TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Diver vs Tag Heuer Aquaracer

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Oris Diver vs Tag Heuer Aquaracer

Mesaj nbmc » 13 Ara 2012, 08:14

Ben olsam Oris alırdım. Ha zaten bir sene kadar önce Oris Divers Date aldım ama almamış olsam Oris olurdu tercihim. :D

Aquaracer' a sahip değilim. Fakat yakın bir dostum sayesinde detaylı inceleme şansım oldu... İncelemeyi Oris' i satın aldıktan sonra yapmam biraz saçma oldu ama içim rahat etti diyebilirim. Hep aklımda "acaba" diye düşünmüştüm. Fakat arkadaşımın Aquaracer' ini inceledikten sonra doğru tercih yaptığımı düşündüm. Tabii bu benim tercihim. Birçok kişi Aquaracer tercih edebilir.

Oris diver saatlerde diğer markaların aksine tamamen özgün tasarımlar içeriyor. Yanlışsam üstadlar düzeltsin, Diver saatlerin atası denebilecek Rolex tasarımından dışarı çıkabilen, yenilikler arayan ve başarıyla uygulayan tek marka bence Oris. Diğer bilindik birçok marka diver modellerinde kasa olarak bile hep Rolex' i tekrar ediyor.

Benim gördüklerim ya da görmek istediklerim bunlar. En azından kalite olarak kesinlikle tavsiye ederim.

Sizin tercihiniz hangi yönde olursa olsun şimdiden hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın.
Kullanıcı avatarı
nbmc

Mesaj insatiable » 13 Ara 2012, 10:58

nev-i şahsına münhasır "özgün" bir saat istiyorsan diver date tam sana göre.
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj 4murat » 13 Ara 2012, 11:10

Arkadaşlar ilgi ve alakanız için gerçekten çok teşekkür ederim. Benim aklımda aslında Longines de vardı ama insan taktığı saatin birazda ikonik olmasını istiyor. Longines sağlam ama anladığım kadarıyla ünlüler arasında da pek tercih eden yok. Ben de aslında gönlümü Orise vermiştim sitesine filan baktım; Tag heuer kadar ikonik bir saat değil gibi geldi bana... Spor ve caz dünyası harici çok tercih eden yok gibi sanki...Ama taghuer daha bilindik ve tercih edilen bir marka olunca içime kurt düştü! Tabi dediğiniz gibi Oris daha şahsına münhasır bi marka ; kendi sitili var ve internette her sitede Tag olmasına rağmen Oris sadece Pırlantta var buda pozitif bir özellik olsa gerek....
Fsinan kardeşin inclemelerini gördüm ve çalışmaları için gerçekten teşekkürler. Gönül isterki kendisi gibi 3 markanında saatine sahip olabileyim ama bütçe kısıtlı olunca insan yinede emin olamıyor ve şu ana kadar gelen cevaplar gerçekten de beni seçimime bir adımda daha yaklaştırdı.Yorumlarınızı bekliyorum....
Kullanıcı avatarı
4murat

Mesaj SeRxx » 13 Ara 2012, 11:40

Longines Hydroconquest de sizi pişman etmez hatta mekanizması hakkında 2 modelden daha çok olumlu yorum mevcut :thumbup:

Markaları bilinirliğine göre Tag Heuer > Longines > Oris diye sıralayabiliriz ama beğendiğiniz modellerde bu sıralamayı göz önünde bulundurmanıza gerek yok :thumbup:

Sonuç olarak bu 3 modelden hangisini beğenip alırsanız doğru seçim olacaktır, bundan sonra yapılacak yorumlar tamamen kişisel zevkler doğrultusunda olacaktır ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj vmetin » 13 Ara 2012, 11:58

Abi görsel destek olmayınca zor oluyor, sayın moderatör lütfen vaktiniz olunca şöyle afilli resimlerini koyar mısınız söz konusu modellerin?
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj SeRxx » 13 Ara 2012, 12:13

Yukarıdaki linkte 3 modelin gerçek fotoğrafları ve karşılaştırılması mevcut o yüzden gerek yok diye düşündüm ;)

Aquaracer:
Resim
Hydroconquest:
Resim
Diver Date:
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj 4murat » 13 Ara 2012, 12:29

Teşekkürler
Kullanıcı avatarı
4murat

Mesaj vmetin » 13 Ara 2012, 12:37

Bence tag heuer :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vmetin

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 138 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners