görkemk yazdı:The Hesalite is not related to the sapphire in any way. It is plastic whereas sapphire is crystallized aluminium oxide (or collectively, corundum; the same as Ruby when red and blue, yellow or pink sapphire depending upon the color). The crystals used in the watches aren't natural but lab manufactured
yani böyle diyor internette belkide plastik değildir yanlış bilgidir ama bana elime aldığında plastik gibi gelmişti. Hatta bişey söyliyeyim mi vostoklardaki plastik cam bundan biraz daha kaliteli gibi.
safir speedmasterları kulanmış ve kullanan biri olarak beyaz halka meselesinin aşırı abartıldığını kesinlikle söyleyebilirim.
Reference 3572.50.00 bu referans numarısının ön cam hesalite arkada transparan kapağı olması lazım ama artık üretmiyorlar
https://omegaforums.net/threads/hesalite-sandwich-3572-50-new-to-me.59241/
birde arka kapak kalı olduğunda tüm parçaları aynı özenle kaplamıyorlar ve bir yada iki parçada plastik parça kullanıyorlar maliyeti kısmak için zaten dikkat ederseniz iki makinenin kalibre kodları farklıdır 1863 safir olan 1861 hesalit olan ama mekaznizma performansı ve bileşenleri tamamen aynı
The difference is more than the finishing. The 1863 movement is only finished to look "prettier" as it has a sapphire caseback while one of the plastic parts in the 1861 is replaced by a metal one in the 1863 movement. The difference is mainly aesthetic, otherwise they're basically the same movement.
ben genel olarak arka kapaktan mekanizmanın görünmesini tercih ediyorum böylece üreticinin mekanizmayı yerinde tutmak için plastik spacer kullanmadığından emin oluyorsunun ( tag heuer, cartier vs... bazı tahmin etmeyeceğiniz markalar bunu yapıyor) hemde yıllar içinde özellikle korozyona en dayanıklı alaşımları kullanmalarını garanti etmiş oluyorsun. Kimse 10 sene sonra orasında burasında ufak benekler çıkacak alaşımı safir arka kapağın arkasına koymaz. ( çinliler , düşük seviyeli markalar yapar tabi genel kural değil)
Yok plastik esaslıdır bu doğru.Ben halk dilindeki plastik kavramından söz etmiştim.Saat merakı yeni uyanan biri öyle sanır diye.Plastik esaslı malzemeler , çoğu metalden daha iyi mekanik özellikler sağlayabiliyor günümüzde.