TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 10.000 USD Bütçeye Saat Önerisi

Mesaj Cct » 16 May 2014, 16:51

Yeni saat almış, bakmış birisi olarak taze görüşlerimi de sunayım :)

Ben alışveriş yaptığım mağazada Patek, UN, VC, AP, IWC ve Rolex modelleri çoğunluktaydı. Mağaza sahibiyle de elektriğimiz tutunca alışveriş sonrası çoklu çay sevisleri eşliğinde neredeyse bütün vitrini indirip beraber inceledik tartıştık :D

Aklımda kalan ve bakabileceğiniz modeller :

IWC Ingenieur Silberpfeil

Resim

Gerçekten muazzam bir saat. Hatta alınmışken bilezik ve kayışı bir arada alırsanız uzun zaman sıkılmadan kullanabileceğiniz güzel bir model. Double Chrono modellerine hiç bakmayın derim. Hem çok pahalı hemde gereksiz. Yalnız saat biraz büyük. Bilekte mutlaka deneyin derim, ince bilekte pek güzel durmayacaktır.

Rolex Daytona

Resim

Çok yönlü ve buraya sıralayacaklarım arasında bilinirliği en yüksek saat. Eğer tercihinizi Daytona'dan yana kullanırsanız bence değiştirmeyecek ileride ikinci bir saat arayacaksınız :)
Gerçekten çok güzel ve özel bir model. Hem spor hem ağır, çok dengeli. Teknik özelliklerinden ve modelin tarihinden zaten bahsetmeye gerek yok.

Vacheron Constantin Overseas (Bütçeyi aşacaktır)

Resim

Biraz fotoğraf güzeli.. Denediğim zaman o kadar etkilenmedim. Benim için hayal kırıklığı oldu, çok beğenirdim.. Fotoğraflardaki kadar büyük durmuyor. Siz yine de bir deneyin derim sonuçta beğeni çok kişisel bir şey.

AP Royal Oak Offshore (Artık hangisini beğenirseniz. Ben Panda'yı inceledim) (Bütçeyi aşacaktır)

Resim

Bu listenin açık ara kralı :) Benzersiz, çok özel bir saat. Bütçeyi biraz aşmak gerekecektir ama kesinlikle değer :thumbup: Ben fotoğraftaki gibi bilezikli olarak inceledim, denedim. Bileziği çok kalın ve hantal duruyor, deri veya silikon kayışla bence alınabilecek en güzel spor saatlerden biri.

PP çok pahalı, UN çok ağır benim için o yüzden bu markalarla ilgili bir yorum, öneri yapamayacağım.
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Muhendis » 16 May 2014, 19:29

Değerli yorumlarınızı benimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Royal Oak 15400 modeli şu anda listemin başında. Fotoğraflardan çok güzel duruyor ama denemek lazım.
Onun dışında Rolex düşünmüyorum. Evde bol miktarda var.
IWC'nin Portuegese serisi de listemde. Pilot saatleri hoşuma pek fazla gitmiyor. Bana çok karışık geliyorlar.

Listemdeki diğer modeller şöyle:
Zenith El Primero

Tag Heuer Calibre 1887

Omega De Ville

Jaeger-LeCoultre Master Calendar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yaşıma uygun mudur? Gunluk kullanım için ağır mı kaçar?
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj Muhendis » 16 May 2014, 19:32

Bir de UN çok ağır derken ağırlık anlamında mı bahsettiniz yoksa farklı bir anlamda mı?
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj Cct » 16 May 2014, 19:33

Tasarım, duruş olarak :)
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Eskimemur » 16 May 2014, 19:41

Madem rolex kadro dısı, 15400 e butcenizi ayarlayabiliyorsaniz hic dusunmeyin derim..
Kullanıcı avatarı
Eskimemur

Mesaj Muhendis » 16 May 2014, 20:00

Peder beye gidip de 10.000 dolar bana yetmedi demek de ayıp olmaz mı :lol:
Kullanıcı avatarı
Muhendis

Mesaj mcd » 16 May 2014, 20:08

10.000 dolar istemek ne kadar normalse biraz fazlasını istemekte o kadar normaldir. ;)
Cihan
Kullanıcı avatarı
mcd

Mesaj Muhendis » 16 May 2014, 20:52

Biraz ilginç bir soruyla karşınızdayım:

Audemars Piguet
Panerai
Patek Philippe
Rolex
Breitling
Hublot
Sinn
IWC
TAG Heuer
Cartier
Longines
Jaeger-LeCoultre
Ulysse Nardin
Omega
Zenith
Maurice Lacroix

Bu markalarin sizde bıraktığı imaja göre sıralar mısınız? Yani orneğin

1. Seviye : AP, PP
2. Rolex
3. Longines vs gibi.
Çok teşekkür ederim. Ayrıca saat bilgimi genişetecek, ufkumu açacak makeleler nereden bulabilirim. Turkce veya İngilizce olabilir.
Kullanıcı avatarı
Muhendis

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: yaman20 ve 107 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners