TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Cosmograph Winner Daytona Orijinallik Bilgisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Rolex Cosmograph Winner Daytona Orijinallik Bilgisi

Mesaj Bond » 14 Mar 2012, 21:48

Konuyu silmeyelim bu sefer başka yazılarda var dursun, sahte ürün resimlerini kaldırıp sadece 1 tane emsal bırakırız ;)

Alitokur saati bilmeyen kişi için ne anlam ifade edecek, farkların nerede olduğu veya benzerlik ne kadar. Kullanmış olsan yada biraz araştırmış olsan anında anlarsın. Ayrıca bunların geneli pilli sana bilerek sordum saniye tık tık atıyor mu diye, pilli olandan ise konu uzamadan bitsin diye ama cevap vermedin. Çin otomatik belki, Sahibinden sitesine bak 79, 89, 119 TL falan diye satıyor sahtekarlar. Çinde de kilo ile satıyorlar. Ayrıca babana sorsan zaten sana söylerdi nereden veya kaça aldığını. Herkeste çaktırmadan kafa buluyor konu uzamasın güzel resimlerle kapatalım konuyu. ;)

Hayallerin çok ötesinde bir olay gerçek bir Winner Daytona sahibi olmak. Bir Türk Daytona 24 serisini kazansa duyardık. TSF'de yasak olmasına rağmen bu sahte ürünlerden sormayı düşünen illa ki olur ilerleyen dönemlerde konu bilgi amaçlı olarak dursun, hem bu sebeple konuyu aramalarda görüp yeni konu açılmasının önüne geçmiş oluruz. Daha önce iki kez sorulmuştu ama sildik belki uygun şekilde bıraksak sende görüp sormaz ve konu böyle uzamazdı.

Drago GS için eğer İsviçreli saat üreticileri GS'nin olduğu yerde Rolex'in hükmü olmaz diyorlar ve itiraf ediyorlar ise herhalde tüm İsviçrede CEO'lar değişiyordur. Bu argüman nereden geliyor ve tam ne yazıyor onu da bilmiyorum. GS'yi inan ben senden daha çok seviyorum gayet güzel saatler ama dergide yazanın dedikodu olduğu ya da saptırıldığı çok açık. Saatler Seiko'nun üst düzey ve en kaliteli işçilikli serilerinden biri olduğu için elbette nezaketen ve dürüstçe adamlar beğendiklerini ve saygı duyduklarını ifade etmişlerdir. Umarım sende ilerleyen dönemlerinde GS klasik modelini alıp kullanarak keyfini yaşarsın. Önemli olan seni mutlu etmesi zaten, CEO'ların veya toplumun genelinin ne düşündüğü bireysel memnuniyetten daha önemli değil.

Bir ilginç noktada GS'nin anavatanında inanılmaz yüksek oranda Rolex meraklısı ve çok ciddi kolleksiyonerlerin olmasıdır. GS hiç bir zaman saatçilik dünyasında bir Rolex olamaz bunun en büyük sebebi ise Seiko'nun halk saatleri üretmesidir. Çok uzun yıllar önce sadece GS olarak ayrı bir üst segment marka olarak piyasa çıkmış ve hep o çizgide yürümüş olsa idi belki konumu ve popülaritesi daha yüksek olabilirdi. Ayrıca güzel oluyor markaların ve modellerin fanatiklerinin olması, ayrı konuda bir kaç kere tartışmıştık bu durumları, istersen yeni konu aç oradan devam edilsin. :thumbup:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj necati » 14 Mar 2012, 22:59

Aynı olayı ben yaşasam, forumda foto ile sormak yerine direk rolex yetkili bayisine giderdim ;)
Kullanıcı avatarı
necati

Re: Rolex Cosmograph Daytona Bilgi

Mesaj Tolgi06 » 15 Mar 2012, 02:17

serxx yazdı:Meyvesiz ağacı sallama boşa
Ne yaprağa dokun ne dalı incit ;)

Serxx :champ:

Gel haktan ayrilma hakki seversen
Nefsini islah et er oglu ersen
Hüdai incinir inciden versen
Ne kimseden incin ne eli incit

Aşık Hüdai...
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj conbay » 15 Mar 2012, 05:17

Bond yazdı:babana sorsan zaten sana söylerdi nereden veya kaça aldığını.

Bu cümle yeterdi aslında...Konunun sonuc bağlanması 3 sayfa sürmüş :D

Rolex ile ilgili önemli bilgileri bizimle paylaştığın için teşekkürler Bond :thumbup:
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj herofb » 15 Mar 2012, 09:35

güzel bir yere bağlantı teşekkürler Bond , yeni birşeyler daha öğrenmiş olduk
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj SeRxx » 15 Mar 2012, 10:25

Tolgi :thumbup:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj 2fast4u » 15 Mar 2012, 15:20

ben bu tur baslıklar daha ılk asamada nıye kılıtlenmıyor merak edıyorum.Herhalde herkes bır merak ıcınde ne cıkacak dıye merak edıyor ondan.Ben sahte saatler gibi bu gercek mııdır nedır ne değildir baslıklarını faydalı gormuyorum.Yanı bu sey gıbı araba alıcam bı zahmet kaportada boya varmı surdan bakıverın turunden sorulardır.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Tolgi06 » 15 Mar 2012, 15:31

2fast4u yazdı:ben bu tur baslıklar daha ılk asamada nıye kılıtlenmıyor merak edıyorum.Herhalde herkes bır merak ıcınde ne cıkacak dıye merak edıyor ondan.Ben sahte saatler gibi bu gercek mııdır nedır ne değildir baslıklarını faydalı gormuyorum.Yanı bu sey gıbı araba alıcam bı zahmet kaportada boya varmı surdan bakıverın turunden sorulardır.

+1
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 99 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners