TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Carlos Coste Chronograph LE Cenote Series Yorum / Öneri

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Oris Carlos Coste Chronograph LE Cenote Series Yorum / Ö

Mesaj Mma » 24 Oca 2013, 10:14

abdulcanbaz yazdı:Belirttiğin markalar arasında Panerai ağır basıyor gibi, ancak aşağıdaki markaların da güzel hoş modelleri var belki tercih edersin. (0 veya 2.el belirttiğin fiyatlarda modelleri mevcut)
Aşağıdaki liste oldukça farklı olduğunu düşündüğüm marka ve modelleri içermektedir. Tercih size ait herzaman olduğu gibi ancak bir göz atmanızı tavsiye ediyorum.

1. Grand Seiko (Bunu sönmeye başlayan külleri ateşlemek için yazıyorum.)
2. Zenith (El Primero)
3. EDOX (X-treme Pilot III Automatic)
4. Ellicott (Bu markanın Radara yakalanmayan uçak malzemesinden üretildiğini belirttikleri sade bir saati vardı benim hoşuma gitmişti. Fiyatını tam hatırlamıyorum belki pahalı kaçabilir ama bakmanızı tavsiye ederim.)

Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.
Şuan gözüm paneriden başka bişey görmez oldu birde DSSD var.
Ama 4.adımım zenith olabilir gibi durdu :)
Kullanıcı avatarı
Mma

Mesaj Mma » 24 Oca 2013, 10:19

Bir saatin sıfırı ile ikinci eli arasında %17 fark olması normalmidir ?

Dün ikinci el düşündüğüm saatin sıfırı için pazarlık yaptım ve sadece %17 daha fazla vererek

Çok pahalı saatler için %17 büyük rakkam olabilir ancak 6-7k bütçede insan sıfıra göz kırpıyor
Kullanıcı avatarı
Mma

Mesaj maydanox » 24 Oca 2013, 13:15

Mma yazdı:Bir saatin sıfırı ile ikinci eli arasında %17 fark olması normalmidir ?

Dün ikinci el düşündüğüm saatin sıfırı için pazarlık yaptım ve sadece %17 daha fazla vererek

Çok pahalı saatler için %17 büyük rakkam olabilir ancak 6-7k bütçede insan sıfıra göz kırpıyor

bana kalırsa %17 lik bir fark az gibi göründü, hele ki yaklaşık 20 gün önce bulunduğum şehir yani eskişehir den yola çıkıp istanbul daki saatçilerin kapısını çalınca daha da bir fazla anladım bu durumu... saatçilerin etiket fiyatı üzerinden nakit alımlarda yaptıkları indirimler bile o kadar tutarsız ki, 1580 chf etiket fiyatlı bir saati bile, biri 2300, diğeri 2150, bir başkası 2000 bir diğeri 1800 hatta 1700 tl ye bile bulmak mümkün, nakit alımda fayda var...
Kullanıcı avatarı
maydanox

Mesaj Mma » 25 Oca 2013, 12:43

Öncelikle şuana kadar yorum yazan, beni bilgilediren herkeze çok teşekkür ederim.
Konunun başlığı ile alakamız kalmadı :) Yeni başlık açmamak adına burdan devam etmek istedim.

İbre tamamen Panerai'yi yönünde oluştu. Sadece ikinci el DSSD fiyatı bekliyorum. Ama %95 Panerai alacam. Bulduğum bütün ikinci el saatleri altalta rakkam belirtmeden sizlere sunmak ve yorum almak isterim. Yarın akşama kadar bu işi sonlandırmış ve bir sonraki saatime ulaşmış olmayı umut ediyorum.

1) PAM024 : Fazla spor buluyorum.
Resim

2) PAM104 : Şuan benim elememden geçen bir model.
Resim

3) PAM090 : Elememden geçen başka bir model.
Resim

4) PAM355 : Güzel ama tam ısınamadım.
Resim

5) PAM311 : En çok beğendiğim Panerai modeli. Ancak bütçemin çok üzerine çıkıyor.
Resim

6) PAM113 ve PAM114 : İçi Beyaz olanlara ısınamadım bir türlü. en çok ikinci elde beyazda var :)
ResimResim

7) PAM171 ve PAM161 : Metal Kayış sizce Yakışıyor mu Panerai'ye ?
Resim
Resim

8) PAM005 : Çok basic, Çok sade ama bunlardan dolayıda güzel ve ucuz :)
Resim

Bunlar ikinci elini bulduklarım 311 hariç :( bazılarının ikinci ellerini bazılarının ise sıfırını bile alabilicek durumdayım. Yorumlarınızı bekliyorum...
Kullanıcı avatarı
Mma

Mesaj drk » 25 Oca 2013, 12:46

Camında büyüteç olmasın, metal bilezik olmasın, beyaz kadran olmasın, kadranı olabildiğince az karmaşık olsun. Bu kriterlere uyan her panerai bence alınabilir.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Ahbob » 25 Oca 2013, 13:09

PAM005 :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj tiktak98 » 25 Oca 2013, 13:58

Pam005 bencede iclerinde en guzel
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Mesaj razz » 25 Oca 2013, 14:11

44mm. Luminor Marina case + Panerai Logo + Small Second + Hand Winding Unitas Caliber = Pam005 - The Ultimate Panerai "For Me" 8-)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: recklesstr ve 153 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners