TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Datejust 2 veya Zenith Captain Chronograph Seçim

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Datejust 2 veya Zenith Captain Chronograph Seçim

Mesaj AboveTheRim » 16 Ağu 2012, 01:32

FatihÖzdemir yazdı::) arkadaslar 6350euro fiyat aldım dj2 için araştırmalar devam ediyor

Benim söylediklerimi dinlemiyorlar beni sevmiyorlar :lol: Şakası biryana iyi fiyat almışsınız Türkiye şartlarına göre tabi 0 saatse.

Ben Hollanda'dan 5100 Euro (pazarlık hariç) Liste fiyatı ile buldum aklınızın bir köşesinde bulunsun :champ:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj FatihGS » 16 Ağu 2012, 02:19

116334 referans numaralı saate verdi saatcim fiyatı telefonda, ama 5100 Euro iyiymis. Roermond outletten bir sürü gömlek filan alınır aradaki farkla bir haftasonu gezintisi olur fena da olmaz :thumbup:
Kullanıcı avatarı
FatihGS

Mesaj insatiable » 16 Ağu 2012, 02:56

FatihÖzdemir, Zenith ve Rolex arasında yasadıgın tercih gel-gitlerin daha cok (sanıyorum) mekanizma anlamında vuku bulmuş. görsellik, marka imajı, tarihçesi, kişisel beğeni sınırların senin için ne kadar önemli bilmiyorum. bilmemekle birlikte subjektif olarak "aman sapması az olsun da ne olursa olsun" izlenimi ve "pahalıysa kalitelidir" düşüncesi oluştu bende. ayırdıgın bütçe ile zaten kaliteli bir mekanizma alman kacınılmaz. birileri çıkıp rolex'i över, diğeri seiko gibi saat tarihine damga vurmus bir efsaneye b*k atar, ötekisi zenith'i begenir, diğeri baska bir markayı. "pahalı olan en iyisidir" düşüncesinden öte, kalben gönlüne yatan, içine sinen saatin kolunda olması ve her saate bakısında zevk alman en önemli kıstas. "rolex, zenith'i döver seiko yanlarına yaklaşamaz" saçma sınıflandırmasından da cok daha önemli. Bu baglamda tercihini yaparsan senin için daha faydalı olacaktır.

Şahsi fikrime gelirsek; Zenith'i kolumda görmek isterdim hatta yanınada Grand Seiko ne de guzel olurdu.
"saat, önce insanı gösterir, sonra zamanı."
Kullanıcı avatarı
insatiable

Mesaj FatihGS » 16 Ağu 2012, 03:47

Haklisin insatlable. Sorum galiba BMW mi Mercedes mi gibi olmuş biraz. Aslında sapmayla filan cok derdim yok çünkü saatleri değişerek kullanıyorum ve hemen her saati takısımda ayar yapmak gerekiyor doğal olarak birkaç gün sapıyor zaten :)
Fakat genel temayülün hangi yonde olduğunu da bilmek istedim ve gördüm ki forumumuzda rolex daha cok beğeniliyor. Ben şahsi olarak rolexten hiç hoslanmazken garip bir bicimde cok hoşlanmaya başladım. Anladığım en net cevap ise hangisini alırsam alayım pişman olmayacağım yönünde oldu.
İlk sırayı da rolexe verdim, grand seiko da galiba Mercedes, BMW konusundaki Honda gibi olmuş. Ucu de guzel araba :)
Kullanıcı avatarı
FatihGS

Mesaj 2fast4u » 16 Ağu 2012, 10:06

abovetherim amsterdam da mı buldun fıyatı....
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj AboveTheRim » 16 Ağu 2012, 10:58

2fast4u yazdı:abovetherim amsterdam da mı buldun fıyatı....

Evet Amsterdam başkan 116334'e :thumbup:

Rolex'i okudukça tanıyor insan. Bizde ve yabancı forumlarda okunabilecek çok yazı var. Misal Fatil Altaylı'nın ki geldi aklıma. PP'nin Ceo'su hatırlarsınız Rolex demişti.
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=12&t=6966&start=0

Rolex ile Zenith Bmw - Mercedes kadar yakın değil gördüğüm kadarıyla. Zenith- Tag- Panerai vb. bir sınıf var bir de JLC, Rolex, UN , IWC, Glashütte vb. başka ve PP, VC, Blancpain, Lange gibi bambaşka bir sınıf. Seiko ise tüm otomobil markaları içerisinde en az sorun çıkaran araçlara sahip Toyota olabilir. O da capon çıktı bak :lol:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj DenizKSK » 16 Ağu 2012, 11:26

En az sorun çıkaran ve en dayanıklı motora sahip Toyota-Honda kırması desek daha bir güzel olur Seiko için. ;)
"A Samurai always wears two swords."
Kullanıcı avatarı
DenizKSK

Mesaj 2fast4u » 16 Ağu 2012, 12:58

arkadaslar bu seiko yu bırseye benzetmeye gerek yok zaten honda .toyota zaten seiko gıbı calısan motor yapmak için kurulmuşlar .Ben kendı adıma seiko deyınce olimpiyatları aklıma getırırım vs....seiko hayatın ta kendısıdır. :thumbup:
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: almanbirasi, AlpKI, Dorukeski, tt59 ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners