Doruk seninle bir ara In-House VS Generic movement konusunu tartışmıştık hatırlarsın.. İkimizin de bu konuda gayet istikrarlı olduğunu birkez daha görmek memnuniyet verici..

Benim nazarımda 44mm. kasa çapına sahip çelik bir saat ancak bir 44mm. Luminor Marina kadar konforlu olabilir..

Buna bir de kasanın genel formuyla mükemmel uyum içinde olan lugları eklersek benim Panerai'deki favori kasa tipim ortaya çıkar..
Pam005, Unitas bazlı kalibresinin de etkisiyle oldukça uygun fiyatlı bir model..

Markanın klasikleşmiş tüm özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.. Volkan'ın bahsettiği özelliklere ek olarak benim için önemli bir tercih sebebi olan Logo'yu da eklersek optimum veya ideal Panerai'i elde etmiş oluyoruz bence..
9 rakamı hiç gözümde değil zira birkaç Vintage ve Re-Issue model dışında, small second özelliğini Panerai kadar şık ve karakteristik kullanan başka bir marka olduğunu zannetmiyorum..
Gelelim oylama mevzusundaki yorumum ve Pam005 bağlantısına.. Öncelikle belirteyim -arkasında yer alan tarihe rağmen- Radiomir kasa ne o kurma tepesiyle ne de bar tipi lug dizaynı ile benden geçer not alamaz.. O bakımdan zaten en baştan verdiğim oy ehven-i şer..
California Dial ise benim hiç ama hiç ilgimi çekmeyen bir kadran şekli.. Zaten steril kadran pek sevmem ( bir de bu fiyat etiketiyle

) e bir de üzerine o sevimsiz Roman / Arabic karışımı index eklenince müthiş zorlama görünüyor gözüme..
Kendime soruyorum o halde; Benim için saat seçiminde en önemli kriter nedir..? Cevap: Watch Should Be Handsome.. Ben bu iki saatin arasında Handsome'ın H'sini göremiyorum Dorukçum.. O nedenle Viva La Pam005..!