TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlarina Göre Tavsiye Edilen Saatler

Mesaj Tolgi06 » 06 Oca 2011, 17:09

victorinox un otomatik 7750 mekanizmaya sahip modelleri biraz pahalı punk.ayrıca geçen yıl çıkardığı 500m wr li otomatik diver larıda biraz pahalı.yani 500$ üstü baya modeli var mekanik saatlerinde
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj nickynick » 06 Oca 2011, 17:47

punk yazdı:1000 TL'ye Oris olsaydı ben çoktan almıştım beyler!

Resim

Sakin ol şampiyon :D
Time is a great teacher, but unfortunatelly it kills all its pupils.
Kullanıcı avatarı
nickynick

Mesaj Wwtr » 06 Oca 2011, 21:01

Saat var dediler geldik :)
Kullanıcı avatarı
Wwtr

Mesaj albus » 24 Oca 2011, 23:24

0-500 TL arası ; Seiko 5 , Swatch
500-1500 TL arası ; Tissot , Victorinox , Hamilton
1500-3000 TL arası ; Federique Constant , Victorinox , Maurice Lacroix , Tag Heuer
Kullanıcı avatarı
albus

Mesaj asymptote » 09 Şub 2011, 15:07

Ustalardan destur alarak ben de fikrimi belirtmek isterim.
Otomatik saatler için fiyat aralıklarına göre değerlendirmelerim şöyle:

0-500 TL => Seiko 5 ve Orient
Bu klasmanda güvenebileceğiniz markalar

500-1500 TL => Hamilton ve Tissot
Kullandıkları isviçre mekanizmalar ile bu fiyat aralığında en iyi f/p oranına sahip markalar.

1500-3000 TL => Hamilton, Oris, Longines, Tag Heuer
Tag Heuer in kalitesi tartışılmaz. Longines de mekanizmalar üzerinde birtakım iyileştirmeler yapıyor diye biliyorum. Oris ve Hamilton rotorları üzerinde birtakım süslemeler yaparak mekanizmaları oldukları gibi kullansalar da kalite ve işçilik olarak tatminkar saatler üretiyor.

3000-6000 TL => Longines, Tag Heuer, Omega
Omega saatler her ne kadar tasarım olarak beni memnun etmese de co-axial gibi yeniliklerle bir saat efsanesi olduğu için buradaki yerini hak ediyor.

6000 TL ve üzeri => Bu fiyat aralığında ben olsam yukarıdaki markaların hiçbirini düşünmem. Düşüneceğim markalar ise IWC ve Zenith olur. Kişisel görüşüm bu iki marka kalite, işçilik ve mekanizma olarak Patek Philippe ve Audemars Piguet gibi markalarla aynı sınıfta yer almasına rağmen nispeten daha alınabilir modellere sahipler, bu saatlerden birine sahip olmak için PP ve AP de olduğu gibi fantastik fiyatlar ödemek zorunda değilsiniz. IWC nin Portofino serisi 3 bin dolardan başlıyor. 5-6 bin dolara Ingenieur yada Portuguiser serisinden bir saat de alınabilir. Zenith El-Primero serisi yine fiyat olarak uygun modellere sahiptir.

Şayet bir koleksiyonerseniz ve yatırım amaçlı saat almayı düşünyorsanız siz zaten saatlerden anlıyorsunuzdur fakat bilgi amaçlı yine de aktarmış olayım; Patek Philippe, Vacheron Constantin ve Lange & Söhne değerinden hiç kaybetmeyen müzayedelerin gözdesi markalar, paramız olsa da bir tane alsak:)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj punk » 09 Şub 2011, 16:24

@asymptote

Oris'in mekanizmaları direk kullandığı doğru değil. En azından benim gözlemlediğim rezerv süreleri ve bazı modellerinde tarih konusunda da farklılıklar var.
Kullanıcı avatarı
punk

Mesaj asymptote » 09 Şub 2011, 18:30

Güç rezervi önemli tabi, ancak benim mekanizmalar üzerindeki iyileştirmeden kastım mekanizmanın dinamiğini değiştirebilecek balans çarkı gibi parçalar üzerindeki iyileştirmeler. Oris belki onu da yapıyordur fakat ben arkasından bakınca değişen tek şey kırmızı rotormuş gibi geliyor, belki de Oris'in o kendine has güzel rotoru gözümü alıyor da ben başka birşey göremiyorum. Ayrıca merak ettiğim birşey var, Oris genellikle SW mekanizma kullanıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Skeleton olmayan saatlerinde bile "movement based on SW xxx" yazıyor. Bilen biri varsa bunun nedenini gerçekten merak ediyorum. Şayet tek nedeni estetik ise bu saatin maliyetinin, dolayısıyla fiyatının en az 50-100 dolar arttığı manasına gelmez mi?.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj alltomatic » 11 Şub 2011, 03:10

aslında tissot ya da hamiltonun türkiyede satılan modellerinden iyi olanları 500-1500 arası kategoride degil.her marka alıcının bütçesine göre saat modeli ve fiyat belirliyor.bazen hamiltona 10000 tl verilir mi diyenler bile araştırınca o fiyata bu markanın satıldıgını görebilirler.sonuçta bu saat forumunda kaliteyi ucuz fiyata almayı ögrenmek isteyen belkide çok kişi vardır.iyi ve pahallı olan herzaman için iyidir mantıgını da oldukça pahallı olan quartz moda saatleri çürütüyor.sonuçta herkes iyi bir saati kullanmak ister.umarım dogru olan saati herkes bulur.(02:11)
Kullanıcı avatarı
alltomatic

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 46 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners