TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Blancpain Fifty Fathoms Renk Seçimi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Blancpain Fifty Fathoms Renk Seçimi ?

Siyah
35
69%
Mavi
16
31%

Toplam oy : 51

Re: Blancpain Fifty Fathoms Renk Seçimi

Mesaj serdarfb » 27 May 2014, 23:59

İlla alacaksam siyah. Ama almam. ;)
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj onatozer » 28 May 2014, 00:09

Değerli yorumlar için teşekkürler,

İkinci el değeri konusunda çok endişeli değilim, çünkü manevi önem yükleyip alacağım bir saat olacak, bir terslik olmazsa da uzun süre elden çıkartmayı düşünmüyorum.

Ancak duyguları biraz susturup mantığıma ses verince, siyahın uzun süre kullanıma daha uygun olacağını ve bir gün satmak istediğimde maviye göre daha rahat alıcı bulacağını düşünmeden edemiyorum.

İkinci el değeri çok daha yüksek markaları da uzun uzun düşündüm, AP Royal Oak 15400'e aklım çok gitti hatta, ancak bir türlü kalbim de aklım kadar gidemedi. JLC'de birkaç model denedim, Navy Seals mı Fifty Fathoms mu diye bir mukayeseye bile girdim (ki epey kısa sürdü :lol: ) Rolex'de ise sadece mavi Submariner ve Pepsi GMT kalbimi tam anlamı ile pırpır ettirebildi şimdiye kadar, ancak ikisinin de çelik olarak çıkmaması beni Rolex'ten tamamen uzaklaştırdı.

Özetlemek gerekirse Fifty Fathoms tamamen duygusal bir karar, ancak renk seçiminde aynı duygusallıkla devam etmek mi, yoksa artık mantığa da biraz söz vermek mi doğru karar veremiyorum :roll:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj onatozer » 28 May 2014, 00:11

SerdarFB yazdı:İlla alacaksam siyah. Ama almam. ;)

Abi 10 satır yazı yazdım soğutmayın diye oldu mu şimdi kocaman ALMAM yazmak :lol: :lol:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Tolgi06 » 28 May 2014, 00:49

Öncelikle uzun süreli kullanım için düşünsem ve maddi imkanel verse direk alırım . Bu markaya hep pozitif yaklaştım ama bu markanın ciddi bir marketing reformuna ihtiyacı var , kim bilir belki yaparlar böyle bir reform da Panerai gibi küllerinden doğar yeniden .

Gelelim saate :

Öncelikle teknik olarak ve ince işçilikte laf edilebileceğini düşünmüyorum. Mekanizmadan tutun kadran işçiliğine kadar neredeyse kusursuz.

Siyah:

Kasa kadran bütünlüğü olarak çok hoş , tam bir kült , özellikle safir bezel bu model ile özdeşleşti . Kadran , kasa her şey dengeli , sailcloth kayış siyah kadran ile daha uyumlu. Ama iş kasanın parlak olmasına gelince akıl kurcalıyor. İlk günlerde güzel gelecektir ama zamanla fazla parlak gelebilir ve çok çabuk kılcal çizikler oluşup moral bozabilir . Genel bakarsak ise clasics are better deyip alınabilir.

Gel gelelim siyah kadranın yerini doldurmak her zaman çok rahat. Alınacak bir Tag ile bile siyah kadran açığı kapatılabilir.

Mavi :

Sunburst dial aşırı cezbedici. Mavinin tonu harika(tabii ki de subjektif bir konu. Saatlerde beğendiğim iki mavinin biri bunda biri de hozburun'un Orient Star da) . Kasanın burshed olması bu model için bence avantaj. Siyahtaki parlaklık bezel ile uyum sağlıyor evet ama uzun vadede oluşacak çizikler rahatsızedici olur.
Mavi de ise böyle bir dert yok lakin bezeline kadar parlak tasarlanmış bir saatte canlı nasıl durur bilmiyorum. Canlı görmek lazım.

Özet : Bu mavi tonu için ve bu kadar güzel bir yanar döner sunburst için maviyi alır , siyah kadran ihtiyacımı ileride maddiyat uygun olunca alınacak bir Submariner 114060 ile giderirdim . Mavi Fifty Fathoms'u alır uyumlu olsun diye de içinde mavi içeren kıyyafetler alır kullanırdım :D

Şunu da düşünelim; Blancpain'in alcantara ve sailcloth kayışlarının çok çabuk deforme oluyor (bkz : WUS forumları ) . orijinal kordon fiyatları ise aşırı pahalı . O yüzden ileride elden çıkarma ihtimaline karşın ekstra aftermarket kayışlar almanız gerekecek ki bu durum sizi saatten soğutur mu bilmiyorum .
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj onatozer » 28 May 2014, 00:57

Tolgi06 yazdı:...Şunu da düşünelim; Blancpain'in alcantara ve sailcloth kayışlarının çok çabuk deforme oluyor (bkz : WUS forumları ) . orijinal kordon fiyatları ise aşırı pahalı . O yüzden ileride elden çıkarma ihtimaline karşın ekstra aftermarket kayışlar almanız gerekecek ki bu durum sizi saatten soğutur mu bilmiyorum .

Kayış konusunda planım aftermarket mesh bilezik alıp onunla kullanmak aslında, o nedenle kayış konusunda pek endişem yok, tek anlayamadığım mavide çok güzel bir clasp kullanmışlar ama siyahda da bir okadar sıradan bir buckle var. :roll:
Detaylı mesaj için ayrıca teşekkürler :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Cct » 28 May 2014, 01:47

Öncelikle cesaretin için tebrik ediyorum :champ:

Ben kesinlikle siyah alırdım.

Siyah kadran ile ünlenmiş bir saati renk oyunları uğruna harcama derim. Polished kasa ve kırmızı uçlu saniye siyah kadranda çok daha etkileyici duruyor.

Ayrıca safir bezelde de renk farkı var. Siyah çok daha net, lacivert ise kirli gibi duracaktır.

Madem cesur bir karar verilecek. En efsane en net versiyon olsun, siyah olsun :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Baran » 28 May 2014, 06:49

Saat guzel,ben markalarin klasiklesmis modellerini daha cok begendigimden siyahi tercih ederdim Blancpain siyahtir bana gore ama son sahibi olma dusuncesi bana o saate o parayi verdirmezdi.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj BarisFB » 28 May 2014, 08:42

SerdarFB yazdı:İlla alacaksam siyah. Ama almam. ;)

+1
Belli bir saatin virüsü bir bulaştımı gitmiyor ama bence de tercihinizi başka bir markadan yana kullanın.
Ben böyle anlık gaza gelip aldığım saatlerde o kadar para kaybettim ki kuyruk acım var. :lol: :lol:

Artık saat alırken 3 kritere bakiyorum, 1) 15 yıl sonra da takabilir miyim 2) 15 yıl boyunca aynı zevkle sıkılmadan takabilirmiyim 3)Satarsam ne kadar zarar ederim...ve FF bu kriterlerden geçmiyor bence.

AP Millenary'ye bayılıyorum ama bu kriterlerden dolayı almadım bence de iyi ettim. JLC Duometre için de aynısı geçerli.
AP 15305'ü her gördüğümde içim cız ediyor ama almaya gelince herhalde 15202 alırım.

Diyorsanız ki illa alıcam gözüme uyku girmiyor...o zaman siyah kesinlikle...en azından bu modelin klasiklesmiş kombinasyonu :thumbup:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: kutukutu ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners