TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

4000 - 12000 TL Aras覺 B羹t癟e ile Hangi Saati Almal覺y覺m?

Hakk覺nda Bilgi Almak 襤stediiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Saat Dan覺ma Platforumu B繹l羹m羹nde Yeni Saatinizle 襤lgili B羹t癟e ve Marka/Model Bazl覺 Tavsiye ve Kullan覺c覺 Tecr羹besi Talebinde Bulunabilirsiniz. D羹羹n羹len Kriterlerin Detayl覺 Olarak Belirtilmesi yelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmas覺n覺 ve Tecr羹belerini Paylamalar覺n覺 Salayacakt覺r. L羹tfen A癟t覺覺n覺z Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir eklinde Yazmay覺n覺z. Sorulan Saatin Model Fotoraf覺, zellikleri ve ncelikle Kendi Yorumlar覺n覺z覺 Ekleyerek Sorunuz.

襤yi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 4000-12000tl B羹t癟e ile Hangi Saati Almal覺y覺m?

Mesaj kilicturan » 11 Kas 2015, 00:10

Sizin zevkinize ne kadar uyar bilemiyorum ama b羹t癟eyi zorlamakla birlikte bunlar da deerlendirilmeli :

http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=220&t=20138#axzz3r7mGy4Q6
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=220&t=19107#axzz3r7mGy4Q6

ok mu y羹kseltti bilemiyorum ama s繹ylemezsem i癟im rahat etmeyecekti :D
Neither have enough watches, nor have enough time!
Kullan覺c覺 avatar覺
kilicturan

Ya: 50
Kay覺t: 17 Eki 2013, 23:33

Mesaj cuneyt » 11 Kas 2015, 00:31

Bora71 ben de ayn覺 fikirdeyim kordon konusunda 繹nerdiin saat akl覺mda hatta listemin ilk s覺ras覺nda fakat yine de Tudor da kald覺m pek kimse bu konuda fikir beyan etmiyor neden anlamad覺m.kilicturan g羹zel saatler fakat ince bilee pek yak覺aca覺n覺 d羹羹nm羹yorum a癟覺kcas覺 o y羹zden kordon 繹nemli bir kriter benim i癟in 癟elik kay覺 vb. d羹羹nm羹yorum..
Kullan覺c覺 avatar覺
cuneyt

Kay覺t: 20 Au 2014, 11:31

Mesaj cuneyt » 11 Kas 2015, 01:04

Arkadalar ayn覺 model mekanik bir saatte ETA 2824.2 mi almal覺 yoksa ETA Valjoux 7750 mi aralar覺nda 5-10 bin lira fark var genelde parasal olarak bu kadar fark vermelimiyim yoksa 2824.2 de benim gibi balang覺癟 seviyesinde olan birini memnun edermi performans olarak
Kullan覺c覺 avatar覺
cuneyt

Re: 4000 - 12000 TL Aras覺 B羹t癟e ile Hangi Saati Almal覺y覺m?

Mesaj zafeer » 11 Kas 2015, 11:36

繹ncelikle alacag覺n覺z saat chronograph m覺 olacak yoksa olmayacak m覺 ona karar verin
7750 chronograph bir mekanizma fiyat fark覺 markaya gore deir ama ayn覺 markada s覺rf chronograph diye 10.000 tl fark etmez
Bir diver al覺nacaksa po
Chronograph olacaksa moonwatch benim tavsiyem olur
Tudora gelince kesinlikle hafife al覺nacak bir marka deil ancak omegayla k覺yasland覺g覺nda geride kald覺g覺da bence a癟覺k
Ayr覺ca inhouse mekanizmas覺n覺 yeni tan覺tan ve sadece birka癟 modelin i癟ine bu sene koyan tudor muhtemelen onunuzdeki 4-5 senede cogu modelinde inhouse kullanacak ve bu durum da suan al覺nm覺 eta mekanizmal覺 saatin degerinin azalmas覺na yol acacak
Yani tudor almak i癟in bence suan yanl覺 bir zaman
Forumda tudor vs omega yaz覺p arat覺rsan覺z bir kar覺lat覺rma olmas覺 gerekiyor dier arkadalar覺n yorumlar覺n覺da oradan okuyabilirsiniz
Kullan覺c覺 avatar覺
zafeer

Ya: 37
Kay覺t: 02 Ara 2011, 02:46

Mesaj cuneyt » 11 Kas 2015, 13:35

zafeer ilgin i癟in 癟ok teekk羹r ederim ayn覺 markan覺n kronograf olmayan modeli eta 2824.2 kronograf modeli ise eta valjoux 7750 kronograf 繹zellik pek iime yarayaca覺 s繹ylenemez ama mekanizma kafam覺 kar覺t覺ran forumda arat覺rd覺覺mda 羹st modellerde 7750 kullan覺ld覺覺 yaz覺yordu. Yani 羹cret fark覺 kadar performans fark覺 var m覺 bu iki mekanizmada bu kafama tak覺lan a癟覺kcas覺. Tudor konusundaki d羹羹ncen benimde akl覺ma yatt覺 beklemek en iyisi listemden 癟覺kartt覺m o y羹zden
Kullan覺c覺 avatar覺
cuneyt

Mesaj zafeer » 11 Kas 2015, 14:33

7750 mekanizma chronograph modellerde kullan覺l覺r chronograph istemiyorsan bu secenei eleyebilirsin.
Yani standart 2824 ile chronograph bir mekanizma olan 7750 yi k覺yaslamak komplikasyonlar覺 farkl覺 oldugu i癟in bence 癟ok sal覺kl覺 olmaz
Hangi tarz bir saat istiyorsun ona karar vermelisin
Diver,dress,chronograph vs
Max yada min kasa cap覺?
Kay覺s bilezik?
襤n house,eta?
Kal覺nl覺k kac mm gibi sorulara cevap verirsen daha sal覺kl覺 oneriler al覺rs覺n suanki soruya herkes kendine gore 12.000 tlye hangi saati alaca覺n覺 yaz覺yor ama sen mesela kal覺nl覺g覺12 mm den b羹y羹k olmas覺n yada en az 44 mm cap覺 olsun gibi s覺n覺rlar 癟izersen ben kendim i癟in dogru tercih olan planet ocean yerine senin s覺n覺rlar覺n i癟erisinde bir oneride bulunurum buda 癟ok daha faydal覺 olur :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
zafeer

Ya: 37
Kay覺t: 02 Ara 2011, 02:46

Mesaj cuneyt » 11 Kas 2015, 15:19

bileim ince olduu i癟in 42-44 mm uygun olur galiba kal覺nl覺a gelince standart 繹l癟羹ler uygundur net bir deer belirlemedim saat tarz olarak spor bir saat tercihim kronograf kullanaca覺m bir 繹zellik olmad覺覺 i癟in sade takvim olsun yeter benim i癟in ve kordon kesinlikle 癟elik vb. istemiyorum deri kau癟uk slikon vb. tercihimdir. Asl覺nda esas problem benim i癟in marka fiyatlar覺 癟羹nk羹 bu konuda 癟ok tart覺ma var herkes zevkine g繹re savunuyor objektif yorum bulamad覺m birisi x markas覺na modeline iyi hatta m羹kemmel derken bir baka kii kar覺 g繹r羹羹 savunuyor bu da benim gibi yeni yeni saat konusunda bilgi edinen biri i癟in pek faydal覺 olmuyor. Sizlere bavurmam覺n sebebi yetersiz bilgi sahibi olduum i癟in s覺rf marka diye fazla 羹cretler vererek almak istemiyorum a癟覺kcas覺 bir saati. Mekanizmalar eta sellita aa覺 yukar覺 ayn覺 ronda quartz saatlerde sorun 癟覺kard覺覺n覺 fazla okumad覺m arat覺rmalar覺mda.. alaca覺m saat ya da saatler ( 2 adet almak istiyorum) mekanik otomatik vb. ve quartz yada ikiside mekanik bu konuda hangi tercih daha doru olur bir tane quartz denemk istiyorum a癟覺kcas覺 bu konuda da 繹neride bulunursan覺z sevinirim. Top bir modelden 繹nce orta segmentte bir oris, victorinox swiss army, longines, zeno watch basel, bell and rose ,louis erard, raymond weil,maurice lacroix markalar覺n beendiim bir ka癟 modelleri var mesala belirttiim kriterlerde fiyatlar覺 3000-9000 tl aras覺 deiiyor baz覺 modeller kronograf baz覺lar覺 sade o da fiyata yans覺yor zaten. Uzun laf覺n k覺sas覺 bunlar覺 denemek de istiyorum ama para israf覺ndan baka bir ey olmaz g繹r羹羹 de akl覺mda yer etmiyor deil 癟羹nk羹 bir ka癟 saate ihtiyac覺m var a癟覺kcas覺 ve maddi a癟覺dan bir saate elimdeki b羹tceyi yat覺r覺rsam bir sene felan beklemem gerekecek ikinci saat i癟in ...
Kullan覺c覺 avatar覺
cuneyt

Mesaj MertYe » 11 Kas 2015, 15:38

Eer 2. El saat almay覺 d羹羹n羹rseniz bence bu orta segment dediiniz markalardan birini al覺p(tercihen oris, raymond weil gerisi riskli biraz) zarar etmeden satabilirsiniz. Illa ki zarar覺n覺z olur ama 2500-3500 lira arasina cok g羹zel bir oris alinabilir kanaatindeyim 2.el olarak. 3000 e ald覺覺n覺z覺 varsayarak konuuyorum 1 sene kullan覺p 2500 e satmak bence b羹y羹k bir kay覺p deil kald覺 ki uygun al覺rsan覺z zarar etmeden satma ihtimaliniz 癟ok y羹ksek.
Kullan覺c覺 avatar覺
MertYe

Ya: 31
Kay覺t: 14 Au 2014, 19:13

ncekiSonraki

D繹n TSF Saat Dan覺ma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 77 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners