TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TAG Heuer Aquaracer 300m vs Longines Hydroconquest Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: TAG Heuer Aquaracer 300m vs Longines Hydroconquest Yorum

Mesaj zfr » 29 Oca 2013, 00:00

Aynı çelişkiyi yaşayıp sonunda tag aldım. Aslında inceleme yazısı hazırlayıp orda ayrıntılı bahsedecektim yalnız burda birkaç cümle ile tag tercih etme nedenlerimi söyleyim. Öncelikle tek saat olarak her ortamda kullanabileceğim bir saat arıyordum buna tag daha uygun gibi geldi. Longines kesinlikle kaliteyi sonuna kadar hissettiren bir saat, fiyatının hakkını veriyor ancak 6-9-12 rakamlarının büyüklüğü de ara ara gözüme batıyordu ve kafamda soru işaretleri bırakmıştı. Yine kadran ve bezelin kalabalık olması tag'ın sade görünümünün olması bir başka tercih nedenim. Longines'in bileziğinin ince ayar konusunda sıkıntılı olduğuna dair yorumlar okumuştum, bileğim ince olduğu için bu da benim için önemliydi. (Bu arada Longines'in bilezik ve toka kalitesi cidden çok iyi...)
Tag heuer kolda çok rahat ve konforlu, bileziği de aynen çok rahat bileği çok iyi sarıyor. Tag heuer fiyat olarak biraz daha fazla yalnız eğer longines alsaydım aklım tag'da kalacaktı. Şimdi aklımda başka bir saat kalmadı. Kısacası tek saat olarak uzun süre her ortamda farklı kıyafetlerle kullanmaya daha uygun buldum, görsel yönü ağır bastı diyebilirim. Longines'in kadrandaki rakamları, bileziğin parlak kısımları kullanım alanlarını kısıtlıyor bana göre. Kalite olarak eleştirebileceğim bir yanı yok ikisi de çok iyi saatler. Mekanik olarak ise yorum yapabilecek seviyede değilim... :thumbup:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj Shinigami » 29 Oca 2013, 00:04

zfr yazdı:Aynı çelişkiyi yaşayıp sonunda tag aldım. Aslında inceleme yazısı hazırlayıp orda ayrıntılı bahsedecektim yalnız burda birkaç cümle ile tag tercih etme nedenlerimi söyleyim. Öncelikle tek saat olarak her ortamda kullanabileceğim bir saat arıyordum buna tag daha uygun gibi geldi. Longines kesinlikle kaliteyi sonuna kadar hissettiren bir saat, fiyatının hakkını veriyor ancak 6-9-12 rakamlarının büyüklüğü de ara ara gözüme batıyordu ve kafamda soru işaretleri bırakmıştı. Yine kadran ve bezelin kalabalık olması tag'ın sade görünümünün olması bir başka tercih nedenim. Longines'in bileziğinin ince ayar konusunda sıkıntılı olduğuna dair yorumlar okumuştum, bileğim ince olduğu için bu da benim için önemliydi. (Bu arada Longines'in bilezik ve toka kalitesi cidden çok iyi...)
Tag heuer kolda çok rahat ve konforlu, bileziği de aynen çok rahat bileği çok iyi sarıyor. Tag heuer fiyat olarak biraz daha fazla yalnız eğer longines alsaydım aklım tag'da kalacaktı. Şimdi aklımda başka bir saat kalmadı. Kısacası tek saat olarak uzun süre her ortamda farklı kıyafetlerle kullanmaya daha uygun buldum, görsel yönü ağır bastı diyebilirim. Longines'in kadrandaki rakamları, bileziğin parlak kısımları kullanım alanlarını kısıtlıyor bana göre. Kalite olarak eleştirebileceğim bir yanı yok ikisi de çok iyi saatler. Mekanik olarak ise yorum yapabilecek seviyede değilim... :thumbup:

benim için çok değerli görüşler, aynı yoldan geçmiş birinin tecrübeleri önemli. hafta içi birkez daha deneyip kararımı verip fiyat araştırmasına geçeceğim :) 2013 ün ilk saati bu ikisinden biri olacak gibi benim için.
Kullanıcı avatarı
Shinigami

Mesaj zfr » 29 Oca 2013, 00:14

Faydalı olabildiysem ne mutlu bana, en kısa zamanda saatinize kavuşmanız dileğiyle... :champ:
"Saatin kendisi mekan, yürüyüşü zaman, ayarı insandır... Bu da gösterir ki zaman ve mekan, insanla mevcuttur!"
Kullanıcı avatarı
zfr

Mesaj fbolukbas » 29 Oca 2013, 00:15

Serxx bu konuda deneyimlerini aktarmış. Uğur saat taksit konusunda çok cömert. Taksit düşünüyorsanız avantajlı olacaktır.
Tag için serxx in peşin aldığı fiyatları söyleyip 10 taksit olarak bir deneyin. Pes etmeyin, sakın liste fiyatı şu kadar demelerine bakmayın zira liste fiyatına 4000 4500 diyebilirler. Gerekirse biraz daha rakamı arttırın ama 2600/10 dan fazla vermeyin bence.
Uğur saat antares mağazası sanki daha pazalığa yatkın gibi. Armada mağazası pek yanaşmıyor.
Modellere gelince siyah kadranını kullanmıyor olsam laci hyrdroyu hemen alırdım. Biraz da yaş ve giyim tarzıyla da alakalı sanırım.
Tag daha spor ve marka prestiji longines den ileri. Ama iki model arasında tag'ın kalite konusunda aradaki fiyat farkını hakettiğini düşünmüyorum, özellikle bileziklerini beğenmiyorum.. Ama tabi kolunuzda hangisini beğeniyorsanız en iyi seçim odur.Benimde mavi kadran ihtiyacımdan dolayı gündemimdeki fiyat bulunabilirlik anlamında en uygun aday.Kadran rebgini de beğendim. Ama dediğim gibi bilezikten dolayı tam içime sinmeyecek alırsam. Fazla alternatifde yok maalesef.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj fsinan » 29 Oca 2013, 00:24

Forumda her iki saatin review'ları var, hatta video incelemelerim var. Aratın.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj neco » 29 Oca 2013, 11:16

zfr yazdı:Aynı çelişkiyi yaşayıp sonunda tag aldım. Aslında inceleme yazısı hazırlayıp orda ayrıntılı bahsedecektim yalnız burda birkaç cümle ile tag tercih etme nedenlerimi söyleyim. Öncelikle tek saat olarak her ortamda kullanabileceğim bir saat arıyordum buna tag daha uygun gibi geldi. Longines kesinlikle kaliteyi sonuna kadar hissettiren bir saat, fiyatının hakkını veriyor ancak 6-9-12 rakamlarının büyüklüğü de ara ara gözüme batıyordu ve kafamda soru işaretleri bırakmıştı. Yine kadran ve bezelin kalabalık olması tag'ın sade görünümünün olması bir başka tercih nedenim. Longines'in bileziğinin ince ayar konusunda sıkıntılı olduğuna dair yorumlar okumuştum, bileğim ince olduğu için bu da benim için önemliydi. (Bu arada Longines'in bilezik ve toka kalitesi cidden çok iyi...)

zfr in yorumuna bende katılıyorum, bu süreçte birlikte araştırma yapmıştık..oris, longines ve tag arasında kalıp uzun süre bu modelleri araştırıp tag da karar kılmıştık..herşeyden önemlisi saatin bileğinizde nasıl durduğuna bakın( ince bilekli olduğum için longinesin 39mm koluma çok güzel oturmuştu ama 41mm biraz büyük kaçmıştı ) kalite olarak longines ve tag birbirine çok yakın saatler, aradaki fiyat farkı marka değerinden kaynaklanıyor..Eğer saati nakit alma durumunuz varsa pazarlık yapma şansınız daha güçlü olur..Umarım gönlünüzce bir saat alırsınız.. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
neco

Mesaj Shinigami » 29 Oca 2013, 22:21

Arkadaslar yorumlara cok tesekkur ederim. Ortak kanı kesinlikle kolda deniyor olmak. Tag ı denedim fakat hydroconquest in quartz 39mm versiyonunu denedim. En kısa zamanda 41mm olanı deneyecegim. Ama hazır cıkmısken oris diver larada bakmayı dusunuyorum. Bir yandan da sklımda steinhart triton 100 atm black var :)
Kullanıcı avatarı
Shinigami

Mesaj Shinigami » 30 Oca 2013, 23:18

aslında bu fiyatları biraz daha zorlayıp sinn u1 de güzel bir tercih olabilir. şimdi aklıma geldi...güzelliğe bak yahu :)

Resim
Kullanıcı avatarı
Shinigami

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners