TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kararsızlık - TSF’den Görüş Ricası

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Kararsızlık - TSF’den Görüş Ricası

Mesaj burakemre » 11 Eki 2018, 00:03

Bence kesinlikle Datejust. Jubilee kordonlu hali pırlantasız olduğu sürece her giyim şekline karşılık verecektir diye düşünüyorum. Rolex düşkünü biri olmama rağmen Yatchmaster(yatchmaster II hariç) ve Cellini modellerine bir türlü ısınamadım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
burakemre

Mesaj Hellhound » 11 Eki 2018, 08:49

Güzel bir kararsızlık ve forumda özlediğimiz tarzda yorumlar :champ: :super:

Mavi Yacthmaster, tanıtıldığı günden beri çoğu horoloji meraklısının gidip geldiği, alsam mı almasam mı arasasında kaldığı, bir kısmının da alıp sattığı bir saat. Öncelikle cilalı kasası, açık gri bezeli ve mavi kadranı ile oldukça dikkat çekiyor. Hatta kadınların en çok dikkatini çeken Rolex modellerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Zira siyah Submariner'a yapılan iltifata rastlamadım ama mavi YM'ye latifeler dizen çok kadın biliyorum.

Ben de sizin duruma benzer şekilde Submariner sonrası YM'ye niyetlendiğim için enine boyuna inceleyip araştırmıştım. Göz aşinalğındaki ilk farlılık, her ne kadar saatin kasası Sub ve GMT'ler gibi 40mm olsa da bilekte onlardan daha küçük durması... Kavisli ve dar boynuzlar, saati boyut olarak spor şık bir modelin "olması gerektiğinden" - refernası sub ve gmt kasası alırsak - daha küçük gösteriyor. Maxi kasa sub ve gmt den sonra bu farklılık ciddi şekilde göze çarpıyor. 5 basamaklı sub ve gmt modelleri ile kıyaslandığında bile daha küçük bir saat YM. İkinci farklılık ise seramik bezel sonrası platin bezelin zamana karşı direnci... YM bezelinin çizilmesi oldukça kolay ve zaman içinde bölgesel karartılar gözlenebiliyor. Sağlam temizlikle çıkar mı, orasını bilmiyorum.

Diğer seçenek olan Datejust 41 ise Rolex'in son yıllarda tanıttığı bana göre en optimal model. Hali hazırda optik olarak çok güzel gözüken ancak ufak tefek tasarım hataları olan Datejust 2'nin mükemmelleştirilmiş hali olarak görüyorum Datejust 41'i. Dengeli kol ve indisler, yeni mekanizma, incentilmiş kasa ve efsanevi Jubilee... Saate illa bir kusur bulmak gerekirse o da eski 36mm DJ'larda kullanılan hidden clasp kullanılmaması ve oyster tokanın jubilee bütünlüğünü bozması denebilir. Onun dışında orantı, rahatlık ve versatilite anlamında Rolex'in en doğru modellerinden biri Datejust 41.

Toparlarsam, GMT sahibi olunduğunu da düşünürsek Datejust 41, uzun dönemli daha çok mutlu edecektir diye düşünüyorum.
gurmekokular
Kullanıcı avatarı
Hellhound

Mesaj gkhnbaggio » 11 Eki 2018, 11:26

Fikirlerini, düşüncelerini belirten tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Tüm yorumlardan yola çıkarak DJ’in doğru tercih olacağını düşünüyorum şuan için, ama jübileye hala ısınamadığım için oysyer daha yakın. Hayırlısı diyelim.

Tekrar teşekkürler.
Selamlar, saygılar.
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

Mesaj gkhnbaggio » 11 Eki 2018, 11:35

Hellhound yazdı:Güzel bir kararsızlık ve forumda özlediğimiz tarzda yorumlar :champ: :super:

Mavi Yacthmaster, tanıtıldığı günden beri çoğu horoloji meraklısının gidip geldiği, alsam mı almasam mı arasasında kaldığı, bir kısmının da alıp sattığı bir saat. Öncelikle cilalı kasası, açık gri bezeli ve mavi kadranı ile oldukça dikkat çekiyor. Hatta kadınların en çok dikkatini çeken Rolex modellerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Zira siyah Submariner'a yapılan iltifata rastlamadım ama mavi YM'ye latifeler dizen çok kadın biliyorum.

Ben de sizin duruma benzer şekilde Submariner sonrası YM'ye niyetlendiğim için enine boyuna inceleyip araştırmıştım. Göz aşinalğındaki ilk farlılık, her ne kadar saatin kasası Sub ve GMT'ler gibi 40mm olsa da bilekte onlardan daha küçük durması... Kavisli ve dar boynuzlar, saati boyut olarak spor şık bir modelin "olması gerektiğinden" - refernası sub ve gmt kasası alırsak - daha küçük gösteriyor. Maxi kasa sub ve gmt den sonra bu farklılık ciddi şekilde göze çarpıyor. 5 basamaklı sub ve gmt modelleri ile kıyaslandığında bile daha küçük bir saat YM. İkinci farklılık ise seramik bezel sonrası platin bezelin zamana karşı direnci... YM bezelinin çizilmesi oldukça kolay ve zaman içinde bölgesel karartılar gözlenebiliyor. Sağlam temizlikle çıkar mı, orasını bilmiyorum.

Diğer seçenek olan Datejust 41 ise Rolex'in son yıllarda tanıttığı bana göre en optimal model. Hali hazırda optik olarak çok güzel gözüken ancak ufak tefek tasarım hataları olan Datejust 2'nin mükemmelleştirilmiş hali olarak görüyorum Datejust 41'i. Dengeli kol ve indisler, yeni mekanizma, incentilmiş kasa ve efsanevi Jubilee... Saate illa bir kusur bulmak gerekirse o da eski 36mm DJ'larda kullanılan hidden clasp kullanılmaması ve oyster tokanın jubilee bütünlüğünü bozması denebilir. Onun dışında orantı, rahatlık ve versatilite anlamında Rolex'in en doğru modellerinden biri Datejust 41.

Toparlarsam, GMT sahibi olunduğunu da düşünürsek Datejust 41, uzun dönemli daha çok mutlu edecektir diye düşünüyorum.

Berkan hocam, eline sağlık :champ:

Kafamdaki YM hakkındaki düşünceleri -bilhassa platin bezelle ilgili- soruları aydınlattığın için teşekkür ederim.

DJ için de hiç 36 mm düşünmedim. 41 mm sanki tam benlik gibi. Elde GMT olunca hem çeşitlilik hem de gmt’den sonra başka bir kült rolex modelini de edinmek açısından daha mantıklı bir seçim olacak.

Ama YM’ya yapılan iltifatlar konusundaki bilgilerin, kafamda hep bir soru işareti bırakacak [emoji1][emoji6]

Sağolasın, selamlar.
Kullanıcı avatarı
gkhnbaggio

Mesaj zodiac » 13 Eki 2018, 13:34

Tarafınızı seçin :D

Resim
Kullanıcı avatarı
zodiac

Mesaj raven » 13 Eki 2018, 13:59

Dj :thumbup:
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj slhgzl » 13 Eki 2018, 14:22

en soldaki
Civil Engineer
Kullanıcı avatarı
slhgzl

Mesaj Ozgur » 13 Eki 2018, 14:32

Ozgur yazdı:Sormus oldugunuz ikili arasindan tercihim oyster bracelet DJ olurdu.

Resim
Festina lente
Kullanıcı avatarı
Ozgur

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 121 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners