyoruz aslında ama markanın Türkiye piyasasında yeni olması pek kimsede olmaması açısından da benim ilgimi çekti diyebilirim. Neyse çok uzatmıyım, kadran rengi beyaz ama sizin istediğiniz renk kombinasyonuna yakın şu Türkiye içi linki de paslayıp uzaklaşayım ;)

http://www.konyalisaat.com.tr/urun/claude-bernard-cb-10218-37r-air/
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj emirhan2023 » 13 Oca 2015, 19:36

Teşekkürler verdiğiniz 2 öneride de saatler şık duruyor . Mekanizma hakkında bilgim yok oyüzden bişey demiyorum. Mekanizmaları yeni ögrenmeye başlıyorum zaten. Saatin çapını bilmiyorum yalnız denedim küçük durmadı bilekte. 47 mm armani var bende hemen hemen yakın ona. Saat çok şık fotoğrafta güzel durmamış bence deneyince fikir değişiyor. Bide üzerinde 12 saatlik kronometre var yada kronografmı deniyor yanlış olmasın. Buda işime yarayacaktı benim özellikle ama dediğiniz gibi forumda iyi şeyler yazmıyor hakkında. Saygılar. Öneriler için teşekkür ederim
Kullanıcı avatarı
emirhan2023

Mesaj MaLi » 13 Oca 2015, 19:37

Kullanıcı avatarı
MaLi

Mesaj zgnclskn » 13 Oca 2015, 19:44

Büyük bir çap arıyorsanız CB önerimi geri çekeceğim sanırım, zira kendisi 40 mm, belki başka modellerine bakabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
zgnclskn

Mesaj Modern60 » 14 Oca 2015, 00:52

RONDA 5030D makine var içerisinde. Oldukça iyi bir makine ama İsviçre imalatı ise...çünkü bu makine uzak doğuda da imal ve montaj yapılmaktadır. İsviçre imalatı 13 taş, uzak doğu 6 taşlıdır. Kısacası orijinali çok iyidir ve 4 yıl pil ömrü var hem de hep krono çalışsa bile.
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj emirhan2023 » 14 Oca 2015, 01:19

Tesekkurler
En son emirhan2023 tarafından 14 Oca 2015, 01:52 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
emirhan2023

Mesaj raven » 14 Oca 2015, 01:27

saat nasıl ki kompleks bir yapı ise saat seçimi de bu yapıya uygun olmalı. sadece görüntüsüne bakılarak ya da sadece içindeki mekanizmaya bakılarak saat alınmaz. saat sizi tamamlayan bir imaj unsuru olarak seçilirken aynı zamanda prestij katkısı da yapmalıdır. yoksa telefonlarımızda zaten saat var. ayrıca görüntü için saat alınacaksa Eminönü'nde 10 tl ye muhteşem görüntüde saatler var. o yüzden saat seçiminde bir çok unsur göz önünde bulundurulmalı.
bütçeye uygunluk
uygun bütçeye oranla iyi işçilikli
mekanizması iyi
saat markası olması
giyim ve yaşam tarzına uygunluk
dayanıklılık gibi... :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 60 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners