TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Ingenieur 3239 vs Omega Aqua Terra Golf Seçim Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Seçiminiz?

IWC Ingenieur 3239
28
39%
Omega Aqua Terra Golf
44
61%

Toplam oy : 72

Re: IWC Ingenieur 3239 vs Omega Aqua Terra Golf Seçim Öneris

Mesaj buTa » 22 May 2013, 23:38

Hani ayvici idi, şeftali idi Clk.. :D
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj serdarfb » 22 May 2013, 23:44

IWC yi Butikte deneme şansım oldu. Saat bir Submariner değil tabi ama fiyatına göre verdiği kalite hissi gayet başarılı göründü bana. Kolda gayet rahat ve bileğe tam oturuyor. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj SeRxx » 22 May 2013, 23:51

Beyler yapmayın ya en iyi indirimle 8-9k TL civarına alınabilecek Ingenieur'a o parayı vermek şüphesiz büyük hata olacaktır; aman dikkat ;) :thumbup:

AT Golf ise en beğendiğim AT modeli olup, alınabilme ihtimali olan süper fiyatı da göz önünde bulundurunca bu ikisi arasında direkt AT diyorum. Ha para varsa Rolex al, PP al, AP al ama bu bütçe dahilinde konuşuyorsak Omega'dan gerisi yarma şeftali :D :thumbup:

Diğer bir önerim ise Zenith Espada; zamanında sıfırını harika bir fiyata bulmuştum ama deneme ihtimalimiz olmadığı için ikimiz de vazgeçmiştik biliyorum; ama hala aklımın bir köşesinde bulunan bir model.

Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj serdarfb » 23 May 2013, 00:06

seRxx, nasıl bu kadar kesin konuşabiliyorsun anlamış değilim. IWC nin bu modelini kolunda denemişliğin var mı ? İkinci ve üçüncü paragraflar da yazdıklarına tabi ki saygı duyuyorum da ilk paragrafını tekrar okumanı tavsiye ediyorum sana. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj altanos » 23 May 2013, 00:10

Üstadım piyasasını, bulunabilme durumunu bilmiyorum, o yüzden gaf yapıyorsam affola. Şahsen iwc eğer 3227 olsaydı hiç düşünmezdim, bu tercihler arasında da tam olarak içime sinmese de iwc daha iyi bir seçenek gibi duruyor
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj serdarfb » 23 May 2013, 00:23

Son seyahatimde Floransa daki IWC yetkili satıcısı ile yaptığım görüşmede bu modelin her renk seçeneğinden senede sadece 2 şer adet verileceğini söylemişti. Saati denemek için İstanbul'daki butiğe gittiğimde de kendilerine bu modelden siyah ve beyaz kadranlı sadece 1'er tane geldiğini ve sene sonuna kadar ellerinde başka saat olmayacağını söylediler.

Ingeneur serisinin bu modeli 40 mm çapa ve 10 mm kalınlığa sahip. Her çeşit bileğe kusursuz uyabilecek bir boyutta bence. Bir diğer önemli özelliğide bu incelikte bir saat olmasına rağmen içinde manyetik alanlardan etkilenmesini önleyecek metal kafesle donatılmış. :thumbup:

Hali hazırda Gerald Genta esintilerini taşımaya devam eden modelin liste fiyatı 5.800 euro. Türkiye'de indirim yapmıyorlar ama yurtdışından iyi indirim ve vergi avantajı ile almak mümkün. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj SeRxx » 23 May 2013, 00:36

Abi saati canlı incelemedim ama şöyle izah edeyim; Chronometer Grade bile olmayan 2892/A2 -ki bazı kaynaklarda 2892/A2 klonu Sellita SW300 diye geçiyor- mekanizma koyup Ingenieur'un geçmişini kullanıp ortaya bir saat çıkarmışlar eyvallah ama üzerine 5800€ fiyat yazmak da neyin nesi anlamış değilim. Yani saati girip mağazada incelemem için bana hiçbir şey sunmamışlar, takdir edersin ki saati almadan önce bize bir kıvılcım gerek ;) ama oraya geldiğimde gider deneriz haberimiz yokmuş gibi fotoğraf da çekeriz sonra hadi eyvallah deriz :D

SerdarFB yazdı:Bir diğer önemli özelliğide bu incelikte bir saat olmasına rağmen içinde manyetik alanlardan etkilenmesini önleyecek metal kafesle donatılmış. :thumbup:

Ingenieur 3239'un önceki modellere göre Anti-Magnetic koruması %50 azalmış durumda :thumbup:

Özet olarak olarak Ingenieur yerine üzerine 1,5-2k TL ekleyip No Date almak kesinlikle daha mantıklı ;) :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Clk » 23 May 2013, 01:22

buTa yazdı:Hani ayvici idi, şeftali idi Clk.. :D

Karsilastirma oymega ile olunca IWC yaninda padisah olur :lol:

Daha ciddi bir rakip ile karsilastiralim lütfen :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners