TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Solar SNE119P Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Seiko Solar SNE119P Bilgi ve Yorum

Mesaj eraslani » 28 Eki 2014, 08:30

Kinetik gibidir bence..ben aldigim vakit saatci 10 yil demisti..teknolojide gelisiyor surekli..yeni modeller dahada uzun olmali :thumbup:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj tachyon » 28 Eki 2014, 11:12

Kinetik Seiko bende de var severek kullanıyorum ama şimdi solar teknolojiler varken hareket enerjisi ile şarj olan pilli saatler tamamen saçmalık. Üstelik son yıllarda solar saatlerde kullanılan lityum titanat pillerin ömürlerinin en az 30-40 yıl olduğu söyleniyor. Büyük ihtimalle aynı pilleri kinetik saatlerde de kullanmaya başlamışlardır ama dediğim gibi kinetik teknolojisi son derece saçma. Söz konusu saatin tasarımı bana hitap etmese de kullanılan teknoloji açısından oldukça tatmin edici olacaktır.

http://en.wikipedia.org/wiki/Rechargeable_battery
http://en.wikipedia.org/wiki/Eco-Drive
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj ceruti » 28 Eki 2014, 21:50

30-40 yıl :shock: :shock: gerçekten teknolojiye yetişemez olduk,fakat bazı şeyler var ki teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin klasiklerdende vazgeçilmiyor.En başta aklıma gelen otomobil sonra tabiki saatler, titreşim rotorlu saatleri kullanmaktan zevk duyan insanlarda bir hayli mevcut... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
ceruti

Mesaj tachyon » 28 Eki 2014, 23:52

ceruti yazdı:30-40 yıl :shock: :shock: gerçekten teknolojiye yetişemez olduk,fakat bazı şeyler var ki teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin klasiklerdende vazgeçilmiyor.En başta aklıma gelen otomobil sonra tabiki saatler, titreşim rotorlu saatleri kullanmaktan zevk duyan insanlarda bir hayli mevcut... :thumbup:

Burada söz konusu olan mekanik saatler değil. Burada saçma olan Seikonun isimlendirdiği şekliyle kinetik, Swiss ismiyle autoquartz saatlerdeki pilin şarj edilme şekli. Pili güneş enerjisi ile son dere basit ve minimum malzeme ile şarj edip maksimum verim elde etmek varken mekanik bir aksam ekleyip daha karmaşık ve daha ağır bir teknoloji ile donatılıp şarj edilmesini saçma buluyorum.
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj eraslani » 29 Eki 2014, 00:23

Ben sahsen enerjisini benim hareketimden alan saatleri tercih ediyorum..
Bu yüzden kinetik benim icin solardan daha gecerlidir..
En son eraslani tarafından 29 Eki 2014, 08:09 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj ceruti » 29 Eki 2014, 00:30

yanlışsa düzeltin,kinetik enerji mekanik bir aksiyonun sonucu oluşmuyormu? Çok iyi hatırlıyorum kinetik modeli lanse edildiğinde devrim niteliğindeydi.Solar çok daha yeni elbetteki kıyaslandığında yeni ve taze teknoloji her zaman önde oluyor.Kim bilir belki vücut ısısıyla enerji depolayan saatler yapıldığında solar vasat kalacak...
Kullanıcı avatarı
ceruti

Mesaj tachyon » 29 Eki 2014, 01:01

ceruti yazdı:yanlışsa düzeltin,kinetik enerji mekanik bir aksiyonun sonucu oluşmuyormu? Çok iyi hatırlıyorum kinetik modeli lanse edildiğinde devrim niteliğindeydi.Solar çok daha yeni elbetteki kıyaslandığında yeni ve taze teknoloji her zaman önde oluyor.Kim bilir belki vücut ısısıyla enerji depolayan saatler yapıldığında solar vasat kalacak...

Kinetik ismi bu konuda bilgisi az olan insanları yanıltıyor. Saatler kabaca mekanik ve quartz şeklinde ikiye ayrılır. Kinetik saatler quartz saatler sınıfına girer. Sebebi de diğer pilli saatler gibi içerisinde bulunan quartz kristalinin zaman ölçümünde kullanılıyor olmasıdır. Pil ve içindeki basit bir çip yardımı ile çalışır. Normal pilli saatlerden farkı üzerinde tıpkı otomatik saatlerde bulunan rotor sayesinde pilinin şarj edilmesidir. Mekanik saatler ise otomatik ve kurmalı olarak ikiye ayrılır. Bu konuda forumda arama yaparak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Güneş enerjisi teknolojisi ise sizin dediğiniz gibi yeni bir teknoloji değildir. Hatta kinetikten çok daha eskidir. Ben 80 li yıllarda piyasada solar saatlerin olduğunu çok çok iyi hatırlıyorum. En aşağıda verdiğim linki takip ederseniz bu teknolojinin ne kadar eski olduğunu görürsünüz. Bir de bahsettiğiniz gibi vücut ısısı ile pil şarj etmek kadar mantık dışı bir teknoloji olamaz. Seiko bunu yıllar önce yapmış ve saçma olduğunu fark ettikten sonra bırakmıştır. Bakınız Seiko Thermic

http://www.roachman.com/thermic/

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar-powered_watch
Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj ceruti » 29 Eki 2014, 11:42

tachyon yazdı:
ceruti yazdı:yanlışsa düzeltin,kinetik enerji mekanik bir aksiyonun sonucu oluşmuyormu? Çok iyi hatırlıyorum kinetik modeli lanse edildiğinde devrim niteliğindeydi.Solar çok daha yeni elbetteki kıyaslandığında yeni ve taze teknoloji her zaman önde oluyor.Kim bilir belki vücut ısısıyla enerji depolayan saatler yapıldığında solar vasat kalacak...

Kinetik ismi bu konuda bilgisi az olan insanları yanıltıyor. Saatler kabaca mekanik ve quartz şeklinde ikiye ayrılır. Kinetik saatler quartz saatler sınıfına girer. Sebebi de diğer pilli saatler gibi içerisinde bulunan quartz kristalinin zaman ölçümünde kullanılıyor olmasıdır. Pil ve içindeki basit bir çip yardımı ile çalışır. Normal pilli saatlerden farkı üzerinde tıpkı otomatik saatlerde bulunan rotor sayesinde pilinin şarj edilmesidir. Mekanik saatler ise otomatik ve kurmalı olarak ikiye ayrılır. Bu konuda forumda arama yaparak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.

Güneş enerjisi teknolojisi ise sizin dediğiniz gibi yeni bir teknoloji değildir. Hatta kinetikten çok daha eskidir. Ben 80 li yıllarda piyasada solar saatlerin olduğunu çok çok iyi hatırlıyorum. En aşağıda verdiğim linki takip ederseniz bu teknolojinin ne kadar eski olduğunu görürsünüz. Bir de bahsettiğiniz gibi vücut ısısı ile pil şarj etmek kadar mantık dışı bir teknoloji olamaz. Seiko bunu yıllar önce yapmış ve saçma olduğunu fark ettikten sonra bırakmıştır. Bakınız Seiko Thermic

http://www.roachman.com/thermic/

http://en.wikipedia.org/wiki/Solar-powered_watch

Evet haklısınız,tutkusunu yeni keşfeden bir kişi olarak teknik saat konusunda fazla bir bilgim yoktur.Solar yeni derken bildiğim kadarıyla quartz saatlerde yeni olduğunu kasdetmiştim.Vücut ısısı ise mantıklı olsun veya olmasın sadece esprili bir örnekti ,zamanında seikonun böyle bir proje yürüttüğünü bilmiyordum açıkcası... enerji alacak bir orası kaldı diyerek esprisine yazmıştım sadece. Tarih boyunca insanoğlu sürekli gelişmek adına her alanda yeni projeler geliştirmiş bir önceki projeler(bazıları tam bir fiyasko olsada) hep ilham kaynağı olmuş...Mesleğim olan elektrik sektöründe ise sürekli bir alternatif enerji kaynakları arayışı olmaktadır.Buda elektrikle çalışan makinaları ve cihazları yakından ilgilendiriyor.
Az enerji harcasın, A++++ olsun hatta hiç enerji bile harcamadan çalışsın
Önümüzdeki dönemlerde baş döndüren gelişmelere şahit olacağımız kesin görünüyor.Verdiğiniz bilgiler ve kaynaklardan dolayıda teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
ceruti

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners