TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bana Senin Saatin Bu Diyebilecek Bir Arkadaş Var Mı Acaba?

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Bana SENİN SAATİN BU diyebilecek bir arkadaş var mı acab

Mesaj Khan » 27 Ağu 2016, 21:33

Turgayer yazdı:
Nethiustr yazdı:Problem yok, bazen böyle şeyler olabiliyor... Eminim forum sizi anlayışla karşılayacaktır.

Saat konusu şuan sizin için sadece bir "hobi" ama bir çok kişi için bir tutku :) o sebeple aslında sazan kelimesine de fazla alınıyoruz.

Buda sanırım bizim yanlışımız, sizde bizi affedin :)

Saat işi hakikatten bir tutkuymuş forumu inceledikçe çok daha iyi anlamaya başladım ve hastalık bana da bulaşmaya başladı anladığım kadarı ile.

Bu işin bir panzehiri falan var mı acaba ?

En dizginlene bilir tarafı, kendinizi fiyat/Performans olarak iyi saatleri bulmaya adayınız...

10/12 li bir saat kutusu alın, çok sevdiğiniz saatlerle kutuyu doldurduğunuz an yeni bir saat alamayacak duruma geleceksiniz :)

Zira sevdiğiniz saati satmak, yeni bir saat almaktan çok daha zor :)

Benim keşfettiğim panzehir budur. :) saygılar
God is good! Eski Kullanıcı Adı Nethuistr
Kullanıcı avatarı
Khan

Re: Bana SENİN SAATİN BU diyebilecek bir arkadaş var mı acab

Mesaj Ground » 27 Ağu 2016, 21:41

Turgayer yazdı:
kilimanjaro yazdı:
Turgayer yazdı:Tekrar Selam,

Arkadaşlar bu forumun ORİS firmasına kendisine özel olarak ürettirdiği bir saat hatta başka markada saatler varmış az önce gördüm.

Ve bu doğrultuda SAZAN muhabbetinde ki hassasiyeti şimdi çok daha iyi anlamış bulunmaktayım.

Bu konu ile ilgili alınan veya kırılan arkadaşlardan tekrardan çok çok özür diliyorum.

Fakat inanın ben bir forumun kalkıp ta bir saat firmasına hemde dünyaca ünlü yurt dışındaki bir firmaya kendisine özel saat ürettirebileceğini nereden bilebilirdim ki?

Lütfen beni anlayışla karşılayın ...

Saygılarımla.

Anlayışla karşılanırsınız , hiç endişeniz olmasın.İşte Oris gibi bir markaya 100 adet limited yaptırıldığı için arkadaşlarımız size tavsiyede bulunmuşlar.Eğer hala kaldıysa bence kaçırmayın.Saygılar

Sağolun.

O model bana büyük geliyor, yoksa güzel saat gerçekten.

Aslında bu aralar EDOX dikkatimi çekmeye başladı ve bu aralar bu iki modeli bir hayli yakından inceliyorum.

http://www.chrono24.com.tr/edox/class-i-day-date--id3022025.htm

http://www.chrono24.com.tr/edox/class-1--id4676569.htm

Birde ORİS Aquis Date ve bu EDOX saatler arasında mekanizma olarak olsun malzeme kalitesi olarak olsun ne gibi farklar vardır acaba?

Saygılarımla ..

Forumda 2. el bölümünde hozburun üstadın çok temiz çok güzel bir edox u var. Fiyat olarak da ciddi makul.

Forum ortamlarının en güzel örneklerinden biri de saat alış verişi. Referanslı üyelerden gözünüz kapalı saat alabilirsiniz.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Kullanıcı avatarı
Ground

Re: Bana Senin Saatin Diyebilecek Bir Arkadaş Var Mı Acaba?

Mesaj MelihGS » 28 Ağu 2016, 10:36

Üstad siz Rolex Submariner'ı tarif etmişsiniz. Başka bir şey bakmayın bence düşünmeye gerek yok. Adamlar safir camın dış yüzüne anti reflect bile kaplamamışlar uzun vadede çizilmesin diye. Tam bir ağır yük işlev saati (tool watch). Lumesi de gece 7-8 saat okunabilir kalacaktır.

Kullanıcı avatarı
MelihGS

Mesaj Turgayer » 28 Ağu 2016, 12:19

MelihGS yazdı:Üstad siz Rolex Submariner'ı tarif etmişsiniz. Başka bir şey bakmayın bence düşünmeye gerek yok. Adamlar safir camın dış yüzüne anti reflect bile kaplamamışlar uzun vadede çizilmesin diye. Tam bir ağır yük işlev saati (tool watch). Lumesi de gece 7-8 saat okunabilir kalacaktır.

Selam,

Rolex Submariner E baktım fakat hem minimum 5000$ dan başlıyor hemde 5-8 bin $ arası 2. el saatlerin bezelinde çizikler gördüm. Seramik değil mi Submariner modelinin Bezel i?
Kullanıcı avatarı
Turgayer

Mesaj MelihGS » 28 Ağu 2016, 12:32

Yeni kasaya geçti yeni kasayla seramik oldu. Önceki aluminyum. Evet pahalı ama gerçekten ömürlük ve tek saat olmaya müsait bir saat.

Kullanıcı avatarı
MelihGS

Mesaj Turgayer » 28 Ağu 2016, 13:41

MelihGS yazdı:Yeni kasaya geçti yeni kasayla seramik oldu. Önceki aluminyum. Evet pahalı ama gerçekten ömürlük ve tek saat olmaya müsait bir saat.

Doğrudur adı yeter zaten ama ben 15-20 bin TL. veremem saate. 3-5 bin E bitmeli Bnm alacağım saat. Hatta baştan seramik Bezel i kırmadan çizmeden kullanabilecek miyim diye 1500-2000'e denemedik bir saat mi alsam diye düşünüyorum.

Sizden ricam ORİS ve EDOX arasında kalite olarak fark var mı, yada bu iki markayı kıyaslarsak artıları eksileri nelerdir bana bunu açıklamanız olacak.

Teşekkür ederim ..
Kullanıcı avatarı
Turgayer

Re: Bana Senin Saatin Bu Diyebilecek Bir Arkadaş Var Mı Acab

Mesaj cemmt » 28 Ağu 2016, 14:37

Turgayer iki markanında birçok modelinin incelemesi forumda var...her markanın farklı modellerinin artıları ve eksileri mevcut ,o yüzden sözünü ettiğiniz markalardan spesifik iki modeli belirleyip forumda bu konuya hakim arkadaşlardan yardım isterseniz bence hem sizin hemde size yardımcı olmak isteyecek olanlar için daha zahmetsiz olur öbür türlü Mercedes mi iyi yoksa bmw mi gibi olur ve işin içinden çıkılmaz..benim genel anlamda modellerden bağımsız olarak görüşüm oris markasının her türlü önde olduğu yönündedir.
Kullanıcı avatarı
cemmt

Re: Bana Senin Saatin Bu Diyebilecek Bir Arkadaş Var Mı Acab

Mesaj mosef » 28 Ağu 2016, 15:52

Bence hala kaldıysa en başından da tavsiye edildiği gibi Oris TSF Edition'ı almanız en güzel tercih olacaktır. Silikon ve çelik kayışın geliyor olması da çok kullanışlılığı artıracak. Eğer daha düşük bütçeli istiyorsanız bir yıl kullanıp sattığım Longines Hydroconquest'i öneririm. F/P oranında oldukça başarılı bir saatti. Edox firması ile ilgili çok bilgim yok açıkcası, beni pek çekmiyor.
Kullanıcı avatarı
mosef

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 116 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners