Aynı çelişkiyi yaşayıp sonunda tag aldım. Aslında inceleme yazısı hazırlayıp orda ayrıntılı bahsedecektim yalnız burda birkaç cümle ile tag tercih etme nedenlerimi söyleyim. Öncelikle tek saat olarak her ortamda kullanabileceğim bir saat arıyordum buna tag daha uygun gibi geldi. Longines kesinlikle kaliteyi sonuna kadar hissettiren bir saat, fiyatının hakkını veriyor ancak 6-9-12 rakamlarının büyüklüğü de ara ara gözüme batıyordu ve kafamda soru işaretleri bırakmıştı. Yine kadran ve bezelin kalabalık olması tag'ın sade görünümünün olması bir başka tercih nedenim. Longines'in bileziğinin ince ayar konusunda sıkıntılı olduğuna dair yorumlar okumuştum, bileğim ince olduğu için bu da benim için önemliydi. (Bu arada Longines'in bilezik ve toka kalitesi cidden çok iyi...)
Tag heuer kolda çok rahat ve konforlu, bileziği de aynen çok rahat bileği çok iyi sarıyor. Tag heuer fiyat olarak biraz daha fazla yalnız eğer longines alsaydım aklım tag'da kalacaktı. Şimdi aklımda başka bir saat kalmadı. Kısacası tek saat olarak uzun süre her ortamda farklı kıyafetlerle kullanmaya daha uygun buldum, görsel yönü ağır bastı diyebilirim. Longines'in kadrandaki rakamları, bileziğin parlak kısımları kullanım alanlarını kısıtlıyor bana göre. Kalite olarak eleştirebileceğim bir yanı yok ikisi de çok iyi saatler. Mekanik olarak ise yorum yapabilecek seviyede değilim...