TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Otomatik Saatinizi Alıyor Olsanız ? / 5000 TL Bütçeli

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İlk otomatik saatinizi alıyor olsanız?...

Mesaj Baran » 02 Eyl 2015, 18:32

Mx5 ile Z3 roadstar olma disinda herhangi bir ortak noktasi bulunmayan fakat segment olarak rakip iki aractir fakat marka imajı dolayisiyla ulkemizde malesef hakettigi ilgiyi gorememistir.Mx5 herhangi bir elektronik destek sistemine sahip olmayan arkadan itisli direksiyon tepkisi olsun mekanik ruhu yansitmasi olsun gucsuz motoruna ragmen surucuye keyif veren bir aractı.Malesef japon otomobillerinin ozelliklede o yillarda ic mekanda kullandigi kalitesiz plastik ve gucsuz motor benim gozumde onu z3 e rakip olmaktan cok ucuza keyifli bir roadstar arayanlarin tercihi yapiyor.Z3 ise klasik bir alman kalitesine sahip oldukca genis bir motor yelpazesine sahip oldukcada yırtıcı bir tasarima sahip bir aractı.Mx5 sonradan modifiye tutkunlarinin oldukca aradigi bir arac olsada z3 ler piyasadan neredeyse silindi yillar icinde.Bircok kez z3 kullanmis biri olarak z3 un cok daha eglenceli oldugunu soleyebilirim heleki manuel ve guclu bir motor secenegine sahipse.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj eyimen » 02 Eyl 2015, 23:47

Arabalaradan konuya geri donelim :lol:

@izmeil
Hydroconquest almayi dusunuyorsan ben daha once arastirdigim icin bir bilgi vereyim, belki isine yarar. Piyasada kadrani farkli iki model var:
Tum kadran numaralandirilmis olan ve kadranda yalnizca 12,6 ve 9 numaralandirilmis olan. Ilki ETA 2892 kullaniyor, ikincisi ise 2824. Oldukca benzer makinalarmis ama Elabore kalitede -ki Longines bunu kullaniyor- 2892 fabrika accuracy spec'leri daha dusuk(yani 2982 daha dakik). Tabi bu kagit uzerinde, gercekte nasildir bilinmez. Linki de vereyim:
http://www.asthewatchturns.com/?page_id=112
Bir de cok onemli mi bilmiyorum ama 2824'de reserve 38, 2892'de ise 42 saat.
Kullanıcı avatarı
eyimen

Mesaj MelihGS » 03 Eyl 2015, 00:27

eraslani yazdı:
MertYe yazdı:Destek derken yoldada kalmamak lazım :D

hahahh..foto arşivden mertye,arabayı teslim aldığımda çekmiştim..satıcılar cimri tabiiki depo boş :lol:

Direksiyonun derisinde de çizik var :D
Kullanıcı avatarı
MelihGS

İlk otomatik saatinizi alıyor olsanız?...

Mesaj canli17 » 03 Eyl 2015, 00:51

Longines Hydro diyorum. Kronografını uzun süredir kullanıyorum bence çok iyi model. Fiyat performans yeterli. Şimdi de normal Hydro aldım. O da ilk izlenim olarak baya makul ve mutlu edecek gibi duruyor. Eta makine alınacaksa Longines diyorum. Ikinci elde değiştirirken de rahat bir marka.

Edit: ilk saat olacaksa Seiko 5 de Yılların ve modelin efsaneviliği adına alınabilir. Not: benim ilk otomatik hatta mekanik hatta ilk saatim Seiko 5 dedemden hediyedir. Hala saklarım.
Kullanıcı avatarı
canli17

Mesaj eraslani » 03 Eyl 2015, 07:06

MelihGS yazdı:
eraslani yazdı:
MertYe yazdı:Destek derken yoldada kalmamak lazım :D

hahahh..foto arşivden mertye,arabayı teslim aldığımda çekmiştim..satıcılar cimri tabiiki depo boş :lol:

Direksiyonun derisinde de çizik var :D

Yok hocam fotoğrafta oyle çıkmış..sabah sabah aşağı indim spor oldu :lol:
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj mosef » 03 Eyl 2015, 08:44

@eraslani

ben de tam deride birşey mi var diyordum yazılmış zaten :lol:
Kullanıcı avatarı
mosef

Mesaj mturann » 03 Eyl 2015, 09:29

Seiko SRP serisindeki saatlere de bakılabilir. Tasarımları da güzel makine özellikleri de
Kullanıcı avatarı
mturann

Mesaj izmeil » 05 Eyl 2015, 20:13

Bugün tag aqua racer ı denedim. Calibre 5 7800 diğeri 5200, sanırım +%10 daha indirim yapacaklar. Yarından itibaren kur artışı dolayısıyla zam gelecekmiş. Görüntü çok şık ama boyut olarak kolumda küçük kaldı çapını bilemiyorum.
Kullanıcı avatarı
izmeil

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 47 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners