TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

JLC Reverso - AP Jumbo - F.P. Journe Se癟im Karars覺zl覺覺

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: JLC Reverso - AP Jumbo - F.P. Journe Se癟im Karars覺zl覺覺

Mesaj Hellhound » 30 Kas 2014, 12:32

Onat ilgiyle takip ediyorm bal覺覺. 襤yi ki a癟m覺s覺n :champ:

Jumbo ile benzer fiyata sahip olduunu ve Rolex'e pek bir ey hissetmediini bilsem de u g羹zel arkada se癟eneklere dahil olabilir mi :)

Resim
gurmekokular
Kullan覺c覺 avatar覺
Hellhound

Kay覺t: 14 Au 2014, 15:42

Mesaj Tgm » 30 Kas 2014, 14:16

Cellini ger癟ekten iyi duruyor ;) Ben de baka bir se癟enek sunmak istiyorum. Asl覺nda daha 繹nce 繹nerecektim ama imdi Revolution dergisinde g繹r羹nce dayanamad覺m :)

IWC Portofino Hand-Wound Eight Days

Resim

Resim

Resim
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj mrbars » 30 Kas 2014, 15:28

OnatOzer yazd覺:Tolgi06, mesaja harfi harfine Kat覺l覺yorum. Ancak birg羹n satma ihtimalini d羹羹nd羹k癟e de ister istemez zorlanaca覺m aik璽r. Saat al覺m覺nda imdiye kadar hep romantik kararlar ald覺m, acaba art覺k biraz daha rasyonel mi d羹羹nmek gerek diye kendi kendime dusunuyorum. :? FPJ da suan ki en buyuk soru iareti asl覺nda saatin kendisi, cunku bu u癟lu Aras覺nda deneyemedigim tek saat o, denemek i癟in ciddi bir yol tepmem gerekiyor :(

Mrbars, digerleri yerine jumbo tercih etme sebepleri zaten 癟ok a癟覺k, fiyat etiketlerindeki fark da bir o kadar ac覺k. :evil:

asl覺nda fiyat覺 a癟覺k olduu i癟in can覺m覺z ap kan覺r覺yor. l羹ks t羹ketimde ne kadar k繹fte o kadar ekmek genellemesi keskinleiyor :D

bu arada jumbo'nun orada burada kolayca bulunabilirlii ile ilgili ben yaz覺lanlara kat覺lm覺yorum yada denk gelmedim. genelde arayan bulam覺yor :D
Kullan覺c覺 avatar覺
mrbars

Ya: 50
Kay覺t: 07 Mar 2012, 12:39

Mesaj afl » 30 Kas 2014, 18:03

OnatOzer kolay gelsin. Her zaman olduu gibi zor, kafa kar覺t覺r覺c覺 ama bir o kadar da zevkli bir se癟im problemi.

ncelikle daha fazla kafa kar覺t覺rmamak ve suyu daha da buland覺rmamak i癟in yeni bir alternatif 繹nerisindense bal覺a sad覺k kalarak bu 羹癟 saat i癟in bir ka癟 kelime etmek isterim.

Herkesin saat se癟erken bir s覺ralamas覺 vard覺r eminim. Benim durumumda g繹rsellik, mekanizma, genel i癟ilik, genel kalite ve marka ge癟mii kesinlikle servis ve ikinci el piyasas覺ndan 繹nce geliyor. Bu sebeple FPJ de senin i癟in soru iareti olan kriterler ben de problem tekil etmiyor.
Kald覺 ki senin bir otomobili toplayabilmek i癟in ne kadar ura覺p yurt i癟i / yurt d覺覺 bir s羹r羹 masraf覺 g繹ze ald覺覺n覺 yine bu forumdan hat覺rl覺yorum. Otomobili kullan覺m s羹ren, harcayaca覺n servis masraf覺, bak覺m masraf覺 ve servis s覺kl覺覺n覺 d羹羹n羹nce birde FPJ nin kullan覺m s覺kl覺覺 ve servis s覺kl覺覺n覺 k覺yaslay覺nca, otomobil i癟in bu kadar eyi g繹ze alan birisi saat i癟in haydi haydi al覺r diye d羹羹n羹r羹m. 襤kinci el fiyat覺 i癟in ise dediim gibi bana 癟ok ey ifade etmiyor. Yeterli zaman varsa illaki merakl覺 ve deerini verecek bir ikinci el al覺c覺s覺 gelir diye bakar覺m.
Ama ben de FPJ yi g繹rsel olarak beenmiyorum, 繹rnein senin 癟ok beendiin kollar覺, 繹zg羹n olduunu kabul etmekle birlikte, ben beenemiyorum. Biz saatleri, dalg覺癟, pilot vs gibi profesyonel ama癟la kullanan az覺nl覺k haricinde, daha 癟ok estetik ama癟 i癟in tak覺yoruz. zerimizde ta覺yabileceimiz en 繹nemli aksesuarlardan biri muhtemelen de birincisi olarak, bir par癟am覺z olarak bazen g繹rselliine bazen mekanizmas覺na bazen tarihine vurulup ama hep hayranl覺kla tak覺yoruz. Bu nedenle bence birinci kriter bu saate her bakt覺覺nda ayn覺 hayranl覺覺 duyabilmek ve g羹zel i yapt覺m demek olmal覺.

Bu artlarda FPJ bence seni tatmin etmeli. ncelikle senin optik olarak beenmen sonra da meknizma, g繹r羹nt羹, markan覺n kalitesi, duruu ve hikayesi, kendini kabul ettirmesi ve bir 癟ok horoloji uzman覺na g繹re en iyi butik 羹retim kabul edilmesi yeterli kriter. Gerisi bilekte denemeye kal覺yor.

Jumbo ise, konumaya gerek yok, t羹m horoloji d羹nyas覺n覺n kabul ettii en 繹nemli ikonlardan biri. Konu d覺覺 ama s繹ylemeden ge癟emeyeceim - hi癟 anlamad覺覺 ve bilgisi olmad覺覺 halde, g繹rsel olarak da beenmedii halde sadece "bu adam Jumbo'ya sahip " desinler diye takan, ne takt覺覺 hakk覺nda zerre fikri olmayan adam tan覺d覺m-.
Anlad覺覺m kadar覺yla Jumbo'daki soru iaretin de b羹t癟e. O zaman da soru u hale geliyor. Hepsine yetecek b羹t癟e olsayd覺 ama tek bir saat alacak olsayd覺n yani b羹t癟e bir problem olmasayd覺, Jumbo bir numara olur muydu? Eer cevap evetse, sevgili dostum, hi癟 d羹羹nmeden Jumbo i癟in b羹t癟eyi zorlamal覺s覺n. 羹nk羹 eer durum buysa, Jumbo'nun varl覺覺 dier iki saate yeni b羹t癟e yaratana kadar seni huzurlu yapacakt覺r. Ama Jumbo ak覺lda kal覺p dier alternatiflerden biri olursa Jumbo'nun ruhu hep arkanda olacak :D
Bir de ben her zaman b羹t癟eyi b繹l羹p ald覺覺m iki 羹癟 saat deil de , b羹t癟enin alabildii en iyi tek saati ald覺覺m zaman daha 癟ok mutlu oldum.

Gelelim Reverso'ya, tek kelime ile m羹kemmel. Bu se癟imde her kritere puan verseydik muhtemelen en az kriterde birincilik puan覺n覺 al覺r ama toplamda en y羹ksei al覺p optimum sonucu veren saat olurdu. Benim de ahsi gelecek listemde ilk 羹癟te.

Toparlarsak, her 羹癟 markan覺n da kalitesi ve i癟iliini konumaya gerek yok. FPJ 繹zg羹n ve g繹nl羹ndeki saat, ama ikinci el ve biraz da servis seni d羹羹nd羹r羹yor. Jumbo b羹t癟e i癟in zaman覺 m覺 diye sorduruyor. Reverso ise istediin t羹m artlar覺 asl覺nda sal覺yor ama senin istediin ilk saat deil gibi anl覺yorum.

Bu artlar alt覺nda var olan saatlerini de d羹羹n羹p, Reverso'yu 羹癟羹nc羹 s覺raya koyuyorum. FPJ ve Jumbo aras覺nda ise ben Jumbo derdim.
B繹ylece Jumbo akl覺mda kalmaz, gelecek b羹t癟esine de hem Reverso hem FPJ koyar hatta belki bir g羹n Jumbo'yu elden 癟覺kar覺rsam hem Reverso hem FPJ al覺r denerim ama hi癟 olmazsa Jumbo akl覺mda kalmaz derdim.

Amaaaa, bence sen FPJ yi zaten g繹nl羹nde alm覺 bunu beynine kabul ettirmeye 癟al覺覺yorsun. Dediim gibi b羹t癟e sorunu olmadan d羹羹nd羹羹nde Jumbo 1 numaraysa ona git, aksi takdirde hi癟 ikinci eli falan d羹羹nmeden sadece beeniyle ve hayranl覺kla FPJ seni 癟ok mutlu edecektir.

Bileine her bakt覺覺nda doru yapt覺m diyecein se癟imi yapman dileiyle imdiden hay覺rl覺 olsun.
Kullan覺c覺 avatar覺
afl

Ya: 58
Kay覺t: 27 May 2014, 15:18

Mesaj onatozer » 30 Kas 2014, 20:57

Aleksey, 512 zarif bir saat, kolumda da 癟ok beenmitim. Ancak yak覺n rakibi Reverso'ya daha g繹nl羹m yat覺yor. :champ:

Hellhound, Rolex severler Cellini'yi pek beenmezler, ben de bir okadar beeniyorum. Keke Tudor gibi Cellini diye baka bir marka alt覺nda 癟覺karsalar. Ac覺mas覺z olaca覺m ama Jumbo varken Cellini yerine bir Jumbo daha al覺r ona da deri kay覺 takar覺m. :lol: :lol: :champ:

Tgm, Alt覺n portofino bence de zarif bir saat. Ancak hem IWC beni hi癟 cezbetmeyen bir marka hem de alt覺n Portofino fiyat覺na A.Lange S繹hne 1815 gibi bir se癟enek varken IWC Portofinoyu bana hediye ederse takmay覺 d羹羹nebilirim. :lol: :lol:

mrbars, k繹fte ekmek parametresi kesinlikle doru, AP i癟in son g羹nlerde bu hissim giderek art覺yor, duygusal olarak hevesimi kaybetmeme sebep oluyor. :( Ayr覺ca bu kadar saat delisinin elele verip de bulamayaca覺 saat olduunu d羹羹nm羹yorum. :D :champ:

afl, 繹ncelikle detayl覺 cevap i癟in teekk羹r ediyorum. Yeni alternatiflere her daim a癟覺覺m, Laurent Ferrier'leri bile arat覺rd覺覺m i癟in daha fazla kaliteli alternatif beni cezbeder. :thumbup: Bahsi ge癟en saat se癟imi kriterlerimiz tamam覺 ile ayn覺. Hi癟 bir saatimi satma d羹羹ncesi ile almad覺m ancak elbet bir g羹n birileri gelirken birilerinin de gitmesi gerekecek.:( Otomobil ser羹venime deinmek harika olmu, 癟羹nk羹 romantik kararlar覺n her zaman keyif vermediini bana en iyi 繹reten durumlardan biri de klasik oto sevdamd覺r. O nedenle bu tarz hobiler konusunda daha rasyonel yaklamak gerektiini keyfim ka癟a ka癟a 癟ok deneyimlediimden art覺k daha temkinli hareket etmek istiyorum.
FPJ tutkusal a癟覺dan bana sadece fotoraflardan bile 癟ok keyif veriyor doru, ancak bileimde denemeden her yazd覺覺m 癟izdiim asl覺nda bir nebze havada kal覺yor. Verdiim paran覺n kar覺l覺覺n覺 kalite baz覺nda sonuna kadar alaca覺mdan da 羹phem yok.
AP bu 羹癟l羹 aras覺nda g繹rsel, hissel ve mant覺ksal olarak 癟ok doru bir da覺l覺m sergiliyor. O harika bilezik bal覺 ba覺na b羹y羹k bir art覺. Ne 癟ok maceraperest ne de 癟ok mant覺ksal bir karar, tek saat olabilecek ayarda (her ne kadar tek saat insan覺 olmay覺 asla beceremeyeceimi bilsem de:)). Sorunuzun cevbab覺 癟ok a癟覺k asl覺nda: 癟羹 de ayn覺 fiyatta olsa alaca覺m saat Jumbo olurdu evet. 羹nk羹 Marka bilinirlii, ikinci el deeri, Horolojideki yeri, her konuma her duruma uygun kullan覺labilirlii, 癟elik bilezii.... Fiyat d覺覺nda bir eksi bulmak i癟in kendimi 癟ok zorlarsam belki ancak deindiiniz saatin tarihi hakk覺nda birey bilmeden s羹ksesi i癟in alan g羹ruhla bir tutulabilmek olur. 羹nk羹 FPJ ve JLC de bu etki kesinlikle yok. Gel gelelim b羹t癟e meselesinde 癟ok basit bir denklem var: AP Jumbo = 2. el FPJ+2.el JLC. :roll: :? Duygular覺n denklemi olmasa da fiyatlar覺n ne yaz覺k ki denklemi 癟ok bariz.:( rnein PP Nautilus 10k dolar band覺nda olsayd覺 eminim AP jumbo da bu fiyat aral覺覺nda olacakt覺. Burda da AP jumbo ne kadar art覺lar覺 olan bir saat olsa da saatin ligine para vermek beni rahats覺z ediyor. D襤er iki se癟enekte b繹yle bir durum yok, aksine olduklar覺 kalite skalas覺n覺n en dibindeki fiyatlara sahip olduklar覺n覺 d羹羹n羹yorum.
Reverso konusunda tamam覺yla paralel d羹羹n羹yoruz. Dier iki saate g繹re en optimum en rahat ula覺lacak saat olmas覺 galiba dier ikisi kadar arzu nesnesi olmas覺n覺 engelliyor. Sonu癟 olarak ikinci elde farkl覺 ve eski modellerde olsa bile 2500 dolar civarlar覺na bile al覺nabilecek bir saat modeli. Bu da her daim tad覺na bak覺lmas覺n覺 kolaylat覺r覺yor. En ak覺ll覺ca karar gibi g繹z羹kse de en tutkulu karar olam覺yor. :roll: F襤yat performans ve tutku diye 羹癟 hayali puanlama sistemi yaparsak;
FPJ; Fiyat:100, Performans:100,Tutku:100
AP: Fiyat:0, Performans:200,Tutku:100
JLC:Fiyat:200,Performans:50,Tutku:50
Galibi son dakikada kanaat notu belirleyecek. :lol:
.
Bakal覺m SIHH bize neler g繹sterecek, belki hepsini sollayacak bir g羹zel tan覺t覺l覺r, bu ser羹ven de bambaka bir modelle sonu癟lan覺r. :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

Mesaj afl » 30 Kas 2014, 22:13

Yeni alternatif derseniz, u ikinci el meselesini de hesaba katt覺覺m覺zda akl覺ma 3 se癟enek geliyor. 2. eli hesaba katm覺yorsak zaten Laurent Ferrier'leri falan boverin FPJ 癟ok 繹ne ge癟er ve Jumbo ile yar覺a devam eder.
3 se癟enek A.Lange & S繹hne, Breguet ve Panerai. Glash羹tte Original' i de koyabiliriz ama AL&S d羹羹n羹l羹rken pek olmaz.
Lange i癟in Bar覺FB yeterince paylam覺t覺. Breguet ise bence u marine 5817ST125V8 modeliyle yar覺abilir. Hem siyah hem de mavi deri kay覺 opsiyonu ile dress watch ihtiyac覺n覺 da kar覺lar.

Resim

Ancak hem AL&S hem de Breguet, Panerai ile k覺yaslan覺nca pop羹lerlikte ve 2. el performans覺nda 癟ok fena geride kal覺yor. :roll:
Bana 繹yle geliyor ki, SIHH de 癟ok ekstra bir ey 癟覺kmaz ve ak覺ldaki ilk 羹癟 saate gidilmezse bu i Panerai'de biter.
Ama ben yine de FPJ - Jumbo sava覺nda Panerai'ye de yer yok diyorum ;) . O baka bir kategori.
Herzaman ilk akl覺n覺zdaki(ler) en dorulard覺r derler, hakl覺 olabilirler :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
afl

Ya: 58
Kay覺t: 27 May 2014, 15:18

Mesaj Tgm » 30 Kas 2014, 22:39

Fiyatlar覺n覺n edeer olduunu d羹羹nmemitim. Ayn覺 fiyattalarsa tabi ki A. Lange S繹hne :thumbup:
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullan覺c覺 avatar覺
Tgm

Ya: 37
Kay覺t: 24 ub 2014, 15:17

Mesaj onatozer » 30 Kas 2014, 23:14

afl, Breguet benim de sempati duyduum markalardan biri, hatta sempati konusunda ALS den bir t覺k 繹nde olabilir. nerdiiniz Marine modelinin kadran覺n覺 癟ok beensem de kasa yap覺s覺n覺 bir o kadar beenmiyorum. zellikle kal覺n lug tasar覺m覺 bir de kau癟uk kay覺 ile birleince Stradivarius keman ile Nike spor ayakkab覺n覺n 癟ocuklar覺 gibi g繹r羹n羹yor g繹z羹me. :D Halihaz覺rdaki saatlerim hep 癟ok kal覺n olduundan birinci 繹nceliimin hem g繹rsel hem nitel incelik olduuna karar verdim. Panerai i癟in b羹y羹k konumak istemiyorum ancak limitli modeller d覺覺nda seri 羹retim modellerinin fiyat/kalite endeksinde beni mutlu etmeyeceini d羹羹n羹yorum. Hayalimdeki PAM Radiomir/1940 42-45mm 癟elik kasa limitli bir model. Buna en yak覺n saat PAM587 fakat o da hem 癟ap olarak b羹y羹k hem de ince say覺lacak bir saat deil ne yaz覺k ki. :( SIHH organizasyonundan ben de b羹y羹k bir s羹priz beklemiyorum ama yine de bir bu癟uk ay beklenmeyecek bir s羹re deil diye d羹羹n羹yorum. :champ:

Tgm, ALS 癟ok g羹zel 癟ok 覺k bir saat ancak biraz "fazla" klasik kal覺yor. Sa癟lar覺ma k覺r d羹t羹羹 s覺ralar daha 癟ok yak覺aca覺n覺 d羹羹n羹yorum. :D
En son onatozer taraf覺ndan 01 Ara 2014, 04:01 tarihinde d羹zenlendi, toplamda 1 kere d羹zenlendi.
"Watch Idiot Savant"
Kullan覺c覺 avatar覺
onatozer

Kay覺t: 27 Nis 2010, 17:02

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 74 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners