TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj Ozgur » 13 May 2014, 17:17

Muhendis yazdı:Onerileriniz için çok teşekkür ederim. Forumu incelerken DRK 'nin bir mesajı dikkatimi çekti: Blancpain Fifty Fathoms Bathyscaphe Chronograph Flyback Saati biraz araştırdım ancak satan bir yer bulamadım. Yani fiyatı hakkında bir bilgim yok. Butcemin üzerinde olduğundan eminim ancak size fikir vermesi açısından beğendiğim modelleri yazıyorum. Ayrıca bu saat hakkında detaylı bilgi veren biri olursa çok memnun olurum.

Blancpain ve hatta fifty fathoms benim de cok hoşuma giden ve bir kaç kez almanın köşesinden döndüğüm bir marka. Neden almadığımı merak edersen markanın Türkiye de cok talep görmemesinden doalyı satarken değer kaybı idi. Bu arada almayı düşündüğüm yerde Blancpain boutique olunca verdikleri indirimlede cok albenili olmamıştı. Gönlümde halen yatar kendisi.
Fiyatlar ~15000$ dan başlıyordu chronograph ların. Turkiyede uygun fiyata bulup bizle paylaşırsan sevinirim. Şimdiden hayırlı olsun.
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

Mesaj ernest0 » 13 May 2014, 17:22

10.000 usd değil de 11-12 ye 2. el AP Diver bulunabilir diye düşünüyorum,

pazara hakim arkadaşlarımız / abilerimiz daha net bilirler....
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj BarisFB » 13 May 2014, 17:24

Merhabalar…
Mezuniyet için alınacak maneviyatı yüksek bir hediye olacağı için yıllar içinde eskimeyecek klasik bir tasarım olması gerektiğini düşünüyorum.

Yıllar içinde gerek hevesle gerekse moda olduğu için aldığım bütün saatleri zarar ederek satmama rağmen (örn: Jacob&Co 5 Time Zone ve Franck Muller Conquistador Cortez King), 18 yaşımda hediye gelen Rolex GMT Master II’yu hala saklarım.

Kişiden kişiye değişmesine rağmen şu anda dünyanın en önde gelen 5 saat üreticisi (Greubel Forsey gibi yerleri bir kenara bırakırsak) bence Patek Philippe, Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Jaeger LeCoultre ve A. Lange & Sohne. Bunun bir alt kategorisine ben Rolex, IWC, Panerai ve Breguet’yi koyarım.

Bu sebeple bu markalardan birini tercih etmeniz gerektiğini düşünüyorum. Ulysse Nardin gibi markalar bence günden güne moda olan ama horology dünyasına fazla birşey katmamış ve tasarımlarının bundan 10 yıl sonra göze hoş gelmeyeceğini düşündüğüm markalar.

İkinci elin bir opsiyon olmadığını ve Rolex istemediğinizi düşünerek benim sırasıyla tercihlerim şunlar olurdu:
Audemars Piguet Royal Oak 15400 (Sıfırı $13,000’a bulunabiliyor, eğer bütçeyi biraz daha zorlayabiliyorsanız)
IWC Portugese 7 Days (IW500109)
IWC Pilot’s Double Chronograph (IW377801)
Panerai Radiomir 388 / 505 (Bende Luminor var ama Radiomir’i değişik kayışlarla spor veya şık yapmak daha kolay bence)

Şimdiden hayırlı olsun :champ: :champ: :champ:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj Cct » 13 May 2014, 17:52

Bütçeyi biraz aşıyor ama ben olsam çelik daytona'yı da düşünürdüm.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Muhendis » 13 May 2014, 20:03

Genel olarak oneriler Blancpain, IWC ve JLC markalarına bakmam sanırım.
IWC'yi incelediğimde iki model gozume çarptı. IWC Portugese Chronograph IW371447 ve IWC Portugese Automatic IW500109. Bu iki model arasındaki farklar nelerdir? Sizce hangisi seçilmeli?

JLC'de hangi modele bakmalıyım? Butceme uyan modelleri hangileridir?

Yukarıda belirttiğim Blancpain ise şu ana kadarki en beğendiğim model.

Onun dışında AP her ne kadar butcemi aşsa da onu da canlı görmeden elemeyeceğim.

Onerileriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj onatozer » 13 May 2014, 20:29

Birkaç aydır aşağı yukarı aynı bütçe ile benzer duygularla saat baktığım icin bu sure icersindeki düşüncelerimi aktarayım. AP 15400 uzun yıllar modası geçmeyecek, her kıyafetle de cok şık duran bir saat duygularımı degil de mantığımı konusturursam rolex olmayacaksa AP en doğru secim olur. JLC icin Master compressor hem spor hem şık oldugundan tercih edilebilir. Blancpain icin ise fifty fathoms serisi dışında gorsel olarak bana pek çekici gelen model yok.
Bütçe az biraz zorlanarak AP Royal oak alıp, uzun yıllar keyifle kullanmak en mantıklı çözüm. Ama duygusal bakınca bir Blancpain ya da JLC sahibi olmak da özel bir ayrıcalık diye dusunuyorum.
En son onatozer tarafından 13 May 2014, 20:32 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj onatozer » 13 May 2014, 20:30

Bu arada iyice kafa karıştırmak gibi olacak ancak yukarıdaki markalara illa bir alternatif isterseniz Vacheron Constantin Overseas modellerine de goz gezdirebilirsiniz
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj Erdem35 » 13 May 2014, 20:39

Zenith El Primero serilerinden bir saati neden kimse önermemiş :?:

Resim
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: yaman20 ve 101 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners