TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Sub-C vs Seadweller vs GMT Coke

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Sub-C vs Seadweller vs Gmt coke

Mesaj bentley » 21 Şub 2014, 23:24

Ben kutu sertifika konusunda cok secici degilim.Rolex her haliyle gider,fiyati farkeser sadece.Cok yipranmis diye satilmayan bit rolex duymadim hic.
Fiyat onemli ,saatin temizligi cok daha onemli ve belirleyici bence.Sertifika yerine konabilir ve saatin gercekligi ispatlanabilir ama sertifika oldugu halde orjinalligi giitmis cok saat gordum.ben 3 secenek arasinda tam bir kiyas yapilebilmesi icin belirttim durumlarini,kutu sertifika en belirleyici unsur degil benim icin.Once modele karar vermem lazim.
bentley

Mesaj ernest0 » 21 Şub 2014, 23:29

Baran yazdı:Kutusu sertifikasi var ama saat o. kariya donmus kullanilmaktan cizik polisaj hersey var o saat yerine kutusu sertifikasi olmasin temiz olsun vallahi temiz olsun alirim tanidik birindense guvendigim.Ne saatler goruyoruz tam set aglanacak halde.Ben sertifikasiz saatte aldim sifir full set saatte.Is saatin kondisyonunda bitiyor kutu sertifika sadece fiyati degistirir.

içine siniyorsa ve güveniyorsan problem yok bence de...
İmzanız

Bu oluşturduğunuz mesajlara eklenebilecek bir yazı bloğudur. 200 karakterlik limiti vardır.
Kullanıcı avatarı
ernest0

Mesaj 2fast4u » 21 Şub 2014, 23:38

bentley her yeni alternatıf saat için ayrı ayrı danışmak yerine kendi kolunda saati takıp kendı zevkine göre bir degerlendirme yapman gerekir.Çunku burada ayrı kafalarda yazıp çizen cok çeşitli zevklere sahip üyeler var.Halbukı bahsi geçen saatler biri hariç klasık olmuşlar.Benim tavsiyem her gün kullanılacak bir saat ise üçlünün içinde gmt dir.Kullanım konforu ve özellik olarak olarak geniş lug lı sub ve kalın sd den cok daha rahat bir saattir .SD özel bir merakın yoksa kolda sürekli gezdirilecek bir saat değildir.Sertifika konusu benim için önemli değilidr çunku saati değiştirmek istediğimde aldığım yere geri dönüş yaparım koleksiyoner değilim hiçbir saate bağlanmam.Ancak yurtdışında bu bir eksiktir ve eksikliği sadece 200 300 dolar ile ölçülmez.O nedenle ülkemizden hızlı bir şekilde bızim yüzüne bile bakmadığımız kutulu sertifikalı eski kasa saatler esnaflardan sizin bizim pahalı dediğimiz rakkamlara almanya hollanda tarafından toplanmaktadır.Belki cok yıllar sonra bu saatlere avrupada tonla para verip koleksıyonluk bir rolex aldık diyerek sevineceğiz.(Ek olarak bahsi geçen sd baran a ait olan ise tartişmasız temiz bir sd dir)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj ErsinGS » 22 Şub 2014, 00:28

Fiyatlar arasında aşırı fark yok
burada sonucu beğeniniz belirler :thumbup:
Kullanıcı avatarı
ErsinGS

Mesaj razz » 22 Şub 2014, 00:29

Cct yazdı:Ben en son tanıdığımız olan bir ustaya ''Ben 8 toplayacağım sanırım'' dediğimde ''levyeyle döverim seni'' gibi bir tepki almıştım.

840ci'ları öneriyor herkes. Daha yeni ve nispeten daha problemsiz olduğundan..

Ama o da şu anda kullandığım arabayla* aynı 0 - 100 süresine sahip. 4400cc motorla 7.6 sn biraz komik. Verimsiz ötesi bir motora sahip.

*VW Scirocco

Cct yazdı:Bence Sea Dweller ve Submariner arasında düşünün. Hatta Submariner'ı alın.

Geçen sefer duygusal düşünüp GMT demiştim ama Coke ve Pepsi Bezel GMT-Master'lar gerçekten eski saatler.. Bileziğiyle, klipsiyle yeni modellerin yanında çok uyduruk kalıyorlar.

Evet ikinci eli güçlü olabilir, değerli olabilir, Rolex'tir vs. ama bilek bilek gezmiş ve çocuk olsa ortaokula gidecek saatlere bu paraların verilmeyeceğini düşünüyorum.

Talihsiz açıklamalar silsilesi..

.. ve evet RazZ unutmaz..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj seadweller » 22 Şub 2014, 00:41

Seadweller şiddetle öneririm.
Kullanıcı avatarı
seadweller

Mesaj herofb » 22 Şub 2014, 00:54

bence haklı benim Submariner 16 yaşında Liseyi bitirmek üzere :thumbup:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj razz » 22 Şub 2014, 01:00

Öncelikle 2fast4u'ya katıldığım nokta saati kullanacak olan kişinin tercih etmesi mevzusu zira bahsi geçen üç Rolex'ten ikisi artık üretilmeyen ve halü hazırda bu iki saate sahip olmayıp, şimdi birini tercih etmek isteyen kullanıcılar için güncel bir Rolex'ten farklı bir bilinç veya motivasyon ile yaklaşılması gereken saatler..

114060 güncel Rolex Submariner koleksyonunun giriş modeli ve bence tarih penceresi ve cyclops barındırmıyor olması nedeniyle tüm ürün gamının en bütün ve estetik kadranına sahip.. Markanın ürün gamı için uygun bulduğu tüm güncellemelere haiz olması ise diğer bir artı değer..

16710 "Coke Bezel" GMT tıpkı kendisi gibi artık üretilmeyen ve "Pepsi Bezel" tabir edilen diğer versiyonuyla klasikleşme yolunda yavaş ancak emin olarak ilerleyen, ne olduğunu belli eden, fonksyonel ve şık bir model.. Yapım amacı düşünüldüğünde Submariner/Sea Dweller'da sunulan yüksek su basıncı direnci değerlerini yakalamak gibi bir kaygısı olmadığından ötürü nispeten daha kalın olan TripLock ayar tepesine sahip olmaması benim bu modelde takıldığım yegane negatif unsur olmakla birlikte başka menfi bir husus görmediğimi söyleyebilirim..

16600 ise tamamen farklı bir saat benim için.. 1mm. gibi boyut farklılıklarıyla en yakın modelin dört katı su basıncına direnç gösterebilen, otomatik helyum valfi gibi teknik unsurlar barındıran, profesyoneller tarafından tercih edilen ve hatta profesyonel su altı çalışmalarında benchmark kabul edilen Comex'in resmi envanterinde adı geçen özel bir model..
" Instant Classic " tabirine en az 16610 LV kadar net oturan, değeri -aynı zaman zarfında kıyaslandığında- diğer pekçok eski nesil Rolex'i geride bırakacak ivmeyle artan, 116660 öncesi dönemin tartışmasız "Ultimate Tool Watch"u olan nev-i şahsına münhasır bir Rolex..
Ayrıca 16710'a nazaran sembolik rakamlarla tespit edilen boyut ve ağırlık farkları neticesinde ne kullanım ne de Wrist Presence konusunda -normal kullanıcı için- asla konforsuz bir etki bırakacağını da düşünmüyorum..

Yorumlarımdan da anlaşılacağı üzere -kendi adıma- tercihim net bir şekilde 16600 Sea Dweller'dan yana olur kısaca..

PS:

" saatin sunduğu teknik özelliklere aslında güncel hayatta hiç de ihtiyaç duymuyoruz ki.. " gibi bir argümanla yaklaşacak üyelerimiz arasındaki " Marlboro içen kovboy "lara da bu vesileyle selam ederim..
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 133 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners