TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Orient Blue Ray II(FAA02005D9) Hakkında

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Orient Blue Ray II(FAA02005D9) Hakkında

Mesaj rolexcollector » 01 Eki 2018, 20:46

MeraklıAdam yazdı:
Mandos yazdı:Forumda şimdiye kadar gördüğüm 1 kavga hariç bütün kavgalarda aynı kişi var. Her başlıkta garip bir giriş yapıyor.

Ve dikkat ederseniz eğer o kişi nzmokur.
[emoji23][emoji23][emoji23] Ben seni eğlenceli buluyorum meraklıadam.
Canım sıkıldığında iyi geliyorsun

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
The best , or nothing..
Instagram : rolex.collector
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj Moccstudio » 01 Eki 2018, 20:47

sambadejan yazdı:Herkese hayırlı günler. Orient Blue Ray II(FAA02005D9) modelli saati beğendim. Bu saat hakkındaki görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Eğer onay verdiğiniz takdirde bu benim ilk otomatik saatim olacak.

Bir süredir forumdaki rehber konulardan bir şeyler öğrenip doğru karar vermek adına araştırmalar içerisindeyim. Fakat saat dünyası hiç bilmediğim bir konu olduğundan ve artık yazılanları oku oku… her şey soyut bilgiden ibaretmiş gibi oluyor. Ve böyle durumlarda artık somut bir adım atıp, tecrübe ede ede öğrenesi geliyor insanın. Bu aşamada saat almaya karar verdim. Öncelikle forumdaki rehber konulardan öğrendiklerimin sonucunda kafamda şekillenen her şeyi samimi bir şekilde açık açık anlatmaya çalışacağım. Yazacaklarım biraz uzun olacak gibi görünüyor şimdiden affınıza sığınıyorum, fakat amacım kendimi iyi anlatarak kendimin yorulup, sizin cevap vermenizi kolaylaştırmak. Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Yardımlarınızın veya görüşlerinizin sonucuna göre ya otomatik bir saat alacağım ya da bu işten net bir kararla vazgeçeceğim. Sözlerime şöyle giriş yapayım.

1-)İlk olarak forum içerisinde okuduğum bir yazıda arkadaşın birisi “eğer otomatik saatlere merakınız varsa alın, yoksa bu işe kalkışmayın” *gibisinden* söz etmişti. Şimdi bu soruyu kendime sorduğumda böyle bir merakım yok benim. Saat almaya ilk karar verdiğimde moda marka bir saat beğenmiştim ve bu forumda moda marka saat almanın verdiğin paranın karşılığı olmadığını öğrendiğimden sonra otomatik saate yöneldim. Saat almak istememdeki amacım ise tamamen aksesuar amaçlı.

2-)Yine başka bir konuda günlük aktivite konusuna değinilmiş. Günlük aktivite konusuna gelince, açıkçası asosyal biriyim. Sağlık çalışanıyım, ayda ortalama 8-10 defa 24 saat nöbetimi tutar evime gelirim. İzinli olduğum günler ise pek evden dışarıya çıkmam. Ev içerisinde kesinlikle saat kolda duramam. Kısaca hareketsiz bir yaşam biçimim mevcut. Genelde saat masanın üzerinde duracak gibi görünüyor. Şimdi saydığım ilk iki maddeyi beraber değerlendirdiğinizde bana otomatik saat gider mi? “Yok, gitmez.” diyorsanız yazdıklarımın devamını okumanıza gerek yok. Şayet cevabınız “bu durumlar sıkıntı oluşturacak durumlar değil” ise yukarıdaki Orient modeli hakkındaki görüşlerinizi almaya artık başlayabilirim.

3-)Eğer modeli onayladığınız takdirde, hangi siteden/sitelerden bu saati sağlıklı ve de uygun bir fiyata temin edebilirim?

4-)Şimdi saati aldık ve elimize geçti diyelim. Daha önce hiç otomatik saat kullanmadığım ve bilgi sahibi olmadığım için, ben zannediyordum ki “saati aldık, kolumuza taktık o iş tamam, artık torunuma kadar aktarabilirim” diye. Bu yüzden nasıl kullanmam gerekeceği konusunda öğrendiklerimi eğer doğruysa aynı başlık altında onaylamanızı istedim. Rehber konulardan öğrendiğim bilgilere göre kullanırken; “Saati kurmak için, kurma kolu en sona dayandığında kurma işlemi tamamlanmış oluyor(Tam olarak kaç defa çevireceğimize dair kesin bir sayı/rakama rastlamadım). Saati aldığımız ilk iki ay boyunca yaklaşık 48 saatte bir kurmalıyız. İki aylık süre sonrası 24 saatte bir kurmaya devam edeceğiz ve zaman zaman saatin deşarj olmasını sağlamamız gerekiyormuş. 4-5 yılda bir ise yağını değiştirmemizde fayda varmış...“ Bu bilgileri alacağım saati kullanırken de aynı şekilde uygulamak mıdır bu işin doğrusu? Yani bu işin rutini bu şekilde midir? Bilmediğim başka şeyler de varsa kısaca eklerseniz memnun olurum.

5-)Ve son olarak da bonus sorum olsun bu; yakın bir zaman önce başka bir Orient modelini beğenmiştim ve forumdaki arkadaşlar sağolsunlar o saatin üretiminin bittiğini söylediler. Tezgâhta bekleyen saatlerin yağlarının kuruma ihtimali vs. oluyormuş. Benim de aklıma sonradan şu soru geldi: Diyelim ki üretimi devam eden bir saati sipariş verip alacağız. Youtube’da yukarda belirttiğim modelin birkaç kutu açılım videolarına bakmıştım ve dikkatimi çekmişti, kutudan çıkan saatler hep çalışır vaziyette çıkıyordu. Bizim alacağımız saatlerin tezgâhtaki durumu ne oluyor acaba? Çalışır vaziyette mi oluyorlar? Eğer çalışır durumda olmuyorsalar, bu sefer alacağımız saatin eskiden mi üretilmiş olup olmadığını nasıl anlayacağız? Ya da bu sorun teşkil edebilecek bir durum mudur?

Sormak istediklerim şu aşamada bu kadar. Eğer bu saat için onay verirseniz bu modeli almayı düşünüyorum. Varsa, başka önerilerinizi veya fikirlerinizi öğrenmek isterim. Baya uzun oldu farkındayım, özür dilerim, hakkınızı helal ediniz. Umarım benim durumumda olanlar veya kafasında benzer sorular bulunduran diğer arkadaşlar içinde yararlı olur.

Gerek iş yaşamınıza gerek sosyal yaşantınıza bence en uygun model; telefonunuzun modeline göre iwatch series4, samsung gear s3 dür. İş ve sosyal yaşantınızda size sağlayacağı avantajlardan sonra bu illet [emoji4] saat hastalığına bulaşmayacaksınızdır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Moccstudio

Mesaj MeraklıAdam » 01 Eki 2018, 20:48

nzmokur yazdı:
MeraklıAdam yazdı:
nzmokur yazdı:
Pardayan yazdı:
MeraklıAdam yazdı:Örneğin bir zengin kalkıpta Orient Seiko veya Casio alır mı? Tabi ki almaz kaliteli olsa bile almaz, çünkü adamda çok para vardır gider en pahallısını alır, kaliteli olsun veya olmasın onun için farketmez ki, onun tek derdi hava atmak olacaktır. Peki bir fakir kalkıpta bir Rolex alabilir mi? Alamaz çünkü gücü o kadara yeter, gider ucuz kaliteli ve sağlam bir saat alır, yıllarca kullanır.

Yahu niye almasın, tabiki alır. Şimdi ben bunun neresini eleştireyim.
- Zengin birinin tek derdi hava atmak mıdır ? Yani size göre her zengin sonradan görme midir ?
- Hiç fakir falan sayılmam ama koleksiyonumda bir sürü Orient te Seiko da Casio da var. Tüm kolleksiyoncuların ve saat tutkunlarının da vardır.
- Sizin yaş kaç ? Vallahi merak ettim.
Akıl yaşı 3 bilemedin 5!

Sen önce kendi akıl yaşına bak. Sende zaten akıl yaşı olsa benim üzerimden oynamazsın. Kabul et artık egoistsin bu kadar basit.
Doğru, hata bende.
Ne diye seiko ile rolex aynı kalitede malzeme kullanır diyen cahil ile uğraşıyorum ki!

Vallahi kardeşim al Rolexini tepe tepe kullan sana birşey söylediğimiz yok, herkes senin gibi bir saate binlerce lira vermeye gücü yok ona göre yorum yaz, ama işte sen bu yüzden çok havalardasın, birde ikili oynamaya vazgeçersen çok iyi olacak. Allah ıslah etsin seni ne diyeyim.
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

Mesaj rolexcollector » 01 Eki 2018, 20:51

MeraklıAdam yazdı:
nzmokur yazdı:
MeraklıAdam yazdı:
nzmokur yazdı:
Pardayan yazdı:[quote="MeraklıAdam"]Örneğin bir zengin kalkıpta Orient Seiko veya Casio alır mı? Tabi ki almaz kaliteli olsa bile almaz, çünkü adamda çok para vardır gider en pahallısını alır, kaliteli olsun veya olmasın onun için farketmez ki, onun tek derdi hava atmak olacaktır. Peki bir fakir kalkıpta bir Rolex alabilir mi? Alamaz çünkü gücü o kadara yeter, gider ucuz kaliteli ve sağlam bir saat alır, yıllarca kullanır.

Yahu niye almasın, tabiki alır. Şimdi ben bunun neresini eleştireyim.
- Zengin birinin tek derdi hava atmak mıdır ? Yani size göre her zengin sonradan görme midir ?
- Hiç fakir falan sayılmam ama koleksiyonumda bir sürü Orient te Seiko da Casio da var. Tüm kolleksiyoncuların ve saat tutkunlarının da vardır.
- Sizin yaş kaç ? Vallahi merak ettim.
Akıl yaşı 3 bilemedin 5!

Sen önce kendi akıl yaşına bak. Sende zaten akıl yaşı olsa benim üzerimden oynamazsın. Kabul et artık egoistsin bu kadar basit.
Doğru, hata bende.
Ne diye seiko ile rolex aynı kalitede malzeme kullanır diyen cahil ile uğraşıyorum ki!

Vallahi kardeşim al Rolexini tepe tepe kullan sana birşey söylediğimiz yok, herkes senin gibi bir saate binlerce lira vermeye gücü yok ona göre yorum yaz, ama işte sen bu yüzden çok havalardasın, birde ikili oynamaya vazgeçersen çok iyi olacak. Allah ıslah etsin seni ne diyeyim.[/quote]Sevgili gerizekalı kardeşim,

Rolex alamaman, rolex ile seiko aynıdır demeni mi gerektirir?

The best , or nothing..
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj MeraklıAdam » 01 Eki 2018, 21:00

Nzmokur, bu hayatta birşeye ne gözle bakarsan, herşeyi öyle görürsün yalnız unutma. Herkes düşüncesinde özgürdür. Şöyle düşünelim istersen. Sen Rolexi savunuyorsan, bende Seikoyu ve Orienti savunurum sonuçta bireyim. Ve bu çok doğal bir davranıştır, ister çıldır ister çıldırma beni ilgilendirmez. Doğru ne ise ben onu savunurum. Rolex kullanıcısı olsamda aynı şeyleri burada tekrar yazarım.
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

Mesaj siyahpena » 01 Eki 2018, 21:00

gelir seviyesi üzerinden konuşmayı ve yorum yapmayı çok yanlış buluyorum. görgülü insanlar için böyle bir dünya yok,olmamalı da. ben saat ile hava atacak (hava atmak için saat edinecek) tarzdaki insanların burada barınamayacağını düşünüyorum. kaldıki bir çok pahalı markayı saat sevdalısı meraklısı olmayan insanlar bilmez

örneğin blancpain ile kim kime hava atabilir, hava atmak için aldın kim bilecek bu markayı eğer saat sevdalısı değilse. mercedes bmw değilki kapının önüne koyasın.enteresan saçma diyaloglar...
Kullanıcı avatarı
siyahpena

Mesaj rolexcollector » 01 Eki 2018, 21:05

MeraklıAdam yazdı:Nzmokur, bu hayatta birşeye ne gözle bakarsan, herşeyi öyle görürsün yalnız unutma. Herkes düşüncesinde özgürdür. Şöyle düşünelim istersen. Sen Rolexi savunuyorsan, bende Seikoyu ve Orienti savunurum sonuçta bireyim. Ve bu çok doğal bir davranıştır, ister çıldır ister çıldırma beni ilgilendirmez. Doğru ne ise ben onu savunurum. Rolex kullanıcısı olsamda aynı şeyleri burada tekrar yazarım.
Haklısın, klavyesi olan yazar.
Ağzı olan konuşur.

Senin örneğin şu, Yoğurt siyahtır ve kimse fikrimi değiştiremez diyorsun.

Düşünce özgürlüğü, yapacak birşey yok.

Ha benim rolex i savunduğum kanısına nasıl vardın o ayrı bir nokta, ama seninle artık hiçbir diyaloğa girmeyeceğim.

Maalesef iq su çok düşük bir arkadaşsın ve böyle öleceksin maalesef artma şansı yok bunun.

The best , or nothing..
Kullanıcı avatarı
rolexcollector

Mesaj MeraklıAdam » 01 Eki 2018, 21:06

siyahpena yazdı:gelir seviyesi üzerinden konuşmayı ve yorum yapmayı çok yanlış buluyorum. görgülü insanlar için böyle bir dünya yok,olmamalı da. ben saat ile hava atacak (hava atmak için saat edinecek) tarzdaki insanların burada barınamayacağını düşünüyorum. kaldıki bir çok pahalı markayı saat sevdalısı meraklısı olmayan kimse bilemez.
örneğin blancpain ile kim kime hava atabilir. enteresan saçma diyaloglar...

Yanlış anlama ama. Sen burada kimin kime hava attığını nasıl anlıyacaksın merak ettim doğrusu. Yüz yüze görüşmeden kimseyi yargılayamazsın. Ve karar veremezsin. Hava atanlar burada barınamaz diyorsun burada öyle tipler o kadar çok var ki şaşarsın, ama sonuçta halka açık bir forum yapacak birşey yok. Ve burada ki en egoist kişi olan ve en saçma yorumları bana bizzat yazan, nzmokur olduğu için ben onun nasıl bir kişi olduğunu anladım. Umarım sizde anlamışsınızdır.
Kullanıcı avatarı
MeraklıAdam

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 129 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners