TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sizce Hangi Rose Gold? Seiko vs Nautica

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizce Hangi Rose Gold?

Seiko
20
69%
Nautica
9
31%

Toplam oy : 29

Re: Sizce Hangi Rose Gold? Seiko vs Nautica

Mesaj necati » 22 Ara 2012, 21:55

dolunay yazdı:
necati yazdı:Asıl aradığım şey göze hitap eden......................................

Zaten asıl mesele bu. Kimin gözüne hitap ettiği önemli? Bizimki mi Sizinki mi?
Elbette sizin ki önemli olmalı ve bunu sormanız bence ! ve ?

Bunu sormam sizce ne tam olarak anlayamadım, saçma mı? Başkalarının ne düşündüğü de önemli. Beğenilerimiz kendi başına oluşmuyor. Bu yüzden bunu sormam bana gayet normal geliyor. Orada göze hitap eden derken sadece bana güzel görünsün başkasının nasıl bulduğu umurumda değil tarzı bir anlam yok.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj PhD » 22 Ara 2012, 22:02

Arkadaş bana göre şöyle demek istemiş ki bana da mantıksız gelmedi. İnsanlar size teknik olarak yardımcı olabilir. Bu nesnel bir konudur.
Yukarıda şöyle demişsiniz "Asıl aradığım şey göze hitap eden" göz sizin, gözler farklı görür, zevkler farklıdır. O yüzden siz neyi beğeniyorsanız onu alın.
Kullanıcı avatarı
PhD

Mesaj necati » 22 Ara 2012, 22:20

waffenss yazdı:Arkadaş bana göre şöyle demek istemiş ki bana da mantıksız gelmedi. İnsanlar size teknik olarak yardımcı olabilir. Bu nesnel bir konudur.
Yukarıda şöyle demişsiniz "Asıl aradığım şey göze hitap eden" göz sizin, gözler farklı görür, zevkler farklıdır. O yüzden siz neyi beğeniyorsanız onu alın.

Eğer bütün mesele teknik anlamda faydalı olabilmekse bu forumda konuşulan şeylerin çoğu boşuna bu durumda. Önerilen markalar mekanizmalar yazılır. İsteyen istediğini alır. Dikkat ederseniz ben mekanizma falan sormadım. Forum üyelerinin beğenilerinin hangi yönde olduğunu anlamaya çalşıyorum. Burada saatlerin çalışma prensipleri ve saat bileşenlerinin teknik değerlendirilmesi konusunda geniş bilgi sahibi üyeler bile bu tarz sorular sorabiliyor. Amaçları anladığım kadarı ile teknik anlamda bilgilenmek değil, üyelerin fikrini öğrenmek ve son kararı verirken bunu da gözönüne almak. Kaldı ki burada açtığım konu sadece beni ilgilendirmeyecek, bu yönde araştırması olan başkalarına da yarayacak. Forumun genel mantığı budur. Eğer gereksizlik konusuna ciddi bir şekilde eğilirsek, sizin yazdıklarınız dahil çok gereksiz şey çıkacaktır.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj dolunay » 22 Ara 2012, 22:49

waffenss yazdı:Arkadaş bana göre şöyle demek istemiş ki bana da mantıksız gelmedi. İnsanlar size teknik olarak yardımcı olabilir. Bu nesnel bir konudur.

Aynen, kasdettiğimi daha açık ifade etmişsiniz.
Zevkler ve renkler kişiden kişiye değişir. Bizim faydalı ve anlamlı önerilerimiz teknik açılardan olabilir.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj necati » 22 Ara 2012, 22:51

dolunay yazdı:

Aynen, kasdettiğimi daha açık ifade etmişsiniz.
Zevkler ve renkler kişiden kişiye değişir. Bizim faydalı ve anlamlı önerilerimiz teknik açılardan olabilir.

O halde neden cevap yazma gereği duydunuz anlamadım. Ben sizden teknik bilgi istemedim. Ben başkalarının zevkini de göz önünde bulundurarak karar vereceğim, sizin için sakıncası varmı?
Bizim faydalı ve anlamlı önerilirimiz.. derken bence kendi adınıza konuşun, bütün forumun sözcüsü gibi değil.
Bu forumda bir üye eşine almayı düşündüğü iki PP modeli hakkında konu açtı, fikir aldı. Kimse kalkıpta hangisini beğeniyorsanız onu alın demedi, üyeler kendi bakış açılarına göre fikir beyan etti. Sizin bu ısrarlı tavrınıza gerçekten anlam veremedim.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj dolunay » 22 Ara 2012, 23:06

necati yazdı:O halde neden cevap yazma gereği duydunuz anlamadım. Ben sizden teknik bilgi istemedim. Ben başkalarının zevkini de göz önünde bulundurarak karar vereceğim, sizin için sakıncası varmı?

Görsel kıstaslarınıza uyan ve bunun yanısıra teknik olarak avantajlı bir model olduğunu düşündüğüm bir modeli "size yardımcı olmak için" önerdim. Ve hatta bazı arkadaşlar özellikle bu modelin "teknik avantajlarını" ortaya koymuşlardır.

Ancak siz sürekli göz zevkinizi ön plana çıkarırsanız farklı göz zevkleri olan bizlerin öneri sunması zorlaşıyor. Anlatmak istediğim bu idi.

Zaten yanlış anlamaya meyilli bu ruh halinizden sonra size yardımcı olmaya çalıştığım için pişman oldum. Farzedin ki ben size yardımcı olmak istemedim ve hiç bir şey önermedim. Ayrıca hırçınlaşmanıza ve agresif davranmanıza hiç gerek yoktu. Medeni bir şekilde tartışmanıza bir engel durumunuz yoktur umarım.

Sağlıcakla.
Kullanıcı avatarı
dolunay

Mesaj necati » 22 Ara 2012, 23:13

dolunay yazdı:
necati yazdı:O halde neden cevap yazma gereği duydunuz anlamadım. Ben sizden teknik bilgi istemedim. Ben başkalarının zevkini de göz önünde bulundurarak karar vereceğim, sizin için sakıncası varmı?

Görsel kıstaslarınıza uyan ve bunun yanısıra teknik olarak avantajlı bir model olduğunu düşündüğüm bir modeli "size yardımcı olmak için" önerdim. Ve hatta bazı arkadaşlar özellikle bu modelin "teknik avantajlarını" ortaya koymuşlardır.

Ancak siz sürekli göz zevkinizi ön plana çıkarırsanız farklı göz zevkleri olan bizlerin öneri sunması zorlaşıyor. Anlatmak istediğim bu idi.

Zaten yanlış anlamaya meyilli bu ruh halinizden sonra size yardımcı olmaya çalıştığım için pişman oldum. Farzedin ki ben size yardımcı olmak istemedim ve hiç bir şey önermedim. Ayrıca hırçınlaşmanıza ve agresif davranmanıza hiç gerek yoktu. Medeni bir şekilde tartışmanıza bir engel durumunuz yoktur umarım.

Sağlıcakla.

Şu mesajınızla karaketirinizi ortaya koydunuz zaten. Neyse size verecek başka cevabım yok.
Kullanıcı avatarı
necati

Mesaj Analyzer » 22 Ara 2012, 23:23

dolunay yazdı:
necati yazdı:Asıl aradığım şey göze hitap eden......................................

Zaten asıl mesele bu. Kimin gözüne hitap ettiği önemli? Bizimki mi Sizinki mi?
Elbette sizin ki önemli olmalı ve bunu sormanız bence ! ve ?

"!", "?" ne demek bunlar ne kadar olumsuz ve saçma bir yaklaşım. Şahsen ben saat değil 30 tl'ye t-shirt alırken bile yanımda kim varsa onun "göz zevkine" de danışıyorum bunda abes bir durum yok bence
Kullanıcı avatarı
Analyzer

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 131 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners