OnatOzer kolay gelsin. Her zaman olduu gibi zor, kafa kar覺t覺r覺c覺 ama bir o kadar da zevkli bir se癟im problemi.
ncelikle daha fazla kafa kar覺t覺rmamak ve suyu daha da buland覺rmamak i癟in yeni bir alternatif 繹nerisindense bal覺a sad覺k kalarak bu 羹癟 saat i癟in bir ka癟 kelime etmek isterim.
Herkesin saat se癟erken bir s覺ralamas覺 vard覺r eminim. Benim durumumda g繹rsellik, mekanizma, genel i癟ilik, genel kalite ve marka ge癟mii kesinlikle servis ve ikinci el piyasas覺ndan 繹nce geliyor. Bu sebeple FPJ de senin i癟in soru iareti olan kriterler ben de problem tekil etmiyor.
Kald覺 ki senin bir otomobili toplayabilmek i癟in ne kadar ura覺p yurt i癟i / yurt d覺覺 bir s羹r羹 masraf覺 g繹ze ald覺覺n覺 yine bu forumdan hat覺rl覺yorum. Otomobili kullan覺m s羹ren, harcayaca覺n servis masraf覺, bak覺m masraf覺 ve servis s覺kl覺覺n覺 d羹羹n羹nce birde FPJ nin kullan覺m s覺kl覺覺 ve servis s覺kl覺覺n覺 k覺yaslay覺nca, otomobil i癟in bu kadar eyi g繹ze alan birisi saat i癟in haydi haydi al覺r diye d羹羹n羹r羹m. 襤kinci el fiyat覺 i癟in ise dediim gibi bana 癟ok ey ifade etmiyor. Yeterli zaman varsa illaki merakl覺 ve deerini verecek bir ikinci el al覺c覺s覺 gelir diye bakar覺m.
Ama ben de FPJ yi g繹rsel olarak beenmiyorum, 繹rnein senin 癟ok beendiin kollar覺, 繹zg羹n olduunu kabul etmekle birlikte, ben beenemiyorum. Biz saatleri, dalg覺癟, pilot vs gibi profesyonel ama癟la kullanan az覺nl覺k haricinde, daha 癟ok estetik ama癟 i癟in tak覺yoruz. zerimizde ta覺yabileceimiz en 繹nemli aksesuarlardan biri muhtemelen de birincisi olarak, bir par癟am覺z olarak bazen g繹rselliine bazen mekanizmas覺na bazen tarihine vurulup ama hep hayranl覺kla tak覺yoruz. Bu nedenle bence birinci kriter bu saate her bakt覺覺nda ayn覺 hayranl覺覺 duyabilmek ve g羹zel i yapt覺m demek olmal覺.
Bu artlarda FPJ bence seni tatmin etmeli. ncelikle senin optik olarak beenmen sonra da meknizma, g繹r羹nt羹, markan覺n kalitesi, duruu ve hikayesi, kendini kabul ettirmesi ve bir 癟ok horoloji uzman覺na g繹re en iyi butik 羹retim kabul edilmesi yeterli kriter. Gerisi bilekte denemeye kal覺yor.
Jumbo ise, konumaya gerek yok, t羹m horoloji d羹nyas覺n覺n kabul ettii en 繹nemli ikonlardan biri. Konu d覺覺 ama s繹ylemeden ge癟emeyeceim - hi癟 anlamad覺覺 ve bilgisi olmad覺覺 halde, g繹rsel olarak da beenmedii halde sadece "bu adam Jumbo'ya sahip " desinler diye takan, ne takt覺覺 hakk覺nda zerre fikri olmayan adam tan覺d覺m-.
Anlad覺覺m kadar覺yla Jumbo'daki soru iaretin de b羹t癟e. O zaman da soru u hale geliyor. Hepsine yetecek b羹t癟e olsayd覺 ama tek bir saat alacak olsayd覺n yani b羹t癟e bir problem olmasayd覺, Jumbo bir numara olur muydu? Eer cevap evetse, sevgili dostum, hi癟 d羹羹nmeden Jumbo i癟in b羹t癟eyi zorlamal覺s覺n. 羹nk羹
eer durum buysa, Jumbo'nun varl覺覺 dier iki saate yeni b羹t癟e yaratana kadar seni huzurlu yapacakt覺r. Ama Jumbo ak覺lda kal覺p dier alternatiflerden biri olursa Jumbo'nun ruhu hep arkanda olacak
Bir de ben her zaman b羹t癟eyi b繹l羹p ald覺覺m iki 羹癟 saat deil de , b羹t癟enin alabildii en iyi tek saati ald覺覺m zaman daha 癟ok mutlu oldum.
Gelelim Reverso'ya, tek kelime ile m羹kemmel. Bu se癟imde her kritere puan verseydik muhtemelen en az kriterde birincilik puan覺n覺 al覺r ama toplamda en y羹ksei al覺p optimum sonucu veren saat olurdu. Benim de ahsi gelecek listemde ilk 羹癟te.
Toparlarsak, her 羹癟 markan覺n da kalitesi ve i癟iliini konumaya gerek yok. FPJ 繹zg羹n ve g繹nl羹ndeki saat, ama ikinci el ve biraz da servis seni d羹羹nd羹r羹yor. Jumbo b羹t癟e i癟in zaman覺 m覺 diye sorduruyor. Reverso ise istediin t羹m artlar覺 asl覺nda sal覺yor ama senin istediin ilk saat deil gibi anl覺yorum.
Bu artlar alt覺nda var olan saatlerini de d羹羹n羹p, Reverso'yu 羹癟羹nc羹 s覺raya koyuyorum. FPJ ve Jumbo aras覺nda ise ben Jumbo derdim.
B繹ylece Jumbo akl覺mda kalmaz, gelecek b羹t癟esine de hem Reverso hem FPJ koyar hatta belki bir g羹n Jumbo'yu elden 癟覺kar覺rsam hem Reverso hem FPJ al覺r denerim ama hi癟 olmazsa Jumbo akl覺mda kalmaz derdim.
Amaaaa, bence sen FPJ yi zaten g繹nl羹nde alm覺 bunu beynine kabul ettirmeye 癟al覺覺yorsun. Dediim gibi b羹t癟e sorunu olmadan d羹羹nd羹羹nde Jumbo 1 numaraysa ona git, aksi takdirde hi癟 ikinci eli falan d羹羹nmeden sadece beeniyle ve hayranl覺kla FPJ seni 癟ok mutlu edecektir.
Bileine her bakt覺覺nda doru yapt覺m diyecein se癟imi yapman dileiyle imdiden hay覺rl覺 olsun.