TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Saat Olarak Seiko 5 Military

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İlk Saat Olarak Seiko 5 Military

Mesaj buzz » 28 May 2014, 23:49

Cct yazdı:İlk sorduğunuz modelin üzerinde gelen polyerster kayış resmen işkence aleti :) Özellikle sıcak havalarda bileğinizde acı dolu izler bırakacaktır.. (Romantik oldu :lol: )

Yine ilk sorduğunuz model çok küçük çaplıdır, eğer bileğiniz kalınsa kaybolup gidecektir. Sevgili raven'ın gönderdiği SNZG modellerinden ben uzun süre kullandım, bilekte çok iyi duran güzel saatlerdir. Tavsiye ederim :thumbup:

Bu dediğinize takılmıştım tam da, üzerinde durduğum modelin sade ve nispeten nostaljik yapısıydı beni çeken, SNZG ise biraz daha spor duruyor, ancak boyut olarak 37mm, 42mm farkını gözümde tam olarak kestiremedim. Bileklerim ince yapılı sayılır, ancak yinede tam anlamıyla karar verip, öyle almalıyım. Kararsız kaldım :champ: :D
Kullanıcı avatarı
buzz

Mesaj tyro06 » 29 May 2014, 02:57

buzz yazdı:
Cct yazdı:İlk sorduğunuz modelin üzerinde gelen polyerster kayış resmen işkence aleti :) Özellikle sıcak havalarda bileğinizde acı dolu izler bırakacaktır.. (Romantik oldu :lol: )

Yine ilk sorduğunuz model çok küçük çaplıdır, eğer bileğiniz kalınsa kaybolup gidecektir. Sevgili raven'ın gönderdiği SNZG modellerinden ben uzun süre kullandım, bilekte çok iyi duran güzel saatlerdir. Tavsiye ederim :thumbup:

Bu dediğinize takılmıştım tam da, üzerinde durduğum modelin sade ve nispeten nostaljik yapısıydı beni çeken, SNZG ise biraz daha spor duruyor, ancak boyut olarak 37mm, 42mm farkını gözümde tam olarak kestiremedim. Bileklerim ince yapılı sayılır, ancak yinede tam anlamıyla karar verip, öyle almalıyım. Kararsız kaldım :champ: :D

Merhabalar,
Ben de tam sizin gibi bu aralar ilk otomatik satimi almaya karar verdim ve 2-3 gün önce siparişi verdim ;) Ve yine bende sizin gibi Seiko5 Military modellerini incelemistim ;) Sizin ilk paylastiginiz model SNKH69 benimde hosuma gitmisti ancak kasa capi 37mm (tepe haric) olmasi beni cok dusundurdu. Daha sonra SNZG15 modelini almaya karar vermistim. Onun da kasa capi 40,5mm (tepe haric) Ancak daha sonra biraz daha arastirinca SRP275J modelini siparis ettim. Bunun da kasa capi 39,5mm (tepe haric) ve daha da onemlisi 2012 de uretilmis olmasi ve digerlerinden farkli olarak da 4r36 mekanizmaya sahip olmasi. Ben begendim siz de bi bakın isterseniz. 4 tane de farkli rengi de mevcut. 2-3 gune kadar elime ulasinca inceleme de yapacagim, ozaman daha detayli bilgi verebilirim.
Ayrica ben de nato kayis arastirmasi yapiyorum. Ebay'de bir satici buldum. feedback i oldukca iyi gorunuyor. tanesi 4 dolardan freeshipping olarak yolluyor. Buyuk ihtimalle ordan da bi 4-5 tane nato kayis siparisi verebilirim. Ama kaliteleri nasil olur bilemem. :thumbup:
tyro06

Mesaj Baran » 29 May 2014, 07:25

Ben bu Seiko'yu deri kayisla kullanmistim boyutu haricinde memnundum.Nato yerine deride tercih edilebilir.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Ahbob » 29 May 2014, 10:47

Zamanında uzun bir süre yeşil olanını kullandım. Bileklerim çok kalın olmadığından dolayı kasa çapı pek sorun olmamıştı bende. Ben kendi kayışı ile kullanmıştım. Özellikle sıcakta kendi kayışı gerçekten sıcakta çok rahatsız, sizi saatten soğutabilir bile diyebilirim.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj buzz » 29 May 2014, 16:19

tyro06 yazdı:
buzz yazdı:

Merhabalar,
Ben de tam sizin gibi bu aralar ilk otomatik satimi almaya karar verdim ve 2-3 gün önce siparişi verdim ;) Ve yine bende sizin gibi Seiko5 Military modellerini incelemistim ;) Sizin ilk paylastiginiz model SNKH69 benimde hosuma gitmisti ancak kasa capi 37mm (tepe haric) olmasi beni cok dusundurdu. Daha sonra SNZG15 modelini almaya karar vermistim. Onun da kasa capi 40,5mm (tepe haric) Ancak daha sonra biraz daha arastirinca SRP275J modelini siparis ettim. Bunun da kasa capi 39,5mm (tepe haric) ve daha da onemlisi 2012 de uretilmis olmasi ve digerlerinden farkli olarak da 4r36 mekanizmaya sahip olmasi. Ben begendim siz de bi bakın isterseniz. 4 tane de farkli rengi de mevcut. 2-3 gune kadar elime ulasinca inceleme de yapacagim, ozaman daha detayli bilgi verebilirim.
Ayrica ben de nato kayis arastirmasi yapiyorum. Ebay'de bir satici buldum. feedback i oldukca iyi gorunuyor. tanesi 4 dolardan freeshipping olarak yolluyor. Buyuk ihtimalle ordan da bi 4-5 tane nato kayis siparisi verebilirim. Ama kaliteleri nasil olur bilemem. :thumbup:

Merhaba; yorumunuz için çok teşekkür ederim. Aslen bileklerim ince lakin 1.86 boyunda, 76kg ağırlığında olduğumu düşününce; sizinde dediğiniz gibi SNK809 biraz ufak kaçabilir gözüküyor. SNK809 tasarımını çok beğensem de, SNZG15' e kayacağım gibi gözüküyor. Tavsiye ettiğiniz modelleride inceledim, onlarda çok güzel, özellikle yarım mm de olsa ufak olması; daha orta karar duruyor lakin SNZG15 ve SNK809 daki gibi satin çerçeve olmadığı için, SNZG15 de karar kıldım gibi görünüyor. Bu ilk saatim olacak ve deneme imkanım da yok;
Ortalama bir bilek için, 40.5mm(tepe hariç) büyük bir ölçü mü ? Bu arada saati nereden sipariş verdiğinizi de öğrenebilirmiyim sakincasi yoksa ?
En son buzz tarafından 30 May 2014, 00:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
buzz

Mesaj buzz » 29 May 2014, 16:21

Ahbob yazdı:Zamanında uzun bir süre yeşil olanını kullandım. Bileklerim çok kalın olmadığından dolayı kasa çapı pek sorun olmamıştı bende. Ben kendi kayışı ile kullanmıştım. Özellikle sıcakta kendi kayışı gerçekten sıcakta çok rahatsız, sizi saatten soğutabilir bile diyebilirim.

İlk mesajda paylaştığım linkteki gibi, saatle beraber deri bir kordon sipariş vermeyi düşünüyorum. Ancak model SNZG15' e kaydı gibi gözüküyor.
Yurt dışında fiyatlar çok daha uygun duruyor, bildiğiniz, güvendiğiniz satıcı/site var ise paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler. :)
Kullanıcı avatarı
buzz

Mesaj Ahbob » 29 May 2014, 16:29

O zamanlar yurtdışından alışverişe çok uzaktım, öyle olunca yurtiçi siteleri kaydım. Ucuz bir saat olduğu için sahtesi olmasına fazla ihtimal verilmediğini okuduktan sonra gittigidiyor üzerinden almıştım.
Deri kayış iyi olabilir ama deri de genelde yazın terle, suyla deforme olabiliyor. Kendi kayışının da bence en zayıf olduğu nokta bu. Bu nedenle nato kayışı bir düşünün derim, hem dört mevsim rahatça kullanırsınız hem de fiyat olarak da daha uygunlar.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj buzz » 31 May 2014, 14:10

SNZG15 Türkiye'de epey yüksek fiyatlı satılıyor. Aşağıda linkini verdiğim yerden almayı düşünüyorum. Bu saatin fiyatının uygun olmasının sebebi nedir ? Orjinal olmama ihtimali ? Bunun yanında aklıma takılan; band with: 20.6 mm yazıyor ancak bu modelde bildiğim; 22mm kullanılıyor ve diğer renk seçeneklerinde durum böyle, sanırım yazım hatası. :roll: kafam karıştı açıkçası, ancak bir sıkıntısı yok ise buradan alacağım.

http://www.amazon.com/Seiko-SNZG15-Auto ... cr_pr_pb_i
Kullanıcı avatarı
buzz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 172 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners