TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Tag Heuer Carrera Cal. 1887 43mm Bilgi ve Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Tag Heuer Carrera Cal. 1887 43mm Bilgi ve Yorum

Mesaj katkay » 31 Tem 2014, 16:29

Öncelikle yorumlar için çok teşekkür ederim.

Ancak daha önce bu fiyata Omega yada Rolex submariner alınır gibi yorumları okumuştum benze konularda. Ancak ben her ikisinde de tasarım olarak calibre 1887 kadar hoşuma gidenini bulamadım. Varsa model öneriniz tabiki inceleyeyim.

sizce de marka ile birlikte tasarım da ön planda değilmi?
Kullanıcı avatarı
katkay

Mesaj Cct » 31 Tem 2014, 16:30

Model üzerine de bir şeyler söyleyeyim :D

cal 1887 ailesinde bir sürü farklı tipte model var. Bu kombinasyonu seçtiğinize göre biraz daha resmi, dress görünümlü saatlerden hoşlanıyorsunuz.

Genel olarak tüm Carrera modelleri kolay kullanılan ve Kronograf işini iyi çözmüş saatlerdir. Kasa tasarımı 45 yaşında, markayla özdeşleşmiş ve bence en iyilerden birisi. Mekanizma biraz tartışmalı da olsa inhouse ve oldukça kaliteli.

Dezavantaj olarak ise kasa yüksekliğini söyleyebilirim. Özellikle takım elbise giyiorsanız saat gömlek manşetine kolay kolay sığmayacaktır. Yalnız bu bahsettiğim sorun neredeyse tüm kronograf modellerde mevcut :geek:

Marka bilinirliği ise biraz tuhaf. Tag Heuer saat konusunda pek bilgili olmayan, para harcamayan insanlar arasında çok yüksek bilinirliğe sahip. (Bunu atmıyorum. Zamanında saat markası bir müşterim için tüketici araştırması yaptırmıştım)
Bu bilinirliği ben de bizzat yaşadım. Eski seri Carrera'mı taktığımda "Oha Carrera mı var sende?" diye tepkiler alırken Submariner'ı kimse farketmiyor :( :lol:

Tabi bu bulunduğunuz ortam ve iş çevresiylede gayet alakalı bir durum. Benim bulunduğum sektörde en havalı saatler renkli renkli Swatch'lar ve Tokyo Flash :D
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj ermansire » 31 Tem 2014, 16:54

O paraya bunun ağababası olan IWC Portuguese Chrono 2. el rahat rahat alınır. Tag alıp da onu birinin kolunda görürseniz üzülürsünüz.
instagram.com/ermansire
Kullanıcı avatarı
ermansire

Mesaj katkay » 31 Tem 2014, 16:57

Cct yorumların için çok teşekkür ederim.

Bir de önerebileceğiniz bir saatçi var mıdır nereden en uygun fiyata bulabilirim. Bunu sormamın sebei saat için ilk olarak 18,500 TL fiyat vermişlerdi. Daha sonra nakit ödeyeceğim dediğimde 13.500 dediler ve en daha sonra da 11.500'e kadar bulabildim. Bu bahsettiğim fiyatların hepsi yetkili satıcı olan mağalar tarafından verildi. Hal böyle olunca insan kuşkulanıyor acaba daha iyi fiyata bulabilir miyim diye.

Açıkçası saati çok beğendim ve alırsam satmayı da pek düşüneceğimi sanmıyorum. İş kaldı en iyi fiyatı nerede bulabileceğime. O konuda yardımlarınıza ihtiyacım var.
Kullanıcı avatarı
katkay

Mesaj Cct » 31 Tem 2014, 17:02

Distribütör baskısından dolayı bayiler ilk başta çok yüksek rakamlar veriyorlar.

11.500 taban rakam gibi görünsede Nişantaşı Zafer Saat'te piyasaya göre çok daha uygun sıfır Tag Heuer modelleri bulmak mümkün. Bir bakın derim :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj mermertaş » 31 Tem 2014, 17:53

Ikinci el rolex degil ama, o paraya sıfır omega alınır diye kaynayayım araya :D

Kronograf olarak moonwatch(kırkdokuz buçuk limited ed leri degil tabii, hesalit camlı hakiki moonwatch) çok güzel olur, tarihi olan ikonik bir model.

Sizin beğendiğiniz tag ile görünüm namına alakası yok tabii o ayrı
Kullanıcı avatarı
mermertaş

Mesaj Modern60 » 31 Tem 2014, 23:45

Ne almak isti,yorsanız ona yönelin...yoksa aklınız dağılacak. Ama bir tavsiye...geçmişte dünya bloglarında cal 1887 ile ilgili bir çok yorum vardı hatta ceo çıktı ve özel olarak konuya açıklık getirdi...bir de siz bu değerlendirmelere göz atın derim...
Kullanıcı avatarı
Modern60
Contributor

Mesaj onatozer » 01 Ağu 2014, 02:01

Kisisel yorumum her ne kadar marka bazında tag a sempatim IWC ye antipatim olsa da bu modelin Portuguese ile benzerliği cok asikar, o nedenle ikinci el Portuguese fikri daha mantıklı gibi... Ayrıca ülkemizde tag heuer fiyatlarının biraz yuksek olduğunu dusunuyorum. Buradaki fiyatlar ile yurtdışından yine istenen model Tag ikinci el alınıp geri kalan bütçe ile ikinci bir saat bile alınabilir :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners