Ben teşekkür ederim
Mekanizma boyutlarından ötürü küçük saniye merkezi biraz fazla sola kaymak zorunda kalıyor. Eğer hem 9 rakamını hemde küçük saniyeyi koyarlarsa hem rakamlar çok kenara yaklaşmış oluyor hemde olması gerekenden küçük ebatta oluyorlar, saniyenin küçülmesi de bir başka değişiklik. Aslında bu işler için en uygun tasarım 8 günlük P.2002 mekanizmasında. Saniye kolu daha içeri konumlandırılmış. Bütün rakamlara da yeteri kadar yer kalmış. Tabi sadece 47mmlik saatlerde geçerli. 44mm ve 45mmlerde yine sorun var.
Ben orijinal tasarımdan yanayım. Panerainin ilk üretim yaptığı yıllarda base modellerde(saniyesiz modellerde) rolex-cortebert mekanizma kullanılıyordu. 8 günlük saniyeli modellerde ise angelus sf240 kullanılıyordu. Rolexin günümüzdeki karşılığı P.3000, angelusunki ise P.2002. İkisi de çok hoş ve teknik açıdan üstün mekanizmalar. Ancal ilerde bu saatin P.2002 mekanizmalısının (yani kadranda hem 9 hemde küçük saniyeli olanı) çıkacağına çok eminim. İşte o zaman çok daha albenili bir saat olacaktır