memojan yazdı:Seiko'nun sadece otomatiğini kullandım. Seiko'nun quartz ya da kinetik mekanizma saatleri hakkında bir bilgim yok, Lakin Tissot'nun quartzl saatleri otomatikleri kadar detaylıdır. Quartz saatlerin küçümsendiğini düşünmüyorum. Küçümsenen saatler basit quartz saatleri olmalıdır. O'na bakarsan heryerde rastladığımız afrikalı saat satıcıları da sözde quartz saat satıyorlar, ama o saatleri kiloyla alıyorlar. Demem o ki, ünlü markaların quartz saatlerini gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Ucuz da değillerdir. Çok kapsamlı mekanizmalara sahiplerdir.
Dediğiniz gibi quartz saatler çok dakiktir, otomatiklere göre. Sapma yapmayan, ileri gitmeyen ya da geri kalmayan otomatik saat yoktur diye biliyorum, ancak quartz saatler hiç sapma yapmazlar. Otomatik saatlerin ragbet görmesinin nedeni mekanizmalarıdır. 300 liralık otomatik saatlerin yanında 2-3 bin liralık quartz saatler var. Aşağıdaki videoda quartz mekanizmanın içerdiği parçalar ve nasıl bir çalışma sistemine sahip olduğu anlatılıyor.
https://www.youtube.com/watch?v=obHpnKpkCvsBu görsel de Tissot Quartz mekanizma saate ait. Otomatik mekanizmadan eksik kalır yanı var mı?

Öncelikle degerli fikirleriniz için teşekkürler. quartz saatler toplumda daha çok tercih edilen saatlerdir . Otomatik ayrı bir dünya zaten , esas saatte otomatiktir.
Fakat işim geregi zamanla yarışan kişiyim , sürekli saatimin sıkıntısız bir şekilde baktıgımda zamanı dogru göstermesi lazım. Bu noktada beklentimi quartz karşılıyor.
Otomatiklere şimdilik ayıracak vaktim yok , şunu da iyi biliyorum ki bundan sonra mutlaka otomatik saat alacagım cünkü bu kulvarda bende yer almak istiyorum .
Günümüzdeki quartzlar çok iyi durumda , zaman hassasiyetleri gayet başarılı .
Mesela eve geldim saatimi cıkarırım kutusunda en fazla 3 4 gün bazen 5 6 gün durur bende dışarı cıkacagım zaman takarım direk. Bu yüzden bana uyan da bu zaten.
Kineticler quartz saatlere göre pilli sistemin daha gelişmiş versiyonu .pil degiştirme Ömrü biraz daha uzun , handikabı varmı hic bilgim yok bu konuda !
ayrıca videoyuda izledim teşekkürler.