Bugün saatimi teslim aldım. 5 bin bütçeyle yola çıkmıştım ama 10 bin ve üstü seviyelere çıkmadıkça gerçekten fark yaratacak bir saati bulamayacağıma karar verdim. Hem yurtiçi hem de yurtdışında fiyat araştırması yaptım. Pek çok incelemeyi okudum. Tag güzel bir saat ancak denediğimde kolumda küçük durduğunu farkettim. Bi ara ilk saatte fazla para harcamaya gerek yok diye düşünerek tissot prs516 ya yöneldim. Ama markaya olan antipatimin önüne geçemedim, alsam da içime sinen bir saat olmayacaktı..Derken eskiden beri çok beğendiğim bi marka olan Longines i araştırmaya başladım. Okuduğum her incelemede övgüyle bahsedilen bir modeldi Hydroconquest. Marka değeri yüksek, kalite olarak beklentilerimi karşılıyan köklü bir isim.. Kullanıcı yorumlarında negatif hiçbir görüşle karşılaşmadım. Son olarak linkteki incelemeyi okuduğumda ise tam anlamıyla düşüncelerime tercüman olan bir yorum olduğunu düşündüm (kararsız kalanların da okumasını öneririm).
http://www.fratellowatches.com/longines ... st-review/"Almost too good to be true to be true" şeklinde bahsediliyor
Hayatımda rol model aldığım dedem vefat ettiğinde onca servetine rağmen bir omega fiyatı etmeyen 20 yaşında bir arabaya biniyordu, bir tek takım elbisesi ve sadece iki çift ayakkabısı vardı, saatini hiç söylemiyorum. Üçün beşin hesabını yapan bir insan hiç olmadım; ama böyle bir dedenin torunu olmakla gurur duyan biri için de bundan çok değil 5-10 sene önce aldığı maaşın üç katına bir saat almak kolay olmadı. Neyse fazla uzattım ama sonuç olarak devir değişiyor istekler bitmiyor. Allah herkese helal kazancını helal yola harcamayı gönlündekini almayı nasip etsin.
Forumdaki siz değerli arkadaşlarımın tavsiyeleri tabi ki bu kararı almamda çok yardımcı oldu. Evet görüyorum ki beklenti bir Tag olmasıydı ama fayda maliyet analizinde galip gelen Hydroconquest oldu. Hepinize değerli yorumlarınız görüşleriniz için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Umarım yarın bilgisayardan fotoğrafları eklemeyi başarabilirim.
Selam ve saygılarımla