TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

4000 TL Bütçeye Takım Elbise Uyumlu Saat Önerileriniz

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: 4000 TL Bütçeye Takım Elbise Uyumlu Saat Önerileriniz

Mesaj batamer » 09 May 2013, 00:45

Bence Hydroconquest fiyatına göre çok başarılı bir saat...
Kullanıcı avatarı
batamer

Mesaj basto » 09 May 2013, 07:53

erdemguner35 yazdı:Murat neden Hydroconquesti istisna yaptın :?: Bu kadar güzel mi sence bu saat yoksa subjektiflik mi yapıyorsun:thumbup:

Bu kadar güzel abi. Yani kural dışı kalıyor. O saati aldım, tatmin olmadım hemen Submariner'e veya başka bir üst seviyeye geçeyim demiyorsun.

Anıl'a da sorarsan eğer, bu saat 2500 TL değil de 4000 TL olsa yine alırdım diyor mesela. Hoş şimdi sattı ama hergün ahh ahh diyip duruyor. :) Kıyaslama yaparsan bu fiyata göre sunduğu kalite ve güzellik diğer saatlerden çok fazla. Bu durum fiyatının artması gerektiği anlamı çıkarmasın, diğer saatlerin fiyatının düşmesi gerekir. :)

Elbette tek istisna Hydroconquest değil bu aralıkta ama en önemli istisnalardan birisi olduğuna süphe yok. Zaten bu aralıkta konumlanan marka sayısı da alt ve üstte konumlananlardan daha az.

4000 TL bütçe için dress watch tavsiyelerim Hydroconquest (salon diver'ı) ve Master Collection Moonphase olur (4800-5000 civarı). Maurice'den ise Master Collection tercih edilebilir (zevkinize uyuyorsa)
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj Erdem35 » 09 May 2013, 08:38

basto yazdı:
erdemguner35 yazdı:Murat neden Hydroconquesti istisna yaptın :?: Bu kadar güzel mi sence bu saat yoksa subjektiflik mi yapıyorsun:thumbup:

Bu kadar güzel abi. Yani kural dışı kalıyor. O saati aldım, tatmin olmadım hemen Submariner'e veya başka bir üst seviyeye geçeyim demiyorsun.

Anıl'a da sorarsan eğer, bu saat 2500 TL değil de 4000 TL olsa yine alırdım diyor mesela. Hoş şimdi sattı ama hergün ahh ahh diyip duruyor. :) Kıyaslama yaparsan bu fiyata göre sunduğu kalite ve güzellik diğer saatlerden çok fazla. Bu durum fiyatının artması gerektiği anlamı çıkarmasın, diğer saatlerin fiyatının düşmesi gerekir. :)

Elbette tek istisna Hydroconquest değil bu aralıkta ama en önemli istisnalardan birisi olduğuna süphe yok. Zaten bu aralıkta konumlanan marka sayısı da alt ve üstte konumlananlardan daha az.

hımm ;)
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj fbolukbas » 09 May 2013, 09:08

Şu fotoğraftakini kolumda denemiştim. sanırım 42 ve 44 mm olarak iki versiyonu var.
Denediğim 44 mm idi, 42 si daha şık olur tahminim.

Bu arada Basto canlı gördünmü bu modeli? Baktığın moonphase'e bir alternatif olabiirmi?
Moonphase'i ben de beğeniyorum fakat rahatsız eden bir konu var.
O da şu; zaten desenli olan kadranda küçük rakamlar ve çizgileri fazlaca kullanmışlar.
Biraz uzaktan bakınca çizgili noktalı kafa karıştırıcı bir kadran görüyorum.

Resim
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj basto » 09 May 2013, 10:51

fbolukbas yazdı:Şu fotoğraftakini kolumda denemiştim. sanırım 42 ve 44 mm olarak iki versiyonu var.
Denediğim 44 mm idi, 42 si daha şık olur tahminim.

Bu arada Basto canlı gördünmü bu modeli? Baktığın moonphase'e bir alternatif olabiirmi?
Moonphase'i ben de beğeniyorum fakat rahatsız eden bir konu var.
O da şu; zaten desenli olan kadranda küçük rakamlar ve çizgileri fazlaca kullanmışlar.
Biraz uzaktan bakınca çizgili noktalı kafa karıştırıcı bir kadran görüyorum.

Resim

Müdürümde var bundan, tek saati olduğundan hergün görüyorum :) Zaten her saatçide inceliyorum da :)

Bunun güzelliği; kasanın 44'e kadar alınabilmesi. Bir de kadranın daha sade, anlaşılır olması. Olumsuz tarafı da çok siyah beyaz olması. Yazılar da baskı olduğundan kadran bana renksiz, soğuk geliyor. Mavi kollarla durumu kurtarır gibi olsa da moon phase'e göre fakir kalıyor kadranı.

Moon phase ise max.42 mm oluyor. kötü tarafı bu bence. Kadran içi o kadar karışık ki zaten 40 mm olunca içinde kayboluyorsun detay bolluğundan. O yüzden 42 bile ancak kurtarıyor. Ama güzel tarafı da o karışıklık bence çok güzel bir zenginlik veriyor saate.

Her neyse zevk meselesi bunlar elbet. Benim müdürüm moonphase'i istemedi sattı, bunu elinde tuttu. Her ikisi de çok çok güzel saatler. İkisinden birisini nasipse ben de ciddi ciddi düşünüyorum.

Resim

Resim

Resim
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj altanos » 09 May 2013, 11:27

Basto, sana fena halde katılıyorum, özellikle soğukluk hususunda, a4 beyazı yerine, krem ekru arası bi kadranı olsa daha hoş olurdu sanki
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj basto » 09 May 2013, 11:29

altanos yazdı:Basto, sana fena halde katılıyorum, özellikle soğukluk hususunda, a4 beyazı yerine, krem ekru arası bi kadranı olsa daha hoş olurdu sanki

Gerçeğini incelediyseniz daha net anlıyorsunuz bunu zaten ;)
Murat
Kullanıcı avatarı
basto

Mesaj altanos » 09 May 2013, 11:46

İnceledim, hatta camı kırılmış bir tanesini alacaktım zamanında ama fiyatı yeterince öldüremedim :D
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 128 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners