TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Hugo Boss HB1512367 Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Hugo Boss HB1512367 Yorum

Mesaj conbay » 16 Nis 2012, 01:08

Hedef Seiko 5 mi :D
"Dalgalandığın yerde ne korku, ne keder...
Gölgende bana da, bana da yer ver !
Sabah olmasın, günler doğmasın ne çıkar.
Yurda ay yıldızın ışığı yeter."
Arif Nihat Asya
Kullanıcı avatarı
conbay

Mesaj asymptote » 16 Nis 2012, 01:13

Ziyaliv yazdı: burada sanki saatçilerden çok saatçilik yapan arkadaşlar türemiş...

Türemiş yanlış kelime, öncelikle üsluba dikkat etmek gerekiyor. Kimse mantar değil burada, dolayısıyla bu betimlemeyi de hak eden kimse yok aramızda..
Ziyaliv yazdı:Hala saat alacak birisine seiko 5 tavsiye ediyorsunuz bana verseniz bileğime takmam saatçi olarak 30 sene öncesinin biraz modifiye edilmiş basit saatlerini "illa otomatik saat olsun" diye öneriyorsunuz bu mudur sizin saat tutkunlarına yön göstermeniz. Ben mağazama gelip seiko 5 soranlara eski teknoloji almanızı önermem diyorum işin açıkcası. Sizde lütfen markaları değerlendirirken biraz daha objektif olmanızı tavsiye ederim.
selamlar

Eta 2824-2 1950'lere, ETA 2892-2 ve 7750 1970'lere dayanıyor. İsviçre lüks saat markalarında en çok kullanılan bu üç mekanizmanın biri 60, diğer ikisi 40 senelik.. Bu mekanizmalara sahip saatleri de eski teknoloji diye önermiyorsunuz sanırım müşterilerinize?? Siz olaya ticari bakıyorsunuz, biz (yada kendi adıma konuşayım ben) bir tutku ve hobi olarak bakıyorum ve dolayısıyla saat danışan bir kimseye önerilerimiz farklı oluyor. Siz dükkanınıza gelen müşterilerinize dilediğiniz yönlendirmeyi yapabilirsiniz, ancak burada ben 1000 liralık hügo yerine 30 senelik eski teknoloji Seiko 5 önermeye devam edeceğim, saygılar... ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mucadeleci » 16 Nis 2012, 01:24

mlm yazdı:Ziyaliv mağazanızda Seiko 5 satmaya başlayın, inanın bana, bu fikirleriniz bir anda değişecek..

asymptote yazdı:
Ziyaliv yazdı: burada sanki saatçilerden çok saatçilik yapan arkadaşlar türemiş...

Türemiş yanlış kelime, öncelikle üsluba dikkat etmek gerekiyor. Kimse mantar değil burada, dolayısıyla bu betimlemeyi de hak eden kimse yok aramızda..
Ziyaliv yazdı:Hala saat alacak birisine seiko 5 tavsiye ediyorsunuz bana verseniz bileğime takmam saatçi olarak 30 sene öncesinin biraz modifiye edilmiş basit saatlerini "illa otomatik saat olsun" diye öneriyorsunuz bu mudur sizin saat tutkunlarına yön göstermeniz. Ben mağazama gelip seiko 5 soranlara eski teknoloji almanızı önermem diyorum işin açıkcası. Sizde lütfen markaları değerlendirirken biraz daha objektif olmanızı tavsiye ederim.
selamlar

Eta 2824-2 1950'lere, ETA 2892-2 ve 7750 1970'lere dayanıyor. İsviçre lüks saat markalarında en çok kullanılan bu üç mekanizmanın biri 60, diğer ikisi 40 senelik.. Bu mekanizmalara sahip saatleri de eski teknoloji diye önermiyorsunuz sanırım müşterilerinize?? Siz olaya ticari bakıyorsunuz, biz (yada kendi adıma konuşayım ben) bir tutku ve hobi olarak bakıyorum ve dolayısıyla saat danışan bir kimseye önerilerimiz farklı oluyor. Siz dükkanınıza gelen müşterilerinize dilediğiniz yönlendirmeyi yapabilirsiniz, ancak burada ben 1000 liralık hügo yerine 30 senelik eski teknoloji Seiko 5 önermeye devam edeceğim, saygılar... ;)

+1, + Bugün her sektörde markalar kullandıkları teknolojileri geçmişte üretmiş oldukları optimum verimlilikdeki ürünlerinin üzerine günümüzün teknolojilerini ekleyerek yapıyorlar, örn: Seiko 6119 u 7s26 sonra 4r36 ve 6r15 e kadar taşıdı ve baktığınızda mekanizmalar aynı temelin üzerine ilavelerle üretildi. Otomobil sektöründen örnek vermek gerekirse bugün mopar 1961 yılında ürettiği 225cui motorunu, ford 1962 yılında ürettiği 289cui motorunu ha keza gmc yine 60larda üretiği 350cui motorlarını üzerine gereken teknolojik gelişmeleri ekleyerek aynı blokları kullanmak sureti ile üretiyor ve yollarda bu makinelerin 60larda üretilenleride 2012de üretilenleride görülüyor, tıpkı kollarımızda Seiko5 lerin göründüğü gibi.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Ziyaliv » 16 Nis 2012, 01:46

mlm biz yenilikçi bir saat firmasıyız, siz hala model olarak vasat illa otomatik kullanılsın diye birşeye benzemeyen seikoları alıyorsunuz internetlerden, ebay'lerden veya nereden alınırsa. Ticari olarak bakmak derken, elbette ticaret yapacağım biz 100 senedir bu işten ekmek yiyoruz. Ve inanın saat konusunda bilgi yarıştırmam ama, burada saatçiler varken saatçiden çok saatçi olan var, mekanik saat kullanmak bir prestij, pilli bir boss vs. kullanmak sokağa para atmaksa, bırakın da bu fikir size kalsın. Burada tissotlardan çıkan mekanizmaları anlatayım size. Eta diye bahsettiğiniz makenizmaları kullanır bir tissot fakat, hiç bir tissot açıp içinden çıkan mekanizmaya baktınız mı? Ölüyorsunuz tissot diye birçoğumuz fakat otomatik mekanizmaları dışında quartzlarda kullandığı etalar tami edilemez cinsten. T-touchların kaç tenesi elimde eridi gitti biliyormusunuz, garanti süreleri bittikten sonra. Aşağıda fotoğraflarını veriyorum o mekanizmların, fotoğrafların devamında yazmaya devam edeceğim.

Tissot t-touch mekanizma.
Resim
Resim
Resim
Resim

Tissot T008.217.22.111.00 serisinden çıkan mekanizmalar
Resim
Resim

Tommy hilfiger, lacoste gibi markalardan çıkan mekanizmalar Eta 805 serisidir genelde ya da miyota2030 mekanizmadır.
Resim
Resim
Resim

Şimdi bu fotoğrafları gördükten sonra bana hadi tavsiye etsenize tissot'u. Biz saatçiler özellikle eski nesil saatçiler bir saatin öncelikle saat markası olmasına bakarız. Ama biz sattığımız tüm saatlerde garanti süresi dolduktan sonra da tamir edilebilecek saatleri pazarlarız.Demek ki neymiş Tissot'tan bile "sakız" diye tabir ettiğimiz, içi açılamayan blok mekanizmalar çıkabiliyormuş (eta bile olsa).Ama Longines, Gc, jacques lemans, citizen, timex gibi markaları pazarlıyoruz. Neden mi içersinden hepsininde Ronda, miyota gibi tamir edilebilir mekanizmalar çıkıyor. Şimdi bi düşünün bakalım Lütfi liv Saat ya da ziyaliv sadece olaya ticari mi bakıyor. Hacı amcalar getiriyo artık bana sizin o beğendiğiniz o seiko 5'leri bana "evladım bu saat günde 15 dakika geri kalıyor" diye o dayının 30 sene önce aldığı mekanizmalı saatleri mi satayım, bu mudur ticaret. Ama Eta çok büyük gelişmeler gösterdi Dünya saat markaların gözbebeği oldu eta 7750, 2824 ya da herhangi bir serisi ama seiko 5 mekanizmalar neredeler, hala o eski model bi şeye benzemeyen seiko 5 tarzı saatlerin içerisinde. Biz yoldan geçip gideli çok oldu sayın Asymptote. Bizim mağazalarımız artık, Timex, Citizen, Longines, Timex, Gc, Swatch, Jacques lemans gibi modern ürünler giriyor. Seiko Spring Drive, Direct Drive ya da Kinetic derseniz anlarım elbette. Onlar üzerine konuşalım

Eğer eta otomatik mekanizmalı saatler üzerinde tavsiye varsa tamam ama seiko 5 serisi mekanizma çok ilkel.

Dip not: Tissot markasına bu yazımda asla bir karalama amaçlı yazı yoktur. Sadece bu mekanizma ve modeller örnek teşkil etmek amacı ile kullanılmıştır. Tissot'un kasa ve meteryal işçiliğine veya otomatik mekanizmalarına herhangi bir atıfımız yoktur.
Selamlar
En son Ziyaliv tarafından 16 Nis 2012, 01:54 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj mucadeleci » 16 Nis 2012, 01:54

Sayın *ziyaliv, ekteki Seiko5 i incelemenizi tavsiye ederim, size bir iyilik yapayım mekanizması 4r36, satmadığınız için belki bilmezsiniz. Eğer incelerseniz, işinizle ilgili konuştuğunuz ortamlarda mahçup olmamanıza yardımcı olabilir.
Resim
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj Ziyaliv » 16 Nis 2012, 02:02

Benim bizim sektörümüz artık çok daha farklı ortamlarda buluşuyor, o sizin bahsettiğiniz seiko 5 ler 20 yıl önce konusuluyordu. Siz o ortamlarda bulunmadağınız için bilemezsiniz tabii. Bugüne kadar katıldığım hiçbir toplantıda, bu saat forumunda ki kadar seiko 5 muhabbeti geçemedi. Siz sıkıntı yapmayın bunları. Türkiye'de resmi olarak satılıyo seiko 5 ama asla gözümde 269 tl den başlayıp 690 tl ye kadar değer verilecek bir saat değil. Bende tecrübelerimden biliyorum bunları. ;) O fiyata mağazamda olan quartz jacques lemans2'ları satmayı tercih ederim. Selamlar
"Saat, Saatçiden Alınır...."
Kullanıcı avatarı
Ziyaliv

Mesaj mucadeleci » 16 Nis 2012, 02:13

Ziyaliv yazdı:Siz sıkıntı yapmayın bunları.

Sıkıntı yapacak bir durumum yok siz rahat olun, lisede ailesi herhangi sektörde 100 sene geçirmemiş ve sizin bulunduğunuz ortamlarda bulunmamış bir öğretmenim bana çok güzel bir söz öğretmişti; "İki yanlış bir doğru etmez."
Aleyküm selam.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj asymptote » 16 Nis 2012, 02:14

Öncelikle burada kimsenin bilgi yarıştırdığı falan yok, forumda her gün yeni şeyler öğreniyoruz, eminim siz de meslek yaşantınızda sürekli bilgilerinize yenilerini ekliyorsunuz.
Ayrıca Tissot diye ölüp dirilen kimse de yok forumda, otomatik modellerinden Le Locle ve Visodate takdir görüp öneriliyor, bu da çok normal.
Zaman tutma konusunda isviçre otomatiklerinden biraz kötü olabilir ama Seiko' nun 30 senelik 7S serisi mekanizması kendisini kanıtlamış bir mekanizmadır. Siz otomatik saat kültürü olmayan birine Seiko değil, top grade Eta da satsanız o kişi yine belli bir zaman sonra saatim zamanı doğru göstermiyor diye size gelecektir.
Son olarak sizi ticari yaklaştığınız için suçlamış yada ayıplamış falan değilim, sadece yaklaşımımız farklı demek istedim. Moda saatlerin getirisi fazla olduğu için siz bunları pazarlayıp vitrine koymayı tercih ediyor olabilirsiniz örneğin. Bunda da ayıplanacak bir durum yok, sadece tüketici bu durumu bilmeli diyorum ben.. Maalesef saat konusunda tüketici bilinci çok çok zayıf..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 137 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners