TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Zenith Pilot Doublematic Hakkında Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Zenith Pilot Doublematic Hakkında Yorum

Mesaj Hellhound » 28 Eyl 2014, 13:48

Yönlendiriyorlar da, distribütör kendi ustalarına mı açtırıyor saati, yoksa saat İsviçre'ye mi yollanıyor? Bir de ortalama bakım ücreti hakkında bir şey söylediler mi? El mahkum, 5 yıl sonra düşünülecek bu konular :)

Hem bu konuları merak ettiğim için hem de okuyacak diğer arkadaşlara referans olması açısından, konu hakkında deneyimi olan üstadlar açıklık getirebilirse mutlu olurum :champ:
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj Bond » 28 Eyl 2014, 13:56

Oldukça detaylı komplikasyona sahip bir model. Karmaşık kadrana rağmen bence güzel duran bir saat. Zenith Türkiye müdürü Haluk Bey Basel'de bunu takıyordu. Ben denediğimde beğendim bir saat oldu. World timer olarak Girard Perregaux modellerine bakılabilir ancak bu modelde aynı zamanda alarm fonksiyonu mevcut. Tabii alarm ne kadar kullanılır bilemiyorum. Genel olarak bu kategoride özel ve başarılı bir saat, markası ve komplikasyonları ile fiyatı iyi konumlandırılmış diyebilirim. Kasa biraz kalın sanırım 16-17 mm civarı yüksekliği olması lazım. Avantajlarını ve dezavantajlarını kişisel beklentilere göre tartıp alım kararını öyle vermek lazım. Linkte iyi bir inceleme mevcut.

Zenith Pilot Doublematic “Hands-On” Review :arrow: http://blog.dreamchrono.com/2013/11/zenith-pilot-doublematic/

Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj SeRxx » 28 Eyl 2014, 14:01

Distribütör burada kendi markasının eğitimli ustalarına bakım yaptırıyor. Aşılamayacak problemler olduğunda ise merkeze yolluyorlar. Burada dikkat edilecek husus; ustanın gerçekten Zenith konusunda eğitimli olup olmadığıdır.

Bakım ücretinin de 1000 CHF'ın altında olacağını düşünmüyorum. :)

Hellhound yazdı:Yönlendiriyorlar da, distribütör kendi ustalarına mı açtırıyor saati, yoksa saat İsviçre'ye mi yollanıyor? Bir de ortalama bakım ücreti hakkında bir şey söylediler mi? El mahkum, 5 yıl sonra düşünülecek bu konular :)

Hem bu konuları merak ettiğim için hem de okuyacak diğer arkadaşlara referans olması açısından, konu hakkında deneyimi olan üstadlar açıklık getirebilirse mutlu olurum :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj onboardx » 28 Eyl 2014, 14:22

Gmt kolunu gizleyebiliyoruz sanırım bu saatte @Bond, bu konuda bilginiz var mi ?
Kullanıcı avatarı
onboardx

Mesaj Bond » 28 Eyl 2014, 14:31

GMT fonksiyonu için olan indeks gece ve gündüz olmak üzere iki bölüme ayrılmış, GMT kolu 24 saat dilimine göre hareket edeceğinden bence gizlenmesi mümkün olmayabilir. Denemek lazım hiç bu tarz bir GMT kullanmadım ama gece ve gündüz olarak gösteriyor ise teknik olarak mümkün görünmüyor. Eğer GMT fonksiyonu 24 saat indekslerine değilde normal saat indekslerine göre hareket ediyor ise kırmızı uç kısmı hariç gizlenecektir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Hellhound » 28 Eyl 2014, 14:55

SeRxx teşekkür ederim :champ:
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj onatozer » 28 Eyl 2014, 15:34

Kalabalık kadrana rağmen çok göz yormayan şık bir saat. Bu kadar komplike bir saat kullanmanın insana insana haz vereceği aşikâr :thumbup: Fiyat-kalite endeksinde de Zenith'in başarılı olduğuna inanıyorum.

Benim Gözüme çarpan en büyük eksi özellikle sol taraftaki tepelerin büyüklüğü. :? Kullanımı kolaylaştırdığı İcin tercih edilmiş belki ancak, saatin kibarlığını kırmış. Bir de tarih penceresinin konumunu biraz zorlama buldum. Bunlar Göze çok batmıyorsa keyifle kullanılacağına inandığım bir saat :champ: alternatif olarak da Serxx'in de önerdiği gibi JLC Master Compressor serilerine göz atılabilir. :thumbup:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Cct » 28 Eyl 2014, 21:25

Ben çok beğendim saati :champ:

Bunca yoğunluğa rağmen kadran çok güzel ve modern hazırlanmış, çoğu world-time saatlerdeki klasik hava yok.
Sizde beğendiyseniz neden olmasın :)
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 112 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners