TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Baume & Mercier Yorum ve Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Baume & Mercier Yorum ve Tavsiye

Mesaj serdarfb » 29 Oca 2013, 15:15

BM benim ilk otomatik saatim. 2006 yılından beri 8692 modelini kullanıyorum ve hiç bakıma girmedi. Saat halen sorunsuz çalışıyor ve zaman tutması + 6 sn civarında. Bora71 ve asymptote un yorumlarına aynen katılıyorum. 7750 mekanizma iyi ancak rotorun vızıldaması gerçekten zaman zaman rahatsız edici. Kendi fiyat seviyesinde tasarımlarından ötürü tek tercih edeceğim saat. :thumbup:

Capeland ayrı bir dünya. Geöen haftaki seyahatimde de deneme fırsatı buldum. Bu kadar çok saatim olmasa her an alabilirdim. :thumbup:

Sonuç olarak ben Baume Mercier'nin doğru bir seçim olacağı kanaatindeyim. ;)

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj cihander » 29 Oca 2013, 15:34

teşekkürler serdarfb. sizin seçiminiz de gerçekten çok güzelmiş. BM'nin hangi modeline baksam beğeniyorum galiba. bir de çok kişinin kolunda görmemek de benim için artı puan, daha çok ilgimi çekiyor :) satici mağaza sayısı bile az, gerçi servis konusunda bir problem yaratır mı bilemiyorum? bakım yaptıracağınız zaman nereye emanet etmeyi düşünüyorsunuz?
Kullanıcı avatarı
cihander

Mesaj serdarfb » 29 Oca 2013, 15:48

Dostum ben Italya'ya çok seyahat ediyorum. Orada da bu konu ile ilgili bir çok tanıdığım var. BM satan bayii ile çok yakın arkadaşlığım var. Her gittiğimde konuşuyoruz. En son geçen hafta oradaydım. Onun tavsiyesi sorun olmadıkça saati bakıma sokmamam. Gerektiğinde de kendisine vereceğim halledecek. İleride seninde böyle bir ihtiyacın olursa ( ki uzun bir süre gerekeceğini sanmıyorum) seve seve yardımcı olurum. :thumbup:

Bir çok saat aldım sattım, BM'yi elden çıkarmayı düşünmedim bile. Bende hala zevkle kullanıyorum. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Bora71 » 29 Oca 2013, 16:03

serdarfb, aşağıdaki saat hakkında nette bilgi var ama BM sitesinde görünmüyor, bir tane de 7751 mekanizmalı saatim olsun çok istiyorum. Longines Master olan çok içime sinmiyor. Bir gittiğinde öğrenebilir misin bu saat acaba hiç mi çıkmadı ya da neden üretimden kaldırılmış, bulma ihtimali var mıdır ? Şimdiden çok tşkler.

http://www.luxist.com/2009/12/23/baume-and-mercier-classima-executives-xl-chronograph-calendar-watc/
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj serdarfb » 29 Oca 2013, 16:06

Tamam hocam arayıp sorarım. Bende hiç görmedim bu modeli. :? Bakalım ne diyecekler.
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Bora71 » 29 Oca 2013, 16:20

Çok teşekkürler, Classima Executives diye geçiyor ama kendi sitesinde yok :(
http://www.youtube.com/watch?v=JTJbZ6yISFo
Bu videodaki saatlerin hiç biri yok, mesela ilk saat ETA 7754, ikincisini çok beğendim, retrograde gün göstergesi + power reserve indicator var, bizim saat de var, video 2010 da eklenmiş :shock:
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj Bora71 » 29 Oca 2013, 16:28

Şu model çok değişik mesela, ama BM sitesinde göremedim ...

Resim
Kullanıcı avatarı
Bora71

Mesaj cihander » 29 Oca 2013, 16:46

ilgin ve verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim serdarfb. fiyatları da baya değişiyor yurtdışı ile tr arasında. acaba bekleyip yurtdışından mı alsam, buradan almanın bana bir avantajı olur mu?
Kullanıcı avatarı
cihander

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 154 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners