TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Quartz Neden Bu Kadar İkinci Planda

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Quartz Neden Bu Kadar İkinci Planda

Mesaj rj2k » 29 Mar 2013, 17:49

quartz sevene tsf fix menu ;)

Resim
rj2k

Mesaj altanos » 29 Mar 2013, 18:53

rj2k yazdı:quartz sevene tsf fix menu ;)

Resim

:lol: :lol:

Benim nazarımda mesele, iki obje için de ortak olarak saat isminin kullanılmasından kaynaklanıyor. Tarih çizgisinde önce mekanikler olduğundan benim için biri saattir diğeri saat kasası.

Yada hep hissettiğim benzetme ile, biri koltuğunda sizin oturduğunuz bir otomobil, diğeri de raya yerleştirilmiş ve elektrik motorunun çektiği bazen şık bazen çirkin otomobil kasası.
Biriyle A'dan B'ye kesin olarak varırsınız, diğerinde vardığınız yer çoğunlukla B'ye sağdan yakınsar. İlla B'de olmalıyım derseniz quartz, B kimin umurunda ben yoldaki hislerime bakarım derseniz mekanik.

B civarına gitmeliyim, görünümüm çok önemli değil ve hisse bakarım, bütçem de kısıtlı derseniz, giriş seviyesi mekanik
B civarına gitmeliyim, şahane görünmeliyim, bütçe önemli değil derseniz, Vince
B civarına gitmeliyim, hem afilli görünmeliyim, hem de param bitmesin derseniz, yine quartz.

Ayrıca çok güzel kasalar var ve bunlara verilen paralar, insanların accessorize'dan aldığı bir bilekliğe verdiği para ne kadar boşa gidiyorsa en fazla o kadar boşa gidebilir. Kola takılan her şeyin de derin mühendislik içermesine gerek yok.
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj gurhankeskin » 29 Mar 2013, 18:59

Resim

Bu saat te gayet güzelmiş sarı olanıda var sanırım yurtdışı sitelerde gördüm ama burda göremedim .
Kullanıcı avatarı
gurhankeskin

Mesaj gurhankeskin » 29 Mar 2013, 19:00

bu saate çok ısındım ben fiyatıda erişilmez durmuyor. sizlerin önerisi ne olur ? bunun yerine bu fiyatlarda başka bir marka model mi tercih etmeliyim.
Kullanıcı avatarı
gurhankeskin

Mesaj emrevarstas » 29 Mar 2013, 20:05

Tissot, Seiko, Orient, Jacque LeMans, Steinhart gibi markaları araştırmanı tavsiye ederim.
Quartz vs Otomatik olayına takılma. Zevk meselesi. Mavi mi kırmızı mı diye sormak gibi birşey. İçine tamamiyle sinmeyen hiç bir saati alma. Sırf otomatik olsun diye beğendiğin bir quartztan vazgeçme. Saatleri kolunda görmeden alma. (Bu bence çok önemli.) Saat almadan önce hangi modeli beğendiğine kesin karar ver. Eğer başka bir model görüp bu da güzelmiş diyorsan bekle alma, araştırmaya devam et. Bir saate sahip olmanın en güzel yanı onu alıncaya kadar geçen süre.
Kullanıcı avatarı
emrevarstas

Mesaj Clk » 29 Mar 2013, 22:08

emrevarstas yazdı:Bir saate sahip olmanın en güzel yanı onu alıncaya kadar geçen süre.

emrevarstas, cok dogru bir cümle :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj gurhankeskin » 29 Mar 2013, 22:26

Resim
Bu saatin mekanizması nedir ? Bulovada kapon mekanızmalar var bıldıgım kadarı ıle. Tavsiye edilebilecek bir marka modelmidir ? Çok soruyorum biliyorum ama düzgün birşey olmasını istiyorum
Kullanıcı avatarı
gurhankeskin

Mesaj SeRxx » 30 Mar 2013, 01:12

Gürhankeskin öncelikle foruma hoş geldiniz :champ:

Ben mekanik saate çok özel bir ilgi olmadığı sürece, belli bir bütçeye kadar kesinlikle pilli bir saat alınmasından yanayım. Belli bir bütçenin üzerine çıkınca ise, artık alacağım ürünün daha özel ve farklı olmasını istediğim için mekanik saatler arasından seçim yapmaya özen gösteriyorum. :thumbup:

Anladığım kadarıyla alacağınız saatin evladiyelik olmasını istiyorsunuz; bu yüzden seçiminizi mekanik, kasası kaplama olmayan ve tasarımı oturmuş modeller arasından yapmanızı tavsiye ederim. Yukarıda paylaştığınız saatlerin hiç biri malesef bu tanıma uygun değil. Forumda vakit geçirip, yeterli bütçeyi ayarladıktan sonra, kriterlerinize uyan saati bulmak pek de zor olmayacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 66 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners