TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Nomos Mu Omega Mı?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Nomos Mu Omega Mı?

Mesaj Bg17 » 01 Haz 2016, 06:43

Clk yazdı:Basar, benim anlamadigim neden olayin karsilastirmaya döndügü? Baslikta ki soru acik. 10.000 USD alti Omega'mi Nomos'mu?

Omega'mi daha iyi marka yoksa Nomos'mu degil ki! Ayrica zaman testinden gecmek ise olay yazdiklarinin aynisinin in-house Omega mekanizmalar icinde gecerli oldugunu belirtmekte fayda var ;)

Bende karsilastirma yapmiyorum ki, dress watch alacak olsam o segmette model bazinda fc ile nomos arasinda modele ve fiyata bagli karar veririm diyorum. Omega ya bakmam.

Dalgic, chrono falanda zaten nomos modeli yok. Karsilastiracak bisey yok.

Ama nomos da ince yapti hadi jlc ile karsilastirilir diyorsan, yok diyorum, o olay oyle degil, senden benden daha iyi biliosun zaten.

Evet zaman testi omega icin de gecerli ama omega bu testten 100 kere basarili gecti, yilda 800.000 saat satmak hemide kalite sorunsuz, kolay is degil. Patek, jlc falan yapamaz. Bir miktar kanaat notunu hakediyor. Nomos icin kanaat kullanmaya vakit ister.

Ayrica kimse yorum yapmamis ama ben fc konusunda ciddiyim, inhouse annual calender, ince makenizma, nispeten ozgun tasarim bence gayet iyi gidiyor. Junior jlc.

Askin, ince makenizma yapmak o kadar basit degil, cok ciddi tasarim bilgisi ve malzeme gerekiyor. Aslinda ince makenizma bu alemde bir nevi basari olcusu. Sahsen piaget in baska bi basarisini goremedim ben.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj kilimanjaro » 01 Haz 2016, 06:51

Başar , artık teknoloji gizlenemiyor ki.En güzel örnek araba markaları.Biri bişe yaparsa 3 gün sonra diğeride yapıyor.Al adam İsviçre devi enerji sektöründe veriyor bize teknik resimlerini üret diyor.Nerde kaldı gizlilik.Saatte de sen verdin örnek kimin kimden ne aldığı belli değil diyorsun ve haklısın.
Ne kadar farklı olursa olsun, sana ait olmayana tenezzül etme , ve ne kadar basit olursa olsun senin olandan asla vazgeçme

Ernesto Che GUEVARA
Kullanıcı avatarı
kilimanjaro

Mesaj afl » 01 Haz 2016, 10:07

Clk yazdı:Basar, benim anlamadigim neden olayin karsilastirmaya döndügü? Baslikta ki soru acik. 10.000 USD alti Omega'mi Nomos'mu?

Omega'mi daha iyi marka yoksa Nomos'mu degil ki! Ayrica zaman testinden gecmek ise olay yazdiklarinin aynisinin in-house Omega mekanizmalar icinde gecerli oldugunu belirtmekte fayda var ;)

Clk başlık açık da, ilk mesajda hangisi daha iyi diye sorulmuş (hangisi daha iyi marka denmemiş ama hangisi daha iyi diye sorulmuş)
Biz de karşılaştırmanın mümkün olmadığında hem fikir olduk sanırım. Başar'ın dediği gibi Nomos vs FC çok daha mantıklı olur.
Ama illa da el cevap, tek cevap denirse, verdik parasını git arkadaş, ya bir adet Omega ya bir adet Nomos al deseler ben Nomos'cuyum :D

tpskl yazdı:Merhaba,

Bir yanda tüm tarihi ile Omega; inhouse mekanizmaları ve yarı inhouse mekanizmalarıyla(hala eta temelli makineler kullanıyorlar)

Diğer yanda genç bir marka olmasına rağmen tamamen inhouse mekanizma kullanan, üstatların övgüsüne mashar olan Nomos.

Sizce hangisi daha iyi?

Nomos için: https://www.hodinkee.com/articles/that-time-revolution-asked-roger-smith-kari-voutilainen-laurent-ferrier-and-philippe-dufour-what-watch-theyd-recommend-for-under-10000
Kullanıcı avatarı
afl

Mesaj Clk » 01 Haz 2016, 15:33

Basar, Piaget örnek ve örnek olarak kalir. Belirttigin gibi mekanizma öyle tornada tiraslayarak incelmez :lol: Hayir bilen zaten biliyorda bilmeyenlere söyleyeyim dedim ;)

afl, hem fikiriz

Kilimanjaro, tornacimisin bilmem! Ilgilenmiyorum da. Ben o cümleyi senin mekanizma inceltme cümlen üzerine yazdim. Tanismak konusuna gelince bu dünyada yapilacak cok daha güzel seyler varken zamana yazik etmem ;) Bu arada Omega ile yazdigim negatif cümle/cümleleri halen göremedim.

Neyse su an Avusturya civarlarinda kebap yapiyorum. Siz devam edin :champ:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Star » 01 Haz 2016, 15:39

Ama illa da el cevap, tek cevap denirse, verdik parasını git arkadaş, ya bir adet Omega ya bir adet Nomos al deseler ben Nomos'cuyum :D

Tanımlama güzel, beğendim :) ben de nomoscuyum :thumbup:
Do something instead of killing Time. Because Time is killing you !!!
*Paulo Coelho*
Kullanıcı avatarı
Star

Mesaj maviplnet » 01 Haz 2016, 23:01

Acaba bu soru fc mi nomos mu diye sorulsa daha mı isabetli olurdu. Omega birçok saatine benimde hasta olduğum bir marka olsada, f/p ürünü değilde fiyat/ fiyat ürünü gibi duruyor. Hani işin teknik kısmına yorum yapamam ama ticari olarak omeganın bende uyardığı izlenimini aktarmadan geçemiycem, nomos ve fc ye oranla omega saatini satarken malzeme ve işçilik masraflarının üstüne ciddi bir oranda marka değer karpayınıda ilave ederek satıyor gibi duruyor. Fc ve nomos ta bu olay işçilik ve malzeme masraflarına ek olarak çok daha cüzzi derecede kalıyor. Tabi bu dress watch lar için geçerli
Tekrar sormak istiyorum dress warch larını kıyaslarsak fc mi nomos mu
Kullanıcı avatarı
maviplnet

Mesaj tpskl » 04 Haz 2016, 02:27

Kullanıcı avatarı
tpskl

Mesaj ugurtatari » 15 Tem 2016, 22:08

Nomos İle Omega yı kıyaslamak mı?? :D :D :D :D Yapmayın artık Daha neler...!!
Gençler yaşlıların aptal olduğunu sanır;Ama yaşlılar gençlerin aptal olduğunu bilir..
Kullanıcı avatarı
ugurtatari

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners