TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj BarisFB » 21 May 2014, 09:43

Daha önce dile getirildiği üzere hiç satmayacağım diye düşünmeyin...saat merakı başladı mı bitmiyor bugün AP 15400 alsanız sonra acaba satıp 15202 mi alsam, bugün 15202 alsanız sonra acaba satıp 15305 mi alsam deme olasılığınız var :lol: :lol:

Sizin bütçenizde ben IWC'yi mutlaka düşünün diyorum...Şık / spor saat spectrumunda daha çok şık tarafına kayan ama spor da kullanabileceğiniz IWC Portugese 7 Days, ve spor tarafına kayan ama takım elbiseyle de rahat kullanabileceğiniz IWC Double Chrono veya Big Pilot dertlere derman olabilir diye düşünüyorum. Daha önce bahsettiğim gibi JLC Master Compressorlarda çok güzel bence.

Bence müsait olduğunuzda Nişantaşına uğrayın, IWC / JLC butikleri yanyana zaten...karşılaştırma fırsatınız olur :champ: :champ: :champ:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj drk » 21 May 2014, 10:00

Gönül ister ki içimdeki serseri stayla drk'yi altıma bir aventador alarak taçlandırayım, ama olmuyor :D Eğer 20-30bin TL'lik saatlerden renk renk çeşit çeşit alacaksan evet "çılgın" tasarımlarla da başlayabilirsin. Nasıl olsa diğerlerinden de alacaksın derim ancak bir tane böyle kaliteli saat alacaksan bunun daha kullanışlı ve uyumlu bir saat olması lazım. Yarın, öbür gün tag heuer grand carreranın üretimini durdurduğunda, modası geçtiğinde, tüh dememek lazım. Aynı durum diğer model için de geçerli. Kabul ediyorum, kesinlikle güzel saatler ama ölümsüz tasarımlar asla değiller. İlk olmaz ama 5. hatta 10. saat olur. Diğerleri dururken tabi.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Muhendis » 21 May 2014, 10:49

@HeroFB: Beni düşündüren kısım da orası. Tag Heuer gibi bir markaya bu kadar para verilmemeli diye duşunuyorjm. Şöyle $4000 - $5000 bandında olsalardı diğer Tag'ler gibi oturup bir kez daha duşunurdum ancak bir Tag için $9000 çok fazla.

@Asymptote: Aquatimer modeli hoş duruyor. Bunu da ekledim listeye. Aradım saat daha çok bu tarz. Tercihen Aquatimer'daki gibi bir kayış arıyorum saatte. Yani spor bir saat bakıyorum tam anlamıyla.

@Orhanbalu: O saatin yurtdışı fiyatı bile butcemin 3 katı hocam naptın?

@Watch1907: IWC butiğe gitmeden kesinlikle saat almayacağım. Akasya'da IWC satan yer bulamadım ancak İstinye Park'da olacağını düşünüyorum. Haftasonu bakacağım.

@Drk: Peki size şu soruyu sorsam o zaman: Koleksiyonunuzda 10. saat olarak yer vereceğiniz saatleri listeler misiniz? Piyasadaki butun saatleri az çok biliyorsunuz. Size göre piyasadaki "serseri Doruk" lakabına yakışacak saatleri bana listelemenizi istiyorum. :) Umarım bir gün Aventador'a da sahip oluruz :)

Her ne kadar pederde var diye arada kaçamak yapsak da Rolexler, Omegalar beni iş adamı havasına sokuyor. Daha ben takım elbiselerin adamı değilim. O kadar buyumedik ya :lol:
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj Muhendis » 21 May 2014, 10:52

Böyle duşunmemde etkili olan bir faktorde her Rolex taktığımda "Vay babanın saatini mi taktın gene" commentleri buyuk ihtimalle. Saat babamın değil de benim kişiliğimi, benim karakterimi gostersin istiyorum. Bu arada serseri falan değilim yanlış anlamayın :lol:
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj SeRxx » 21 May 2014, 10:56

Şöyle bir şey verelim ;)

Speedmaster Dark Side Of The Moon
Resim
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj BarisFB » 21 May 2014, 11:18

Siz Drk'ye sormussunuz ama bu benim de çok düşündüğüm bir konu olduğu için kendime göre cevaplayım.
Ben saatleri 2'ye ayırıyorum...
1) Saatleri seven, tarihçesine değer veren, kendi çapında "saat koleksiyonu" yapan her saat severin sahip olması gerektiğini düşündüğüm saatler
2) Yaşam tarzını yansıtan, ama yine de "horology" olarak değerli, takması zevkli, nispeten daha makul fiyatlı, belli amaçlara hitap eden saatler

Çok yüksek maliyetli ve çok özel saatleri dışarda bırakırsak (patek perpetual calendarlar, tourbillonlar, minute repeaterlar gibi), benim kafamdaki liste şu şekilde

1. Grup:
Jaeger LeCoultre Reverso
Audemars Piguet Royal Oak Jumbo 15202 / 5402
Audemars Piguet Royal Oak Offshore Chronograph / Diver
Patek Philippe Nautilus (Genellike herkes bileziklisini seviyor ama ben kayış taraftarıyım, RO bileziği daha özel bence)
Patek Philippe 5146
Rolex Submariner (veya Pepsi / Coke GMT)
A. Lange & Sohne Zeitwerk
Patek Philippe Calatrava / Vacheron Constantin Patrimony
IWC Portugese 7 days

2. Grup
Tag Heuer Monaco
Omega Speedmaster
IWC Top Gun Chronograph
Cartier Santos
Panerai Luminor / Radiomir
Breitling Navitimer
Bell & Ross BR03

Kesin unuttuklarım da vardır :lol: :lol: :lol:
ex-nick: watch1907
Kullanıcı avatarı
BarisFB

Mesaj cagatay10 » 21 May 2014, 11:42

Her seyi gectim, bir Tag Heuer'e 9000$ vermem icin soyadimin Heuer olmasi lazim :)

Benim tavsiyem JLC Master Control, Zenith El Primero Stratos ve Corum Admirals Cup serilerine bakmaniz olacaktir.

http://www.luxurybazaar.com/subcategories/subcategories.aspx?c=361&s=pl&as=
http://www.luxurybazaar.com/subcategories/subid_1119_El_Primero.html
http://www.luxurybazaar.com/categories/catid_8_Corum.html
Zaman insanları değil, armutları olgunlaştırır...
Kullanıcı avatarı
cagatay10

Mesaj mertk » 21 May 2014, 12:00

Bencede bütçenin hepsini kullanmadan bir omega speedmaster safir camlı modeli alınabilir, sporda bir saat.Benim bu bütçeyle alacağım tek saat jlc reverso calender'dir, ama okuduklarıma göre size bu model pek hitap etmez.Ama bu bütçeyle bence en doğru seçim bir jlc almaktır.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 111 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners