razz yazd覺:Nas覺l her Rolex alan saatten anlam覺yor ve sadece ismi i癟in Rolex alm覺yorsa, Rolex kadar tan覺nmayan bir markay覺 alan da engin horoloji bilgisinden 繹t羹r羹 al覺yor diye bir durum yoktur.. Frax1'in bahsettii Lange kimse 40.000 EUR'a almaz doru ama o Lange'i Beckham'覺n koluna takarsan 60.000'e al覺rlar.. ak覺r'覺n Vacheron Constantin Overseas'i, Ezel'in Franck Muller'i, Ali Aaolu'nun UN'si, Okan Bay羹lgen'in Panerai diye liste uzar gider.. AP ROO neden memlekette mehur oldu..? O saati takan pop癟ular ve top癟ular bana saatin liste fiyat覺 d覺覺nda birtek doru bilgiyle gelsin, salam diimi k覺rar覺m..
Ben Rolex'i yat覺r覺m arac覺 olduu i癟in ve/veya deerini koruduu i癟in tavsiye etmedim.. Zaten saatini evladiyelik olsun diye arayan ve lay覺k g繹rd羹羹 maneviyata ters d羹mesin diye s覺f覺r olmas覺nda 覺srar eden birine niye yat覺r覺m arac覺 tavsiye edeyim..?
Ben Submariner dedim 癟羹nk羹 60 y覺ld覺r 羹retilen ve prestijinden gram kaybetmeden yar覺m as覺ra ayn覺 dizaynla meydan okuyan bir saat.. 羹nk羹 hem ort mayoyla gezerken hem de smokinle Oscar t繹renine giderken tak覺labilecek kadar versatil bir saat.. elik bilezii olduu i癟in 2 sene g羹nl羹k kullan覺m sonucu 700,00 CHF'a yeni kay覺 almak zorunda olmayaca覺n覺z bir saat.. rnekler 癟oalt覺labilir ama l羹zum var m覺 ger癟ekten bilemiyorum..
Hocam g繹r羹lerinize tamamen kat覺l覺yorum. Hatta batan bir kere daha okudum hepsine kat覺l覺yor muyum diye ve eminim bundan u an (: Clk SubLV'yi tavsiye ederken bahsetti iyi bir yat覺r覺m da olabileceinden ben ondan o konuyla ilgili d羹羹ncelerimi s繹yledim. Bir 繹nceki iletimde de "itiraf" ettiim gibi SubLV sahip olmak istediim 癟ok g羹zel ve kaliteli bir saat. Benim tepkim Rolex al denmesi deil. Rolex belki de en iyi saat markas覺, belki de hakikaten saatler ikiye ayr覺l覺yor Rolex ve dierleri diye. Ama Rolex'i antipatik yapan saat ve saat 羹reticilii d覺覺nda konular kullan覺larak bu stat羹s羹n羹n savunulmas覺.(羹nl羹lerin tercihi olmas覺 gibi mesela) Laf覺m clk'ya da deil burada, o daha 癟ok Rolex'in baar覺lar覺ndan, kalitesinden, izledii doru politikalardan bahsederek savunuyor Rolex'i. Onun tavsiyesi sadece akl覺ma getirdi bu durumu. Fakat bahsettiim ekilde savunan ve sadece o alakas覺z nedenlerden dolay覺 Rolex'i en iyi veya en iyilerden biri olarak g繹ren 癟ok insan var.
Clk hakl覺s覺n bu fiyata bir saat al覺rken milyoner gibi davranmamak laz覺m. Ama saatin manevi bir deeri olaca覺ndan bahsetmi arkada. Yani sataca覺n覺 sanm覺yorum ileride saatini. O y羹zden bu durumda ilerde satmak istemeyecei yada satmay覺 isteme ihtimalinin en d羹羹k olduu saati bulmak daha doru olur.
Deccoali, size PanoMatic tavsiye ederken farkl覺 diye deil de bence ger癟ekten 癟ok g羹zel bir saat olduu i癟in tavsiye ettim. Rolex'ten daha kaliteli deildir belki ama bence daha g羹zel. Siz bir de manevi deerinin b羹y羹k olaca覺ndan bahsedince klasik g繹r羹n羹ml羹 bir saat tercih edersiniz diye d羹羹nd羹m. Ama hem tak覺mla hem de spor giyebileceiniz bir saat ar覺yorsunuz san覺r覺m. O zaman Rolex doru tercih olacakt覺r...
Frax1 yazd覺:Ben 覺srarla kar覺 olduum noktalar覺n 羹zerine tekrar deiniyorum. Bir an sonras覺 hakk覺nda bir fikrimiz yok bunu kabul edelim ama hangimiz plans覺z ya da hayalsiz ya覺yoruz? O zaman herhangi bir ey al覺rken mutlaka onu elden 癟覺kar覺rken ne kadar az zarar edelim mant覺覺yla m覺 hareket edelim? Madem bu kadar tedbirli olmam覺z gerekiyor o zaman saatlere onbinlerce lira yat覺rmayal覺m deil mi say覺n clk, koyal覺m bankaya

Bu konuda yorum yapmak i癟in milyoner olmaya gerek yok. Herkes eriemeyecei otomobiller i癟in at覺p tutarken burada da d羹羹ncelerimiz savunmam覺z gayet tutarl覺 bence.
Rolex konusuna gelirsek. Eer maddi imkanlar覺m el verirse g羹n羹n birinde ben de bir Rolex edinmeyi d羹羹n羹yorum. Ama bu deer kaybetmeyecek diye deil, beenimden dolay覺 olacak. rnek olarak Milgauss ve Sub LV.
Eer ki imkanlar覺m
clk d羹zeyinde olursa da onun gibi Rolex biriktirmek yerine u yukar覺da g繹sterdiim saatlerden birini mutlaka edinmeyi isterim. Hatta bunlar覺n abisi Lange'yi de.
Sayg覺lar覺mla

Alt覺na imzam覺 at覺yorum.
襤mza
Archezia