TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ulysse Nardin Maxi Marine Black Sea Yorum ve Bilgi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Ulysse Nardin Maxi Marine Black Sea Yorum ve Bilgi

Mesaj erkan41 » 17 Nis 2012, 23:47

evet zenith gercekten cok güzel bu kaucuk saatlerin kasa kısmı mı yıpranıyo yoksa kaucuk olan bilezik mi yıpranıyor drk..?:)
Kullanıcı avatarı
erkan41

Mesaj mucadeleci » 17 Nis 2012, 23:50

asymptote yazdı:
msturan yazdı:Her şey basit matematik hesaplarına bakıyor başgan:

3 yıla okul bitecek; okul bitene kadar ben bu Hamilton'u en fazla üstüne 1k daha koyup değiştirerek kullanırım.. Kaldı mı 7-12 yıl? O 2'nin önündeki 1'i sil başgan; kaldı mı 72? 72 ay 6 yıl eder; 6 yıl boyunca sektörde maaş ortalamam 3k olsa; elime geçecek toplam para 216k lira eder.. Bunun %10'unu saat bütçeme ayırsam; 21.6k eder.. Kaldı mı 1-6 yıl? Geri kalan her yılda maaşa 1k zam geldiğini ve yıllık enflasyonun %10 civarı seyrettiğini düşünürsek; cebime girecek para 6 yılda toplam 480 oluyor.. Enflasyona göre; 6 yılda bunun ancak ortalama %7-8'ini saat bütçesine ayırabileceğim.. Bu durumda saat bütçesi 21.6 + 36 denkleminden 57.6 eder ki bu da yaklaşık 58k oluyor.. Ancak 15 yıl sonra falan yani :D

O kadar hesap yaptın 40' ı bulamadın mı reyiz?
Ben de bir hesap yaparsam şimdi 30' unda PP sahibi yaparım seni, uğraştırma şimdi beni :D ;)

:lol: :lol: :lol:
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj drk » 18 Nis 2012, 00:22

erkan41 yazdı:evet zenith gercekten cok güzel bu kaucuk saatlerin kasa kısmı mı yıpranıyo yoksa kaucuk olan bilezik mi yıpranıyor drk..?:)

Saatin kasası kauçuk kaplama, kayış zaten kauçuk. Kayış eskiyince yenisiyle değiştirilir, çok maliyetli bir işlem değildir ve alışılagelmiş bir durumdur. Ancak saatin kasasının kauçukla kaplı olması pek alışılagelmiş bir durum değil. Kasa haliyle darbelerden etkilenecek ve kauçuk dış yüzey yıpranacaktır. Elbette saati bu haliyle de kullanabilirsiniz ancak eski görünümü geri istediğiniz takdirde tek yol kasa değişimi ve haliyle kauçuk kaplama normal çelik bir kasaya göre darbeler karşısından daha çok yıpranma gösterecektir.

Bunların dışında, oldukça şık ve benim de çok beğendiğim bir saat ama dayanıklılık maalesef zayıf. Siyah ve kronograf istiyorsanız size tavsiyem linkteki saatler olur :thumbup:

:arrow: http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=183&t=6974#axzz1sKdL16Ml
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj erkan41 » 18 Nis 2012, 00:52

anladım yorumların için tesekkürler drk..:)
Kullanıcı avatarı
erkan41

Mesaj erkan41 » 18 Nis 2012, 12:21

bu beyaz kadran zenith el primeronun gece görüşü var mı ben bulamadım da:)
Kullanıcı avatarı
erkan41

Mesaj herofb » 18 Nis 2012, 14:08

erkan41 gece görüşü , 32x zoom , otomatik hedefe kilitlenme ve zırh delici var merak etme :)
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj erkan41 » 18 Nis 2012, 14:51

Bunu begendim herojd11 verecegim paraya değecek bir saat almayı düşünüyorum o yüzden cok inceliyorum gereksiz özellik sevmem ama belli baslı özelliklerin olmasını isterim panerai,ulysse nardin.ıwc ve zenith üzerinde arastırma yapıyorum sanırım aralarında en iyisi zenithin el premiro modeli:)
Kullanıcı avatarı
erkan41

Mesaj drk » 18 Nis 2012, 15:10

Omega ve Rolex'e de bakmayı ihmal etmeyin :thumbup:

Bu zenithte 1/10 hassasiyetinde ölçüm yapan kronograf var, diğerleri de aynı hassasiyette anca striking seconds modeli büyük ölçekte saliseleri gösterebiliyor, bana sorarsanız çokta gerekli bir özellik değil.

Bu arada saatin gece görünürlüğü fazla değil, kollardaki ve indekslerdeki luminovalar spor bir saate göre daha az ancak bu sınıfta bir saat için yeterli düzeyde.

El Primero güzel bir mekanizma ancak mükemmel değil, artılarını-eksilerini iyi araştırmak gerek.
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: SchumiD ve 19 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners