TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlarina Göre Tavsiye Edilen Saatler

Mesaj F4CyC » 22 Haz 2011, 14:06

sadice83 yazdı:katiyetle poljot veya steinhart

Steinhart'ınkiler biraz ağır kaçtı yahu bana. ilk yazdığım posttaki tarzlarda tavsiye edersiniz neden olmasın ;).
"Düşman isterseniz, dostlarınızı geçmeye çalışınız. dost isterseniz, bırakın dostlarınız sizi geçsin." François La Rochefoucauld
Kullanıcı avatarı
F4CyC

Mesaj TheOnu » 13 Tem 2011, 22:53

forumun tek casio saat kullanıcısı olmaktan gurur duyuyorum. 3 sayfalık tartışma var ancak casionun adı geçmiyor yahu :o
0-500 tl arası segmentte benim gibi mutlaka analog+dijital saat alacağım diyorsanız zaten casiodan başka alternatifiniz yok. saat alacağım diye 1.5 ay araştırma yaptım ben, seiko seiko diyorsunuz 0-500 tl arası segmentte toplasanız 10 tane seikoya rastlamadım (ki yaşadığım şehirde bakmadığım saatçi, internette uğramadığım alış-veriş sitesi kalmadı) :D
Kullanıcı avatarı
TheOnu

Mesaj Emre » 13 Tem 2011, 23:36

TheOnu yazdı:forumun tek casio saat kullanıcısı olmaktan gurur duyuyorum. 3 sayfalık tartışma var ancak casionun adı geçmiyor yahu :o
0-500 tl arası segmentte benim gibi mutlaka analog+dijital saat alacağım diyorsanız zaten casiodan başka alternatifiniz yok. saat alacağım diye 1.5 ay araştırma yaptım ben, seiko seiko diyorsunuz 0-500 tl arası segmentte toplasanız 10 tane seikoya rastlamadım (ki yaşadığım şehirde bakmadığım saatçi, internette uğramadığım alış-veriş sitesi kalmadı) :D

Forumun tek casio kullanicisi mi :?
T S F = P A Y L A Ş I M
Kullanıcı avatarı
Emre
Editor

Mesaj punk » 14 Tem 2011, 13:24

TheOnu yazdı:forumun tek casio saat kullanıcısı olmaktan gurur duyuyorum. 3 sayfalık tartışma var ancak casionun adı geçmiyor yahu :o

Öncelikle hoşgeldiniz TheOnu;

1.5 ay araştırma yapmış olmanız takdire şayan, ancak bu kadar araştırma neticesinde ulaştığınız netice eğer bahsettiklerinizse bu araştırmanın pek de bir faydası olmamış gibi görünüyor. Bunun yanısıra forumun tek Casio kullananı siz değilsiniz, üzülerek belirtiyorum ki. Burada dijitallerden, analoglara bir çok casio kullanıcısını ve incelemelerini bulabilirsiniz.

Bunların yanı sıra 0-500 arası 10 tane Seiko'ya rastlamadım demişsiniz. 1.5 aylık araştırma yine yüzeysel kalmış. Burada saatlere ve saatçiliğe yıllarını vermiş insanların yanında zaten çok yüzeysel bir argüman. Ama ben size on adetten daha fazla seiko modeli bulup gösterebilirim.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Archezia » 15 Tem 2011, 12:19

punk yazdı:Ama ben size on adetten daha fazla seiko modeli bulup gösterebilirim.

30 tane belki de... Ve yine de hepsini gördüğünüze emin olamazsınız. Quartzları dahil edersek zaten yandık :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj punk » 15 Tem 2011, 12:35

1.5 ay araştırsam 50'yi de bulur Archezia, ama bu kadar zorlamanın ne gereği var? :)
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj Archezia » 15 Tem 2011, 15:28

Foruma ilk girenlerde oluşan bu havayı bir şekilde ortadan kaldırmak lazım ama nasıl olacak bilmiyorum. TheOnu mesela casio kullanan tek kişi olduğunu zannediyormuş. Oysa ben de dahil(metal f-91) birçok kullanıcıda Casio mevcut. Ama zaten quartz(pilli) olması itibariyle çok fazla konuşulmuyor Casio saatler. Ne bileyim 100TL'lik Seiko 5 bile olsa günlük sapması ne kadar, rotor hangi tarafa kuruyor, rezervi ne kadar, hacking var mı, varsa nasıl yapılıyor vs. vs. konuşulabilecek birçok şey var. Ama saat pilli olunca neyini konuşabiliriz ki? Zaten üzerindeki chronograph, alarm gibi özellikler çok kullanılmayan ve bilinen özellikler bunlar hakkında pek konuşmanın manası yok. E o zaman geriye sadece dizaynın güzelliği kalıyor. Onlar da genelde tek satırı geçmiyor. Casio konusu mu açsak acaba millet model fotoğraflarını koysun. Ben F-91'imi ve kuzenimin gümüş kadran siyah kasa edifice saatini koymayı çok isterim bir ara :D (Bir de yeşil canvas kordon aldırdım şu seiko 5 lerde olandan, çok güzel oldu :) )
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 15 Tem 2011, 16:34

Archezia, bu tip yanlis anlasilmalari ortadan kaldirabilmek icin tanisma bölümü var. O bölüme girilir, bir baslik acilir... Ben su marka saat kullaniyorum denir. Illa ki forumdan X marka saat kullanan arkadaslara bir yenisi daha eklendi yada forumda ki ilk X marka saat kullanicisi arkadas diye tepki gelir... Bu sekilde yanlis anlamalar ortadan kalkar yada 50.000 mesaji tek tek okumak zorunda kalmaz kimse...

Ayrica marka basliklarimizda var. Oraya girilerek ayni marka saat kullanan arkadaslar ile direkt temas kurmaya calisilabilir :geek:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Merdo, Mtn ve 118 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners