TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

20.000 - 25.000 TL Bütçeli Rolex Model Tercih Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 20.000 - 25.000 TL Bütçeli Rolex Model Tercih Önerisi

Mesaj manil » 02 Tem 2016, 23:34

Konuya dışarıdan bakan birisi olarak biraz enteresan geldi. Araba kullanmayı bilmeyen birisi Ferrari mi alayım yoksa Lamborghini mi şeklinde soruyor gibi geldi.

Hemen tepki göstermeyin.

Anlaşılan o ki saat konusunda bilginiz yok. O nedenle hangi markayı alırsanız alın o markadan 1 ayda sıkılacaksınız.

Mekanizmalar hk. Detaylı bilgi vermek de bu Entrynin kapsamını aşar.

Size tavsiyem saat alımında aciliyetiniz yoksa ilk önce biraz bilgilenmeniz sonrasında estetik algınıza göre seçim yapmanız.

Zira mekanik saat tutarı ister 100 tl'lik bir kurmalı nacar olsun ister 25K'lik El Primero bir zevk ve kültür işidir. Bunlar da marketten alınır gibi alınmaz.

Yazı biraz sert olmuş gibi algılanabilir ama algılanmasın çünkü mesaj kaygısı ile yazılmadı. Para kolay kazanılan bir şey degil, saat konusunda bu acelecilik tebessüm ettirse de kötü bir müşteri deneyimi olursa üzülen sadece siz olacaksınız. Tavsiyenin sonu yok.

Sent from my D6603 using Tapatalk
“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj ltf » 02 Tem 2016, 23:53

Gereksiz ve saygisiz yorumlari silen moderator arkadaslara tesekkurler. Kimse burada saygi sinirlarini asamaz.

Konuya geri donecek olursak, Rolex ile ilgili bir tecrubem yok denemisligin haricinde, ancak kullanicisi olarak Cartier'in in-house mekanizmali saatlerini onerebilirim. Metal iscilik kalitesi olarak Rolex'ten asagi kalir bir yani yok, modelleri de kültlesmis tasarimlara sahip.
Anladigim kadariyla marka bilinirligi sizin icin onem arz ediyor, Cartier'in bu isteginizi de karsilayacagini dusunuyorum.
Time is slow when you wait, time is fast when you are late!
Kullanıcı avatarı
ltf

Mesaj Ground » 03 Tem 2016, 00:06

aqua29 yazdı:Benim sizlerden istediğim deneyimli arkadaşlarımızın marka savaşı yapmadan kullandıkları güzel saatleri artıları eksileriyle anlatmak benim gönlümde tabi ki Rolex var ama bakarsınız panerai alırım veya bir başkasını Rolex sadece digerlerinden bilinilirliği fazla biraz daha etkileyici ve karşındaki insanın bildiği bir marka burda birbirimizi kırmadan güzel ve yeni arkadaşlarımız için güzel öneriler çıkarabilmek

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hocam açıkcası ben de yeni saatseverlerdenim deneyimlemediğim saat tipi olarak pilot tipi saat kaldı. Onu da bulursam Tsf nav b steinhart la denemek istiyorum. Ya da güzel bir rus saati ile..

Öncelikle saat tipleri öğrenin,

Diver saat
Pilot saat
Dress saat
Chrono saat gibi

İçerisinden size en yakın gelen tipte örneğin diver saat için seiko güzel bir başlangıç özellikle skx serisi iyidir.

Saatlerde kayış kordon bilezik değişimleri de yapmayı öğrenin bir kaç basit araç ile bunu sağlarsınız. İlk zamanlarda değişimler yaparken çizecek belki hafif belki ciddi zarar vereceksiniz o yüzden yüksek bütçeli saatlerde içiniz yanar..

Seiko iyi bir başlangıç olabilir. Hatta direk skx007 diyorum. !

Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj Caner1983 » 03 Tem 2016, 00:22

Horoloji açısından zır cahilken sub aldım hiç pişman değilim bidaha olsa bidaha alırım sub ilk otomatik saatim haaa halen zırcahilim :D ama cehalet mutluluktur!!!
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Ground » 03 Tem 2016, 00:32

Caner hocam benim de aklımdaki saat no-date daha önceki başka başlıklardaki mesajlarımda yazmıştım. Hatta şimdiye kadar no-date rakamından daha fazla rakam harcadım diyebilirim. Tüme varım tümden gelim olayı demek ki [emoji23]

Rolex olarak 114060 başlangıç için düşünülebilir diyelim o zaman.

Kullanıcı avatarı
Ground

Mesaj manil » 03 Tem 2016, 00:36

Canerim 40 yaşında 36 mm blue dial ss dj ile saat olayını noktalayana kadar ne derse başım gözüm üstüne :)

“Some people feel the rain. Others just get wet.”

Bob Marley
Kullanıcı avatarı
manil

Mesaj Caner1983 » 03 Tem 2016, 00:39

Ground yazdı:Caner hocam benim de aklımdaki saat no-date daha önceki başka başlıklardaki mesajlarımda yazmıştım. Hatta şimdiye kadar no-date rakamından daha fazla rakam harcadım diyebilirim. Tüme varım tümden gelim olayı demek ki [emoji23]

Rolex olarak 114060 başlangıç için düşünülebilir diyelim o zaman.

Hocam tartışmaya girecek kadar bilgili bulmuyorum kendimi susuyorum bu nedenle ama diğer markalarda böylemidir bilmiyorum((( şuan grand seikoda da bana aynısı olmaya başladı ne var şu sbgh001 10k tl ye verselerde niravanaya ulaşsam bende))) ama rolex kafaya girdi ya alınacak yada alınana kadar çok can yanacak bu çok net hellhound a şu konuda katılıyorum kişi zaten markaya karar vermiş olay bitmiş yani
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Caner1983 » 03 Tem 2016, 00:42

manil yazdı:Canerim 40 yaşında 36 mm blue dial ss dj ile saat olayını noktalayana kadar ne derse başım gözüm üstüne :)

Anıl hedef ya sub+dj yada sub+gs benim için son nokta olacak rolekisciyim bende ama gs fena kafa karıştırıyor özellikle finishing de(( özellikle de anılın hangi grand seiko başlığındaki son sayfadaki ilk resim bunun kanıtı)
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 112 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners