TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Rolex Explorer II 216570 Siyah & Beyaz Tercihiniz?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Hangi Kadranı Tercih Edersiniz?

Siyah
22
28%
Beyaz
46
58%
Farketmez
3
4%
Ne siyah ne beyaz, saatte iş yok!
9
11%

Toplam oy : 80

Re: Rolex Explorer 2 - 216570 Siyah & Beyaz Tercihiniz?

Mesaj Archezia » 12 Eyl 2011, 22:29

Clk yazdı:Eywallah, sen bu saatte is yok diyorsan vardir bir bildigin... :super:

Tabiki var :D
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj drk » 12 Eyl 2011, 23:05

Sub-LVyi sıfır olarak bulmak neredeyse imkansız, 2.ele sıcak bakmıyorum zaten fiyatlarda bu modelde iyice arttı. Aslında genel olarak yeşili fazla dikkat çekici bulduğum için seçeneklerim arasında değil. Şu anki seramik bezelli submariner gayet güzel bir saat ancak kasa şekli benim açımdan bir soru işareti. Keşke ex2 kasasında submariner olsa. Belkide birkaç seneye çıkar, tabiki onun çıkmasını bekleyecek değilim :)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mrhero » 12 Eyl 2011, 23:34

Benim görüşüm explorer ın bir Sub veya Daytona yanında daha "sıradan" bir saat gibi durması. Sonuçta o kadar para verip aldığımız saatin kalitesini ve albenisini göstermesini isteriz değil mi. İşte bu sıradan görüntü siyah explorerda daha fazla göze batıyor. Bu yüzden benim tercihim beyaz olurdu.
Bu arada Sub LV önerisine katılmıyorum Drk un zaten hali hazırda oldukça egzotik bir saati var ikinci bir egzotizme gerek yok bence. Aslında benim Drk a yakıştırdığım 116610 LN.

piranhalara not: Bu yazıda hiç bir rolexe haşa sıradan denilmemiştir. Sadece daha ulvi rolexler yanında sıradan durduğu vurgusu yapılmıştır.
Kullanıcı avatarı
mrhero

Mesaj Bond » 13 Eyl 2011, 10:02

Farketmez dedim bende. Bu bezel Explorer için heritage anlamında manalı ama artık diğer spor modellerde de o işler bitti. Buna da siyah seramik koymalılarmış bence. Bana göre eski EX II'ye göre detaysal anlamda çok fark olsa da temelde saat çok benzer. Yapayım yüklerim nasıl göründüğüne bakarsınız. :D Siyah versiyondaki phantom effect ise hatalı deniliyor. Güncelleme alır kollar yada kadran diye bir çok kişi belirtmiş.

Bu model ilk anda heyecan dalgası yaratmıştı ama bence beklenen satış rakamlarını yakalamayacak yada Sub müşterisinden çalarak hedeflenen rakamları tutturur. Submariner müşterisinden çalarsa bu pek gerçekçi bir başarı olmaz sanırım. Explorer II bildiğim kadarı ile Rolex ürün gamı içinde çok satan serilerden birisi değil zaten. Elbette Rolex'in amacı çok başkada olabilir. Ya da hiç bir amacı olmayabilir ;)
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj Bond » 13 Eyl 2011, 10:24

Resim

Resim
*Image Photoshoped For Entertainment Purposes Only
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj asymptote » 13 Eyl 2011, 10:43

Saatte iş yok diyenlerden biri de benim, aynı şeyi markanın Milgauss dışındaki tüm modelleri için de söyleyebilirim :D
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Bond » 13 Eyl 2011, 10:53

Mesela neden, biraz açabilir misin bu düşünceni? Optik, teknik, dizayn, tarihi olgu, popülarite, fiyat, erişilebilirlik gibi çeşitli kriterler hangi açıdan etkili bu düşüncede?
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Mesaj asymptote » 13 Eyl 2011, 11:28

Aslında daha önce farklı konularda geçmişti temel nedeni yazmıştım, tekrar edeyim. Makinesine, çizgisine, tarihine ve kalite anlayışına diyecek tek sözüm yok. Tamamen optik nedenlerden dolayı, tasarım olarak beğenmediğim için bir türlü sevemiyorum, ısınamıyorum bu markaya. Örneğin markayı sevenlerin çok beğendiği saat ve dakika kolları, özellikle saat kolu bana hiç estetik gelmiyor, aynı şekilde saat indeksleri de. Kadran üzerinde çok yazı var, bu da sevmediğim bir unsur. Bununla birlikte kasa tasarımları çok hoş, bunu da belirtmek gerek. Optik olarak bir saati beğenip beğenmemek tamamen öznel bir yargı bu sebeple Doruk kardeşimiz beğeniyorsa elbette sorun yok, hangisini takarsa taksın yakışacağına eminim. Kendisi zaten bir saat Gurusu, ben öyle görüyorum :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 128 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners