Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.
Anesthesia, roan, Aleksey, Hellhound, Serxx, Terasus değerli yorumlarınız için teşekkür ederim Genelde 44mm Superocen tercihi var Başka değerli yorumlar da bekliyorum
İkisi arasında 8500 kalibrelik yeni kasa 42 mm Omega PO. Diğer taraftan bütçeni biraz artırıp az beklersen temiz, ikinci el Rolex Submariner No Date alabilirsin
Tgm, ince bir bileğe sahip değilseniz 42mm 8500 Planet Ocean'ı elemenizi öneririm. 8500 kalibreli 45.5mm Planet Ocean ve Superocean 44 arasında kalırsanız da ikisi de gözünüzü arkada bırakmayacak tercihler olacaktır.
SeRxx'in bahsettiği gibi Superocean'ın eksi yönü çizikleri fazlaca belli etmesi, Planet Ocean'ın eksi yönü ise ağırlığı ve bileziğinin bileğe tam oturmama ihtimali. Zira yurtdışı forumlarda da araştıracak olursanız ağırlığından ve bilekte fazlaca oynadığından dolayı yeni kasa Planet Ocean'ı elden çıkaran birçok kullanıcıya rastlayabilirsiniz. Ancak ağırlığıyla ilgili sıkıntı yoksa ve bileğe de oturduysa birçok kişinin, daha üst segment saatleri olmasına rağmen Planet Ocean'dan vazgeçemediğini göreceksiniz.
Planet Ocean'ın ikinci eli çok sık düşerken Superocean 44'ün ikinci elini bulmak daha zor. Dolayısıyla illa sıfır alma takıntınız yoksa, sıfır ayarında uygun fiyatlı bir Planet Ocean alır, beğenirsem yoluma devam eder, beğenmezsem de zarar etmeden ya da asgari zararla elden çıkarıp sıfır Superocean 44 alırdım.
Hiç Omega kullanmadım. Aslında Omega'yı çok istiyorum ama aklım Superocean 44'e doğru kayıyor.. Sıfır Superocen 44, yanına temiz bir ikinci el Moonwatch mu alıyım diyorum Mutlaka bir omega istiyorum
Superocean 42 bence PO'ya kıyasla çok daha sportif bir diver. Parlak kasası, gösterişli bileziği, kadranındaki iri arabic indeksler olsun bence çok spor bir hava katıyor saate. Eğer koleksiyona kauçuk kayışlı spor karakterli bir diver katma arayışı içindeyseniz çok iyi bir seçim olabilir. Ama genel kullanım için PO'nun çok daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Ancak işim içine Superocean 44 de girerse, benim de tercihim o yönde olurdu.