TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Panerai 448 & 449 Seçim?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Seçiminiz?

PAM00448 California
35
51%
PAM00449 S.L.C.
33
49%

Toplam oy : 68

Re: Panerai 448 & 449 Seçim?

Mesaj vmetin » 04 Ara 2012, 11:52

Razz'ın neden sevdiğini ben söyleyim,

44mm Luminor case+elle kurmalı makina+ small second
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj drk » 04 Ara 2012, 14:09

Modern luminora kıyasla diğer bütün tip kasaları(1950 luminor, historic luminor, radiomir, submersible) daha çok seviyorum. Kurmalı elbette ilk tercih ancak bu paraları verince asla unitas değil ;) Small second için 9 rakamından feragat etmek de bana göre değil.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj vmetin » 04 Ara 2012, 14:41

Drk yazdı:Modern luminora kıyasla diğer bütün tip kasaları(1950 luminor, historic luminor, radiomir, submersible) daha çok seviyorum. Kurmalı elbette ilk tercih ancak bu paraları verince asla unitas değil ;) Small second için 9 rakamından feragat etmek de bana göre değil.

O yüzden 504 dedim yoksa 422 de süper bence ama 372 den çok ta farklı değil. Bence sen bu koleksiyonla panerai alma, bakalım 2013 te ne gibi yeni model ve special editionlar olacak. Şu an hali hazırdaki ürün gamında alacağım tek model 305 olurdu ama sen historic modelleri daha çok seviyorsun galiba
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj drk » 04 Ara 2012, 15:06

Birgün illaki şu model çıkacak ;) O zaman hiç kafa karışıklığı olmadan gönül rahatlığıyla hayalimdeki paneraiyi alabileceğim ;)

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj vmetin » 04 Ara 2012, 15:07

Şu anki Radiomir 1940 tan ne farkı var
Edit: small second-9 farkı varmış :D
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj razz » 04 Ara 2012, 15:09

Doruk seninle bir ara In-House VS Generic movement konusunu tartışmıştık hatırlarsın.. İkimizin de bu konuda gayet istikrarlı olduğunu birkez daha görmek memnuniyet verici.. ;)

Benim nazarımda 44mm. kasa çapına sahip çelik bir saat ancak bir 44mm. Luminor Marina kadar konforlu olabilir.. :thumbup: Buna bir de kasanın genel formuyla mükemmel uyum içinde olan lugları eklersek benim Panerai'deki favori kasa tipim ortaya çıkar.. 8-)
Pam005, Unitas bazlı kalibresinin de etkisiyle oldukça uygun fiyatlı bir model.. :champ: Markanın klasikleşmiş tüm özelliklerini de bünyesinde barındırıyor.. Volkan'ın bahsettiği özelliklere ek olarak benim için önemli bir tercih sebebi olan Logo'yu da eklersek optimum veya ideal Panerai'i elde etmiş oluyoruz bence.. :geek:

9 rakamı hiç gözümde değil zira birkaç Vintage ve Re-Issue model dışında, small second özelliğini Panerai kadar şık ve karakteristik kullanan başka bir marka olduğunu zannetmiyorum.. 8-)

Gelelim oylama mevzusundaki yorumum ve Pam005 bağlantısına.. Öncelikle belirteyim -arkasında yer alan tarihe rağmen- Radiomir kasa ne o kurma tepesiyle ne de bar tipi lug dizaynı ile benden geçer not alamaz.. O bakımdan zaten en baştan verdiğim oy ehven-i şer..
California Dial ise benim hiç ama hiç ilgimi çekmeyen bir kadran şekli.. Zaten steril kadran pek sevmem ( bir de bu fiyat etiketiyle :o ) e bir de üzerine o sevimsiz Roman / Arabic karışımı index eklenince müthiş zorlama görünüyor gözüme..

Kendime soruyorum o halde; Benim için saat seçiminde en önemli kriter nedir..? Cevap: Watch Should Be Handsome.. Ben bu iki saatin arasında Handsome'ın H'sini göremiyorum Dorukçum.. O nedenle Viva La Pam005..! :champ:
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj drk » 04 Ara 2012, 15:12

Şu ankinin içinde minerva mekanizma var, 100 adet üretim diyor ancak 50 tanesi ikili set olarak satılacak, haliyle 50 adet üretim diyebiliriz :) Hadi bulduk diyelim 20bin euro vermek gereksiz ötesi ;) Bu çıkınca içine P.3000 koyarlar, ilerde de küçük saniyeli(ve 9 rakamının da olduğu) 8 günlük P.2002li versiyonu çıkar. Bir de kadrana 8 giorni brevettato armasını koyarlarsa yeme de yanında yat :D

Resim
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj drk » 04 Ara 2012, 15:21

Razz :champ:

Unitas'a laf eden çarpılır :D Tek derdim orada farklı bir şey olduğunu bilmek ;) Şimdi düşününce yazımdaki bir eksiği farkettim, 44mmlik normal luminor kasanın dlc versiyonları görüklerim arasında kesinlikle en iyileri, almak mümkün değil ama hakkını yiyemem ;)

Radiomirde olmayan boynuzların tasarımdan çaldığını düşünsem de konfora olan göz ardı edilemez katkısı ve tarihi bağlantılar sebebiyle bu kasa tipine hep sıcak bakmışımdır.

Eğer bu iki seçeneğe ilaveten 232 benzeri in-house mekanizmalı bir model çıkmış olsaydı bu sene, hiç düşünmeden onu seçerdim. 2012 benim açımdan panerai için biraz bereketsiz bir yıl oldu :) Bir değişiklik peşindeyim ama tam olarak içime sindiremedim. Yeni çıkacaklardan eminim ilgimi çekecek modeller bulunacaktır ancak onların satışı için 1 seneye daha ihtiyaç var. Beklemek bazen sıkıcı olabiliyor :)
Kullanıcı avatarı
drk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 75 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners