İlk Rolex için bence 114060 gayet yerinde bir seçim olur..

Eğer tarih penceresi ihtiyaç duyulan veya tercih edilen bir özellik ise 116610 LN de yine ikinci seçenek olabilir..
Bahsi geçen diğer alternatifler hakkındaki yorumlarıma gelince;
116610 LV yeşil rengi nedeniyle benim ısınamadığım bir modeldir..
DateJust II benim nazarımda " messing with perfection.. " tabirine fevkalade örnek teşkil eden, hiç hazetmediğim bir seridir.. Kadran rengi, bezel vs gibi detaylar o saati takılabilir hale getirmeye yetmiyor benim adıma..
Milgauss bir dönem kullanmıştım.. DateJust II'ye nazaran bir nebze daha derli toplu kasası, tarih penceresiz ve mat siyah kadranı ( aramızda beyaz kadran Milgauss seven olabilir mi..?

), karakteristik saniye kolu ile spesifik bir amaca yönelik üretilmiş ilginç bir saat olduğunu söyleyebilirim

lakin GV olan model için bunları söyleyemeyeceğim ki bu yorumumun iki temel sebebi var; 1) renkli cam mevzusunu Rolex'e yakıştıramıyorum.. Welder, Diesel gibi markaların modelleri geliyor hep aklıma.. 2) TSF'de mevcut, paravan sebepli, suni Rolex karşıtı söylemlere sahip üyelerin genelinde bu saate karşı bir beğeni var..

Zaten hazetmediğim bir model, bir de Anti Fan locasının diline dolanmış hali beni iyice soğutuyor..
16710 Coke / Pepsi / Siyah bezel olan modeller ise üç farklı bezel rengi alternatifi sunabilen nadir modellerden olsalar bile artık sıfır olarak bulunmuyor olmaları ve güncel pek çok teknik upgrade'den yoksun olmaları nedeniyle -özellikle arzu edilmediği takdirde- ilk Rolex olarak ön sıralarda bulunmamalı bence..
Leopar temalı Daytona veya PearlMaster gibi extreme örnekler dışında Rolex, model gamı olarak belki de olabilecek en versatil örnekleri sunan markadır.. Bu duruma sebep, markanın yarım asırı aşan geçmişi süresince çizgisinde minör değişkliklerle kullanıcıların gözünde aşina bir imaj oluşturması ve dizaynlarında komplikasyonlardan uzak, sade* ve steril detaylara önem vermesi denebilir.. Dolayısıyla giyim tarzı vs gibi mevzulara çok da kafa yormaya gerek yok diye düşünüyorum zira madem hayata dair başarıların taçlandırılması çıkış noktamız, o halde o taç her şekilde takılmalı bence..
*( Sadelik kavramı konusunda " E Rolex ambleminin altında bir paragraf yazı var.. " diyen Anti Fan'lara kronik "

" halinde oldukları Hi-End maarif takvimlerini hatırlatmakta fayda var derim.. )