TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

2500 TL'ye Kadar Otomatik Çelik Bilezikli Saat Tavsiyesi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 2500 TL'ye Kadar Otomatik Çelik Bilezikli Saat Tavsiyesi

Mesaj herofb » 01 Ara 2012, 21:08

Diver saatlerde tasarımının özgünlüğü , kolda kaba değil ama tok duruşu ve fiyat performans oranıyla oris cidden benim için öne çıkıyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj dolunay » 01 Ara 2012, 21:15

Eğer "Divers" tarzı bir saat düşünürseniz belki faydası olabilir.
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=62&t=8719
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj bizigi » 01 Ara 2012, 21:57

ben 1. resimdeki tissot u günlük kullanıyorum çok memnunum tavsiyede ederim bence şık ve fiyatına görede kaliteli, zaman tuması çok iyi serxx in dediği gibi bileğinizde deneyip almanızı tavsiye ederim.çünkü biraz ağır vede bileğiniz ince yapılı ise büyük gelebilir.
Kullanıcı avatarı
bizigi

Mesaj vmetin » 01 Ara 2012, 22:10

Metİn yazdı:sayın @SeRxx;
emin olun bende tam böyle bir eleştiri-yardım bekliyordum.3 ve 4 numaralı saatleri neden almamam gerektiğini o kadar net,kısa ve can alıcı bir biçimde belirtmişsiniz ki,başkaca sebeb-açıklama istemeye gerek bırakmamışsınız,sağolun.birinci sırada ki saat için ise çekinceniz sanırım daha çok yakışıp yakışmamakla ilgili ki;bu duruma bende çok dikkat ederim.çünkü çoğu aksesuar gibi saatte (bence erkeğin en önemli hatta tek aksesuarıdır saat) katalogta veya vitrinde durduğu gibi bilekte güzel durmayabiliyor.sizi temin ederim bu süreçte belirlediğim modelleri bileğime takmadan almayacağım.ayrıca 2. fotoğrafın mavisi aslında kadranda benim ilk tercihim ama maalesef saatte bana göre renk uyumu başarısız.bence siyah çerçevede mavi olsa idi,harika bir iş çıkarılmış olurdu ama mavi kadran ile bu siyah çember olmamış.

sayın @vmetin;
sanırım sizinle hem adaş,hem akran,hemde hemşehriyiz :thumbup: .öncelikle ilgi ve yardımınıza teşekkür ederim.verdiğiniz linkteki saat her ne kadar güze olsa da renk olarak bana hitap etmiyor.ayrıca ayırdığım ve hatta belli bir ölçüde istisnai durumlarda aşabileceğim bütçemi sıradan saat-takvim kombinasyonuna sahip bir tasarıma vermek istemiyorum.bu saat tag olsa bile. Ki,1000tl nin altında bir fiyata 2. resimde bulunan tissot a sahip olunabiliyorken.eğer 2000tl ve üzerinde bir fiyatla alacak isem bir saate,daha kompilike,tasarımı ile ayrışan bir model olsun istiyorum.

:)
Ankarada yasıyorum lakin memleketim Ankara değil, Metin ise adım değil soyadım :) öte yandan evet yaslarımız ve devlet memuru olmak gibi ortak ozelliklermiz var :thumbup:

Ben de arkadaslarıma katılıyorum saatleri mutlaka deneyin. Benim size önerdiğim modelin siyah rengi de bulunuyor. O saati ve tissotu kolunuza takın bakın, her ikisi arasındaki hissi anlarsınız. Malzeme ve detaylar ayrisir.

Tabi kadrani kalabalık ve komplikasyonlu saat seviyor iseniz seiko premier modellerine bakabilirsiniz.

Resmini eklediğiniz Tissotlar da çok ama çok "düşeş" fiyata yakalanırsa alınabilir.

Forumun ikinci el ilanlarına da bakın bence.

Son olarak gecmis olsun :D saat virüsü kana karışmış
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Metin06 » 01 Ara 2012, 22:51

sayın @vmetin;
geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim.bunun nasıl bir illet olduğunu babamdan biliyorum az çok.çocukluğumda bırakın zengin sayılmayı,fakir sayılabilecek bir durumda iken bile babamın çeşitli saatlerinin olduğunu hatırlıyorum.sizde az çok hatırlarsınız ki,80 li yılların başında ülkeye gümrüksüz ve tabi o zamanlarda çin işi olmadığından orijinal ürünleri piyasanın yeri geldiğinde 1/10 fiyatına bulunabiliyordu doğru insanları tanıryor iseniz.sanırım babamında tanıdıkları vardı.ama yukarıda belirttiğim üzere o dönemlerde çok ama çok zor günler geçirdik ve galiba babam bu saatlerin hepsini elinden çıkarttı.bir tek meşhur mavi kadranlı seiko 5 i kalmıştı geriye ama onuda bir diğer tutkusu olan motosikletle yaptığı bir kaza sonucu kullanılmaz hale getirmişti.tabi hayal meyal hatırlıyorum babamın kanlar içinde eve kendini zor attığını.laf çok başka yerlere gitti kusura bakmayın ama uzun lafın kısası,galiba bu bende teşhis ettiğiniz hastalık bulaşmaktan ziyade,kalıtımsal :roll: .tekrar önerileriniz ve zahmetiniz için teşekkür ederim.

sayın @murderbunnie;
ilginiz ve önerileriniz için teşekkür ederim ama maalesef verdiğiniz linkteki saatler belki de bende yer eden marka algısı sebebiyle cazip gelmedi.

sayın @bigizi;
evet,sizin saat alım maceranızı forumdan okudum.aslında izlenimim bu model hakkında şöyle;sanırım piyasada 2000tl civarında,otomatik ve eta nın takdir edilen-kalitesini ispatlamış makinesine sahip,krono özellikli,diğer bileşenleri de kaliteli malzemelerden oluşturulmuş ve tabi marka olarak da kendini artık ispat etmiş olmasından ötürü, piyasada ki bence en mantıklı seçenek gibi duruyor.ayrıca sadece takvim özelliği olan diğer modelininde 1000tl atında bulunabiliyor olması da ayrı bir mesaj konusu.sadece takvim özellikli longines-tag gibi muadillerinin bile sizin sahip olduğunuz modeden pahalı satıldığını düşündüğümüzde,her 2 modelde de tissot un fiyat/performans ürünü olduğu gayet açık.
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj Metin06 » 01 Ara 2012, 23:27

NOT:Bu saat seçim işi bayağı sarpa sarmaya başladı.bir yanda aklım ilk resimde ki modeli al hem cebin hem kafan(çünkü hedef büyütürsem ve bütçe üzerinde bir saat alırsam hanımın azda olsa dırdırnı çekerim) rahat etsin diyor.diğer taraftan son 3-5 gündür daha üst sınıf saatlere bakarak "şunlardan hangileri hoşuna gidiyorsa tek tek forumda paylaş.ustaların saatler hakkında,makineleri ve diğer bileşenler hakkındaki eleştirilerini al-öğren, ondan sonrada saatçi-saatçi dolaşarak hepsini bileğine takarak dene, sonunda da kafana yatanı 3-5 neyse kattan çektir gitsin" diyorum.
"İNSANIN KEDERİ,HIRSLARI KADARDIR"
Kullanıcı avatarı
Metin06

Mesaj vmetin » 01 Ara 2012, 23:45

Bu işin sonu Rolex'e kadar gider :lol:
Kullanıcı avatarı
vmetin

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 127 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners