ceruti yazdı:30-40 yıl![]()
gerçekten teknolojiye yetişemez olduk,fakat bazı şeyler var ki teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin klasiklerdende vazgeçilmiyor.En başta aklıma gelen otomobil sonra tabiki saatler, titreşim rotorlu saatleri kullanmaktan zevk duyan insanlarda bir hayli mevcut...
ceruti yazdı:yanlışsa düzeltin,kinetik enerji mekanik bir aksiyonun sonucu oluşmuyormu? Çok iyi hatırlıyorum kinetik modeli lanse edildiğinde devrim niteliğindeydi.Solar çok daha yeni elbetteki kıyaslandığında yeni ve taze teknoloji her zaman önde oluyor.Kim bilir belki vücut ısısıyla enerji depolayan saatler yapıldığında solar vasat kalacak...
tachyon yazdı:ceruti yazdı:yanlışsa düzeltin,kinetik enerji mekanik bir aksiyonun sonucu oluşmuyormu? Çok iyi hatırlıyorum kinetik modeli lanse edildiğinde devrim niteliğindeydi.Solar çok daha yeni elbetteki kıyaslandığında yeni ve taze teknoloji her zaman önde oluyor.Kim bilir belki vücut ısısıyla enerji depolayan saatler yapıldığında solar vasat kalacak...
Kinetik ismi bu konuda bilgisi az olan insanları yanıltıyor. Saatler kabaca mekanik ve quartz şeklinde ikiye ayrılır. Kinetik saatler quartz saatler sınıfına girer. Sebebi de diğer pilli saatler gibi içerisinde bulunan quartz kristalinin zaman ölçümünde kullanılıyor olmasıdır. Pil ve içindeki basit bir çip yardımı ile çalışır. Normal pilli saatlerden farkı üzerinde tıpkı otomatik saatlerde bulunan rotor sayesinde pilinin şarj edilmesidir. Mekanik saatler ise otomatik ve kurmalı olarak ikiye ayrılır. Bu konuda forumda arama yaparak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Güneş enerjisi teknolojisi ise sizin dediğiniz gibi yeni bir teknoloji değildir. Hatta kinetikten çok daha eskidir. Ben 80 li yıllarda piyasada solar saatlerin olduğunu çok çok iyi hatırlıyorum. En aşağıda verdiğim linki takip ederseniz bu teknolojinin ne kadar eski olduğunu görürsünüz. Bir de bahsettiğiniz gibi vücut ısısı ile pil şarj etmek kadar mantık dışı bir teknoloji olamaz. Seiko bunu yıllar önce yapmış ve saçma olduğunu fark ettikten sonra bırakmıştır. Bakınız Seiko Thermic
http://www.roachman.com/thermic/
http://en.wikipedia.org/wiki/Solar-powered_watch
Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 74 misafir
|