TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Yeni Bir Seiko 5 mi Alsam Yoksa...

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Yeni Bir Seiko 5 mi Alsam Yoksa...

Mesaj gphoton » 29 Kas 2010, 14:48

Iyi günler arkadaslar, eger seiko 5 seviyorsaniz ben gecen seiko lord matik almistim (review'ini zaman buldugunda cok ayrintili yapicam insallah) 3 adet seiko 5'imden 1 tanesini (modeli SNKE01K) satmayi dusunuyorum viewtopic.php?f=12&t=3386 linkinden bakabilirsiniz. Türkiyede olucam 3 hafta sonra, ilgilenen olursa 150 liraya satabilirim (kendim izmirdeyim o nedenle izmirden gelen talepler tercihimdir, fiyat cok makuldur pazarlik yapamam). Tertemiz saattir kendileri, sapmasi gunluk +8 ile +12 civari degisiyor. Koleksiyonumdaki saatlere gözüm gibi bakarim, temizligi acisindan en ufak süpheniz olmasin. Ilgilenen arkadaslar için satılık kısmına konu açtım oradan bakabilirler
Kullanıcı avatarı
gphoton

Mesaj cocoxe » 29 Kas 2010, 18:58

gphoton yazdı:Iyi günler arkadaslar, eger seiko 5 seviyorsaniz ben gecen seiko lord matik almistim (review'ini zaman buldugunda cok ayrintili yapicam insallah) 3 adet seiko 5'imden 1 tanesini (modeli SNKE01K) satmayi dusunuyorum viewtopic.php?f=12&t=3386 linkinden bakabilirsiniz. Türkiyede olucam 3 hafta sonra, ilgilenen olursa 150 liraya satabilirim (kendim izmirdeyim o nedenle izmirden gelen talepler tercihimdir, fiyat cok makuldur pazarlik yapamam). Tertemiz saattir kendileri, sapmasi gunluk +8 ile +12 civari degisiyor. Koleksiyonumdaki saatlere gözüm gibi bakarim, temizligi acisindan en ufak süpheniz olmasin. Ilgilenen arkadaslar için satılık kısmına konu açtım oradan bakabilirler.

Saat çok güzel fiyatta mantıklı, alana şimdiden hayırlı olsun..

exellency yazdı:Arkadaşlar bu saati nasıl temin edebilirim hiç bir yerde bulamıyorum.
Seiko 5 Sports Military Automatic Gents SNZG05J1
Resim

youtube'dan bir video...

Benim 5 geldiğinde youtube'da bir de white dial seiko 5 olucak :D
Hiç bir yerde snzg03j1 videosu bulamadım. Saat gelince acısını çıkartıcam youtubetan :lol:
4 teker bedenini, 2 teker ruhunu taşır...
Kullanıcı avatarı
cocoxe

Mesaj exellency » 01 Ara 2010, 14:59

cocoxe yazdı:
exellency yazdı:Arkadaşlar bu saati nasıl temin edebilirim hiç bir yerde bulamıyorum.
Seiko 5 Sports Military Automatic Gents SNZG05J1
Resim

Ben ebayden 90 dolara sipariş vermiş bulunuyorum..(açık artırmayı kazandım :D )
Normalde de 115 dolar civarı ebayde...İsteğe göre takip sistemsiz 10 dolar takip sistemli 25 dolar kargo seçenekleri var..
Ayrıca biraz araştırdığım için size de aktarayım..
Bu saat 42 mm yani yukardaki 37 mm lik seikolardan biraz daha büyük. Ben 42 mm ye ne büyük ne küçük diyorum...
42 mm lik sekio 5 sport olarak arattığında bulabileceğin en sade saat bu. Ben de o yüzden sevdalandım bu saate...

İlk aratmalarımda bir şey dikkatimi çekti. Bazılarında ön gövdede ve arka camda made in japan yazıyor bazılarında yazmıyor..Mesela senin verdiğin resimde yazıyor...
Bunun neden böyle olduğunu yabancı forumlarda yaptığım araştırmalar ve ebay'deki top rated satıcılara sorduğum sorular sonrasında öğrendim...
Bu saatin 2 adet versiyonu var (bu söyleyeceklerim seiko 5 lerin %90ı için geçerli)
Birinci versiyon SNZG03J1 ikincisi SNZG05K1 (bazen verdiğin resimdeki gibi 05 te oluyor, 05k1 olduğu zaman içi siyah gövdeli oluyor)...
Koyu harfle gösterdiğim J ve K harfleri üretildiği yeri simgeliyor...J ibaresi %100 made in japan ve Japonya'da montajlandı anlamında gelirken, K harfi ile ilgili kimse kesin bir şey söyleyemiyor. Söyledikleri tek şey k1 lerin de japon mekanizmaya sahip olduğu fakat montajının dışarıda yapılmış olabileceği...
Saat geldiğinde resimlerini paylaşırım...
Saygılar.

hayırlı olsun iyi fiyata almışsınız. Türkiyedeki açık artırma sitelerinden birinde var 399 tl demişler. Neredeyse 3 katına satıyor.
Kullanıcı avatarı
exellency

Önceki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 143 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners