Merhabalar, hoşgeldiniz
Bence Seiko'dan şaşmayın. Saat alma konusunda ne kadar bunu yapamasam da size sabırlı olup iyi bir araştırma yapıp, en uygun ve en çok içinize sineni almanızı öneririm.
Öncelikle size ebay'de "dabrands" satıcısını öneririm ki ben de ondan bu yaz sonu bir saat aldım. Hiçbir sorun çıkmadı, 24 saat içinde kargoladı ve paketlemeyi gayet iyi yaptığını tecrübe edindim, sorunsuzca elime ulaştı ürün. Yalnız tek bir şey eksikti.O da kargo üzerine ürün ücreti+kargo ücretini bir yazdığı için gümrükteki %18 vergiyi biraz fazla ödedim ama sorun değil.
Bu arada ebay ile ilgili bilmeniz gereken birkaç şey var. Öncelikle ebay'ın kur çevirmesi biraz farklıdır. Misal güncel dolar kuru 1,79 TL iken ebay den alış-veriş yaptığında 1,8787 TL olabilir. Bunu da paypal den kontrol etmeni tavsiye ederim. Eğer bu satıcıdan ürün alacaksan da (açık arttırmayla ya da "buy it now" ile farketmez) önce mail at ve aldığın ürünün fiyatını+kargo ücretini toplamda 80$ ı geçmeyecek şekilde belirtmesini rica et. Bunu yaparsa büyük olasılıkla %18 lik gümrük ücretini ödemek zorunda kalmazsın
dabrands'tan ya da başka ebay satıcısından alış-veriş yapacaksan da "top-rated seller" olmasına dikkat et (sorunsuz bir alış-veirş olması açısında), açık arttırmaları iyi takip et (bayağı güzel fiyatlara yakalayabiliyorsun), açık arttırma tekniğini deneyimle ve kararını iyi ver
dabrands'ın linki :
http://www.ebay.com/sch/dabrands/m.html?_nkw=&_armrs=1&_ipg=&_from=&_trksid=p2050430Bol araştırmalar