Öncelikle uzun süreli kullanım için düşünsem ve maddi imkanel verse direk alırım . Bu markaya hep pozitif yaklaştım ama bu markanın ciddi bir marketing reformuna ihtiyacı var , kim bilir belki yaparlar böyle bir reform da Panerai gibi küllerinden doğar yeniden .
Gelelim saate :
Öncelikle teknik olarak ve ince işçilikte laf edilebileceğini düşünmüyorum. Mekanizmadan tutun kadran işçiliğine kadar neredeyse kusursuz.
Siyah:
Kasa kadran bütünlüğü olarak çok hoş , tam bir kült , özellikle safir bezel bu model ile özdeşleşti . Kadran , kasa her şey dengeli , sailcloth kayış siyah kadran ile daha uyumlu. Ama iş kasanın parlak olmasına gelince akıl kurcalıyor. İlk günlerde güzel gelecektir ama zamanla fazla parlak gelebilir ve çok çabuk kılcal çizikler oluşup moral bozabilir . Genel bakarsak ise clasics are better deyip alınabilir.
Gel gelelim siyah kadranın yerini doldurmak her zaman çok rahat. Alınacak bir Tag ile bile siyah kadran açığı kapatılabilir.
Mavi :
Sunburst dial aşırı cezbedici. Mavinin tonu harika(tabii ki de subjektif bir konu. Saatlerde beğendiğim iki mavinin biri bunda biri de hozburun'un Orient Star da) . Kasanın burshed olması bu model için bence avantaj. Siyahtaki parlaklık bezel ile uyum sağlıyor evet ama uzun vadede oluşacak çizikler rahatsızedici olur.
Mavi de ise böyle bir dert yok lakin bezeline kadar parlak tasarlanmış bir saatte canlı nasıl durur bilmiyorum. Canlı görmek lazım.
Özet : Bu mavi tonu için ve bu kadar güzel bir yanar döner sunburst için maviyi alır , siyah kadran ihtiyacımı ileride maddiyat uygun olunca alınacak bir Submariner 114060 ile giderirdim . Mavi Fifty Fathoms'u alır uyumlu olsun diye de içinde mavi içeren kıyyafetler alır kullanırdım

Şunu da düşünelim; Blancpain'in alcantara ve sailcloth kayışlarının çok çabuk deforme oluyor (bkz : WUS forumları ) . orijinal kordon fiyatları ise aşırı pahalı . O yüzden ileride elden çıkarma ihtimaline karşın ekstra aftermarket kayışlar almanız gerekecek ki bu durum sizi saatten soğutur mu bilmiyorum .