TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer Carrera vs Omega Speedmaster Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Saat Seçimi Konusunda Yardım/ Tag Heuer vs Omega

Mesaj Cct » 21 Tem 2014, 22:06

Bende normalde direk Omega derdim fakat bu Carrera modeli varken Speedmaster alın demeye dilim varmıyor :roll:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj sercankaf » 21 Tem 2014, 22:22

Speedmaster ve limitli seri olmasindan dolayi tekrar Omega diyorum. Nedense Tag Heuer in hicbir modelini sevemedim, sevemiyorum.
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj barbecue » 21 Tem 2014, 22:27

beyler, görüşler için çok teşekkürler.
Ancak sizden ricam Omega derken neden Omega? Benzer şekilde CCt siz neden " Carrera modeli varken Speedmaster alın" diyemiyorsunuz.
Açıklamalarınızı rica edeceğim

Beyler, kusura bakmayın ama ben yanlışlıkla konuyu doğru başlık altında açmamışım.
Moderatör arkadaşlardan rica etsem, konusu "danışma" başlığının altına alsa.
Karışıklık için özür dilerim.
Kullanıcı avatarı
barbecue

Mesaj Cct » 21 Tem 2014, 22:36

Omega'yı genel olarak Tag Heuer'den bir adım önde görürüm. Ayrıca Speedmaster her ne kadar b*ku çıkartılmış olsada son derece kullanışlı, sade ve kült bir modeldir.

Almak istediğiniz Carrera yeni seri modellerden. Carrera'nın en güzel saat kasalarından biri olduğunu düşünmekle birlikte bu modelde çok kaliteli bir Zenith mekanizması bulunuyor. Flyback çok mühim bir şey olmasa da komplikasyon komplikasyondur :D Ayrıca yeni seri Carrera'larda eskilere göre ciddi bir kalite gelişimi mevcut, eski seri Carrera kullanıcısı olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Ben bir seçimde bulunamıyorum açıkçası. Bence ikiside gayet güzel spor kronograflar. Pişman etmezler :champ:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Ontime » 22 Tem 2014, 02:28

Bence omega
Kullanıcı avatarı
Ontime

Re: TAG Heuer Carrera vs Omega Speedmaster Seçim Önerisi

Mesaj SeRxx » 22 Tem 2014, 09:07

İki model arasında seçimim kesinlikle Omega olurdu :thumbup:

Bu TAG modeline kesinlikle para vermem; çünkü yakın fiyatlara El Primero var ;)

Alternatif olarak Speedmaster Mark II modeline de bakabilirsiniz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Re: TAG Heuer Carrera vs Omega Speedmaster Seçim Önerisi

Mesaj mavisakal86 » 22 Tem 2014, 13:14

Marka klasmani olarak bende Omega derdim ama saatte altin bulunmasi tercihim deyil....

Modelleri kiyasladimizda tag in bu modeli daha guzel....

Makinalarini kiyaslar isek, cct arkadasimiz tag da zenith makina oldunu soylemis..... Hal boyle olunca tabiki zenit makinaliyi tercih ederdim.... Omega da zenith kadar iyi bir makina oldunu sanmiyorum, muhtemelen diyerlerinde de oldugu gibi eta makina kullanmistir.... zenith cok daha kendine ozgu kaliyor..... Birde fyl-back olmasi ayri bir atisi olmus....

Limitet edision lara cok takilmayin, cogu para tuzagi.... Ayni modelin kadrani bir ton ren deyistirip ayni saati uretmeye devam edicek.... Nereli sayili uretim, kasasi mi, makinasi mi, sadece birkac renk ve harf eklentisininden baska birsey deyildir %90 i....

Sadece bu iki modelden biri diyorsaniz ben Tag i tercih ederdim.....

Hayirlisi olsun.... :thumbup:
Kullanıcı avatarı
mavisakal86

TAG Heuer Carrera vs Omega Speedmaster Seçim Önerisi

Mesaj Bg17 » 22 Tem 2014, 15:40

normal sartlarda omega marka degeri, imaj ve kalite olarak tag in az da olsa üzerinde konum edinmiş bir marka.

fakat, model bazında değerlendirmek daha doğru. omega speedmaster maalesef oldukça fazla versiyonu çıkmış ve özelliğini ayrıcalığını az da olsa kaybetme yönünde olan bir marka.

Tag ise atılım yapıyor, sizin belirttiğiniz model de serinin amiral gemisi sayılabilir. ayrıca bence görsel olarak da çok daha hoş.

İki marka arasında omega demekle beraber, iki saat arasında bu tag i çok düşünmeden alırım.
En son Bg17 tarafından 22 Tem 2014, 17:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu, Majestic-12 [Bot] ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners