TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sezon Kapanış Saati

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Siz Hangi İki Saati Tercih Edersiniz?

Panerai
14
13%
Chronoswiss
5
4%
Blancpain
5
4%
Breguet
8
7%
Jaeger LeCoultre
18
16%
Maurice Lacroix
6
5%
Ulysse Nardin
10
9%
Vacheron Constantin
13
12%
Rolex Submariner
16
14%
Rolex Submariner LV
5
4%
Rolex Datejust
6
5%
Rolex Explorer
6
5%

Toplam oy : 112

Re: Sezon Kapanış Saati

Mesaj drk » 08 Haz 2012, 15:51

Nautilus çok pahalı, fiyatını hakeder yada etmez ayrı mesele ama çok pahalı. Bence rakibi RO daha mantıklı bir seçenek. Mekanizması çok özel, patektekine tercih ederim, tasarımı çok maskülen, nautilusun bileziğindeki parlak orta baklaları pek sevmiyorum. Faka ilginç bir şekilde bu dediklerim 5711 için geçerli. 5712 veya 5980 için konuşuyor olsaydık kesinlikle patek derdim.

Birde şu var. AP denilince aklıma direk RO geliyor, markanın imzası gibi oldu artık ama patek denilince aklıma nautilus değil, komplikasyonlu, mükemmel işçilikle üretilmiş yuvarlak kasalı şık saatler geliyor.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj necati » 08 Haz 2012, 16:02

Bu taktirde PP ve AP üzerinde düşünmek, kesinlikle acele etmemek ve listeye bu iki markayı eklemek gerekiyor. Hala oy vermedim :?
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj bulenty » 08 Haz 2012, 16:14

Resim

Uploaded with ImageShack.us

PP,AP RO klasik,JLC,Rolex bunlardan biri olacak muhtemelen.Araya IWC lim. birşey girebilir
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj trader » 08 Haz 2012, 16:30

Hocam bence hepsine benzer saatlerınız var ML yi bende cok seviyorum size.Paneria da size gitmez bence bu secenekler arasından VC. en iyisi olacaktır :thumbup:
Kullanıcı avatarı
trader

Mesaj bulenty » 08 Haz 2012, 16:40

Arkadaşlar Natulius a pek sıcak bakmıyorum.Drk nın dediği gibi Patek denince benim aklıma komplikasyonlu şeyler veya yukarıdaki gibi bir şey geliyor.Yukarıda kadranı biraz abartmış,temsili koydum.

Bu konuyu bir heves açtım,çünkü kahrolası yine "saatim" geldi,,

Aklıma koyduğumu büyük olasılık alırım,demek yine kafam karışık,,,Blancpain yeni FF ler de aklımdan çıkmıyor.En kötü şey böyle bir ruh halinde karar vermektir.Yanlış atacağınız bir adım en az 2-3K ya patlar,kafadan 2. ele düşersiniz..Ama emin olun şimdiye kadar aldıklarımdan zerre pişman değilim,elimden geldiğince kendi zevkimi yansıtacak şekilde özenle seçtim.

Şimdi bir kısmı satılık bölümünde ,belki onlara Maldives de eklenir.

Böyle durumlarda kendine mukayyet olmak gerekir.

Şunu eklemeden edemeyeceğim;hep ikinci el bahsediliyor,benide bilirsiniz ebay e çok takılırım.

Kesinlikle ifade edeyim,sizde taktir eder ve bilirsiniz ki zevkime uymayan hiç bir markayı,kolumda o marka olsun diye alıp takmam.

Ebay de TR ile örtüşen ve oradan almaya gerek olmayan tek marka var o da Ulysse Nardin.Araştırın,hakverirsiniz.

Onun için alacağım saat büyük olasılık yurtdışından olacak.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj sercankaf » 08 Haz 2012, 17:19

vmetin yazdı:Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

tüm resimler saat zevkini sonuna kadar örnek aldığım Aladağlı reyizden alıntıdır... kulakları çınlasın.

H. Moser & Cie kadar guzel bir klasik saat var midir acaba?
Dakikalarca bakabilirim.
Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success.
Kullanıcı avatarı
sercankaf

Mesaj asymptote » 23 Eyl 2012, 13:32

Sezon kapandı mı, yeni sezon açılacak mı bilmiyorum ama, :) işte bu inanılmaz güzel bir saat: :super: :super:
Resim
İskelet saat gerçekten sevmem ama bu saat iskelet değil, gerçekten çok farklı tasarlanmış. Benim gözümde MB&F Legacy Machine 1'den daha güzel ve değerli.. :geek:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Ahbob » 23 Eyl 2012, 14:48

Bilezikliönerim, tercihim -aynı zamanda hayalim- kesinlikle RO Jumbo olur.
Resim

Eğer spor ve kronograflı bir saat düşünülüyorsa ROC'dan önce vmetin'in önerdiği JLC, hem farklı havasıyla, hem bi-compax olmasıyla, hemde -bence- enfes kadranıyla tercih edilebilir.
Resim

Eğer dress watch düşünülüyorsa VC Patrimony ve GP 1966 serilerine mutlaka göz gezdirilmelidir diye düşünüyorum. Tam fiyatını bilmemekle beraber Hermes'in bu saati de ilgi çekici
Resim

Eğer bir Panerai ile sezon kapacaksa, daha özel modeller tercih edilmeli diye düşünüyorum. Satışa sunuldu mu tam emin olmamakla birlikte (chrono24'te görmüştüm 2-3 tane) PAM424'ün koleksiyona farklı bir hava katabileceğini düşünüyorum.
Resim
Kullanıcı avatarı
Ahbob

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: almanbirasi, AlpKI, Dorukeski, tt59 ve 147 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners