TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İlk Rolex İçin Tavsiye

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: İlk Rolex İçin Tavsiye

Mesaj serdarfb » 09 May 2014, 10:06

Kalan sağlar bizimdir. :lol: :lol: :champ:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Archimed » 09 May 2014, 14:19

Bence ilk Rolex Submariner veya Day-Date/Datejust senirilerinden olabilir. Benim önerim diğer arkadaşlarla da örtüşüyor; Submariner No-Date. Eğer bütçeyi artırabilme durumu olursa yeşil bezeli Submariner derim.

Milgauss'u ben de beğeniyorum. Ancak güncel çelik kayışlı Milgauss ve Day-Date/Datejust serilerindeki kayışın mat, ortasının parlak olmasını sevmedim. Submariner veya Explorer 1/2 modellerinde olduğu gibi tamamen mat çelik kayış daha şık olurdu. Aslında Milgauss ve Day-Date/Datejust için bence en şık çelik kayış; 36 mm'lik kasalarda bulunan klasik, kayış modelidir.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj razz » 10 May 2014, 13:46

İlk Rolex için bence 114060 gayet yerinde bir seçim olur.. :thumbup: Eğer tarih penceresi ihtiyaç duyulan veya tercih edilen bir özellik ise 116610 LN de yine ikinci seçenek olabilir.. ;)

Bahsi geçen diğer alternatifler hakkındaki yorumlarıma gelince;
116610 LV yeşil rengi nedeniyle benim ısınamadığım bir modeldir.. :roll:
DateJust II benim nazarımda " messing with perfection.. " tabirine fevkalade örnek teşkil eden, hiç hazetmediğim bir seridir.. Kadran rengi, bezel vs gibi detaylar o saati takılabilir hale getirmeye yetmiyor benim adıma..
Milgauss bir dönem kullanmıştım.. DateJust II'ye nazaran bir nebze daha derli toplu kasası, tarih penceresiz ve mat siyah kadranı ( aramızda beyaz kadran Milgauss seven olabilir mi..? :shock: ), karakteristik saniye kolu ile spesifik bir amaca yönelik üretilmiş ilginç bir saat olduğunu söyleyebilirim :geek: lakin GV olan model için bunları söyleyemeyeceğim ki bu yorumumun iki temel sebebi var; 1) renkli cam mevzusunu Rolex'e yakıştıramıyorum.. Welder, Diesel gibi markaların modelleri geliyor hep aklıma.. 2) TSF'de mevcut, paravan sebepli, suni Rolex karşıtı söylemlere sahip üyelerin genelinde bu saate karşı bir beğeni var.. :?: Zaten hazetmediğim bir model, bir de Anti Fan locasının diline dolanmış hali beni iyice soğutuyor..
16710 Coke / Pepsi / Siyah bezel olan modeller ise üç farklı bezel rengi alternatifi sunabilen nadir modellerden olsalar bile artık sıfır olarak bulunmuyor olmaları ve güncel pek çok teknik upgrade'den yoksun olmaları nedeniyle -özellikle arzu edilmediği takdirde- ilk Rolex olarak ön sıralarda bulunmamalı bence..

Leopar temalı Daytona veya PearlMaster gibi extreme örnekler dışında Rolex, model gamı olarak belki de olabilecek en versatil örnekleri sunan markadır.. Bu duruma sebep, markanın yarım asırı aşan geçmişi süresince çizgisinde minör değişkliklerle kullanıcıların gözünde aşina bir imaj oluşturması ve dizaynlarında komplikasyonlardan uzak, sade* ve steril detaylara önem vermesi denebilir.. Dolayısıyla giyim tarzı vs gibi mevzulara çok da kafa yormaya gerek yok diye düşünüyorum zira madem hayata dair başarıların taçlandırılması çıkış noktamız, o halde o taç her şekilde takılmalı bence.. 8-)

*( Sadelik kavramı konusunda " E Rolex ambleminin altında bir paragraf yazı var.. " diyen Anti Fan'lara kronik " :super: " halinde oldukları Hi-End maarif takvimlerini hatırlatmakta fayda var derim.. )
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj rlxdaytona » 10 May 2014, 18:58

114060
Sevgiler, Saygilar
Fersan
Kullanıcı avatarı
rlxdaytona

İlk Rolex İçin Tavsiye

Mesaj 2fast4u » 10 May 2014, 19:20

Baslangic rolex neymis sonuncusu hangisi olmalidir sorusunu akla getirdi.Canin neyi cekiyorsa onu koluna tak kardesim.ehliyet istemez ustalik gerektirmez .yaz geliyor renkli bisey olsun;)
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj Anesthesia » 10 May 2014, 19:29

2fast4u yazdı:Baslangic rolex neymis sonuncusu hangisi olmalidir sorusunu akla getirdi.Canin neyi cekiyorsa onu koluna tak kardesim.ehliyet istemez ustalik gerektirmez .yaz geliyor renkli bisey olsun;)

+1
Özgür kalana kadar imza mimza yok
Kullanıcı avatarı
Anesthesia

Re: Ynt: İlk Rolex İçin Tavsiye

Mesaj Tolgi06 » 10 May 2014, 20:02

2fast4u yazdı:Baslangic rolex neymis sonuncusu hangisi olmalidir sorusunu akla getirdi.Canin neyi cekiyorsa onu koluna tak kardesim.ehliyet istemez ustalik gerektirmez .yaz geliyor renkli bisey olsun;)

Saka bir yana kitaplik yorum olmus 2fast : )
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Cct » 11 May 2014, 00:25

Razz :champ: :champ:

No Date takıntısı açıkçası Helson'dan sonra başladı. Ben eskiden tarihsiz saate hiç anlam veremezdim şimdi bütün saatlerdeki tarih pencereleri resmen batıyor. Bugün date ve nodate'i yanyana koyup bayağı bir inceledim. Simetri ve kadran temizliği açısından kesinlikle nodate.

(Helson ve Rolex aynı cümle içerisinde buluştu)

Yazı başında "bu yaz içerisinde" diye yazmıştım ama bu kadar bekleyebileceğimi hiç sanmıyorum. Yakında yüzünü gösteririm :D

Geri kalan konuları da zaten çok güzel özetlemişsin.

2fast4u :lol: :lol:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 20 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners