Alitokur saati bilmeyen kişi için ne anlam ifade edecek, farkların nerede olduğu veya benzerlik ne kadar. Kullanmış olsan yada biraz araştırmış olsan anında anlarsın. Ayrıca bunların geneli pilli sana bilerek sordum saniye tık tık atıyor mu diye, pilli olandan ise konu uzamadan bitsin diye ama cevap vermedin. Çin otomatik belki, Sahibinden sitesine bak 79, 89, 119 TL falan diye satıyor sahtekarlar. Çinde de kilo ile satıyorlar. Ayrıca babana sorsan zaten sana söylerdi nereden veya kaça aldığını. Herkeste çaktırmadan kafa buluyor konu uzamasın güzel resimlerle kapatalım konuyu.

Hayallerin çok ötesinde bir olay gerçek bir Winner Daytona sahibi olmak. Bir Türk Daytona 24 serisini kazansa duyardık. TSF'de yasak olmasına rağmen bu sahte ürünlerden sormayı düşünen illa ki olur ilerleyen dönemlerde konu bilgi amaçlı olarak dursun, hem bu sebeple konuyu aramalarda görüp yeni konu açılmasının önüne geçmiş oluruz. Daha önce iki kez sorulmuştu ama sildik belki uygun şekilde bıraksak sende görüp sormaz ve konu böyle uzamazdı.
Drago GS için eğer İsviçreli saat üreticileri GS'nin olduğu yerde Rolex'in hükmü olmaz diyorlar ve itiraf ediyorlar ise herhalde tüm İsviçrede CEO'lar değişiyordur. Bu argüman nereden geliyor ve tam ne yazıyor onu da bilmiyorum. GS'yi inan ben senden daha çok seviyorum gayet güzel saatler ama dergide yazanın dedikodu olduğu ya da saptırıldığı çok açık. Saatler Seiko'nun üst düzey ve en kaliteli işçilikli serilerinden biri olduğu için elbette nezaketen ve dürüstçe adamlar beğendiklerini ve saygı duyduklarını ifade etmişlerdir. Umarım sende ilerleyen dönemlerinde GS klasik modelini alıp kullanarak keyfini yaşarsın. Önemli olan seni mutlu etmesi zaten, CEO'ların veya toplumun genelinin ne düşündüğü bireysel memnuniyetten daha önemli değil.
Bir ilginç noktada GS'nin anavatanında inanılmaz yüksek oranda Rolex meraklısı ve çok ciddi kolleksiyonerlerin olmasıdır. GS hiç bir zaman saatçilik dünyasında bir Rolex olamaz bunun en büyük sebebi ise Seiko'nun halk saatleri üretmesidir. Çok uzun yıllar önce sadece GS olarak ayrı bir üst segment marka olarak piyasa çıkmış ve hep o çizgide yürümüş olsa idi belki konumu ve popülaritesi daha yüksek olabilirdi. Ayrıca güzel oluyor markaların ve modellerin fanatiklerinin olması, ayrı konuda bir kaç kere tartışmıştık bu durumları, istersen yeni konu aç oradan devam edilsin.