TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Fiyat Klasmanlarina Göre Tavsiye Edilen Saatler

Mesaj EyitimliAdam » 24 Eyl 2017, 16:32

Şahsen benim için, parantez içindekiler 2. 3. tercihler;

0-500 TL: Casio (Seiko 5)
500-1500 TL: Oris (Tissot)
1500-3000 TL: Fortis (Seiko, Longines, Tudor)
3000-6000 TL: Omega (Sinn, Breitling)
6000 TL+: Grand Seiko, Rolex. (IWC, Panerai)

Kimse adam gibi Grand Seiko yazmamış, bu da acaba forumda bilinen ama benim bilmediğim bir falsosu mu var diye düşündürdü. :)
Kullanıcı avatarı
EyitimliAdam

Mesaj Ankthas » 11 Eki 2017, 15:49

EyitimliAdam yazdı:Şahsen benim için, parantez içindekiler 2. 3. tercihler;

Kimse adam gibi Grand Seiko yazmamış, bu da acaba forumda bilinen ama benim bilmediğim bir falsosu mu var diye düşündürdü. :)

500 liraya Oris varsa hemen alayım, 6 bine Rolex de kabulümdür, gerekirse böbrekleri satar alırım birkaç tane. Şaka bir yana fiyatlar kurun 1.2 TL olduğu zamanlardan kalmış gibi duruyor(yıl 2008 çok da uzak değil aslında). Grand Seiko mevzusu ise tamamen "Japon saatine o kadar para verilmez imajı" ile alakalı sanırsam. Çok da haksız olduğunu söylemek zor açıkcası. Bir marka kendini az çok bir klasmanda konumlandırmalı diye düşünüyorum. Lüks saat denildi mi kimsenin aklına Seiko gelmez.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj chaturanga » 15 Kas 2017, 13:34

Ankthas yazdı:
EyitimliAdam yazdı:Şahsen benim için, parantez içindekiler 2. 3. tercihler;

500 liraya Oris varsa hemen alayım, 6 bine Rolex de kabulümdür, gerekirse böbrekleri satar alırım birkaç tane. Şaka bir yana fiyatlar kurun 1.2 TL olduğu zamanlardan kalmış gibi duruyor(yıl 2008 çok da uzak değil aslında). Grand Seiko mevzusu ise tamamen "Japon saatine o kadar para verilmez imajı" ile alakalı sanırsam. Çok da haksız olduğunu söylemek zor açıkcası. Bir marka kendini az çok bir klasmanda konumlandırmalı diye düşünüyorum. Lüks saat denildi mi kimsenin aklına Seiko gelmez.

Aynen :thumbup:

Bende 500-1500 TL arası Oris önerildiğini görünce hani nerede acaba diye bakacaktım eski bir konuymuş.

Dolar bazında 0-100 / 100 - 300 / 300 -500 / 500-1000 / 1000+ gibi kategorize edilse daha anlamlı olacak gibi duruyor.
Kullanıcı avatarı
chaturanga

Re: Fiyat Klasmanlarına Göre Tavsiye Edilen Saat Markaları

Mesaj Leventt06 » 01 Ara 2017, 12:38

ResimResim bu ili saat arasında kaldım siz olsanız hangisini alırdınız ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Leventt06

Mesaj Classy » 12 Ara 2017, 21:55

Herkese merhaba arkadaslar, bir arkadasimi ilgilendirdigi icin konu acmak yerine burada sorayim dedim. :D Yaklasik 2000 TL butce ile neler alinabilir sizlerin degerli onerinize muhtacim. Ben arkadasima Tissot Visodate'i onerdim ancak benimde bu butcede daha once arayisim olmadigi icin bir fikrim yok. Onerilerinizi bekliyorum arkadaslar iyi forumlar dilerim.
Kullanıcı avatarı
Classy

Mesaj Ankthas » 12 Ara 2017, 23:55

Classy yazdı:Herkese merhaba arkadaslar, bir arkadasimi ilgilendirdigi icin konu acmak yerine burada sorayim dedim. :D Yaklasik 2000 TL butce ile neler alinabilir sizlerin degerli onerinize muhtacim. Ben arkadasima Tissot Visodate'i onerdim ancak benimde bu butcede daha once arayisim olmadigi icin bir fikrim yok. Onerilerinizi bekliyorum arkadaslar iyi forumlar dilerim.

Tarz/giyim alışkanlığı olarak da ipucu verilirse daha nokta atışı öneriler gelecektir. Dress düşünüyorsa sizin dediğiniz gibi Visodate keza Le Locle ve Seiko Presage kokteyl serisi ilk akla gelen modeller olur. Diver için Seiko Turtle, Samurai, Padi düşünülebilir.
Deniz
Kullanıcı avatarı
Ankthas

Mesaj Classy » 13 Ara 2017, 21:47

Ankthas yazdı:
Classy yazdı:Herkese merhaba arkadaslar, bir arkadasimi ilgilendirdigi icin konu acmak yerine burada sorayim dedim. :D Yaklasik 2000 TL butce ile neler alinabilir sizlerin degerli onerinize muhtacim. Ben arkadasima Tissot Visodate'i onerdim ancak benimde bu butcede daha once arayisim olmadigi icin bir fikrim yok. Onerilerinizi bekliyorum arkadaslar iyi forumlar dilerim.

Tarz/giyim alışkanlığı olarak da ipucu verilirse daha nokta atışı öneriler gelecektir. Dress düşünüyorsa sizin dediğiniz gibi Visodate keza Le Locle ve Seiko Presage kokteyl serisi ilk akla gelen modeller olur. Diver için Seiko Turtle, Samurai, Padi düşünülebilir.

Önerileriniz için çok teşekkür ederim Ankthas. Arkadaşım(ailesi) hediyeyi bir akrabasına düğün hediyesi olarak alacak. O yüzden ben hiç bilmiyorum tarzlarını. Aslında saati hediye olarak almak bir yandan hata ama insanlar alıyor işte.. Tekrardan çok teşekkür ederim. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Classy

Mesaj bgdogan » 29 Ara 2017, 16:53

Merhaba Arkadaşlar ,
Bankacıyım. 0-1.000 TL aralığında , takım elbise ile kullanılacak , hem spor hem klasik havası olabilen , bileğimin ince olması münasebeti ile ağır olmayan erkek saati tavsiyelerinizi bekliyorum. Evlendirme programında gibi hissettim bir an :lol:
Kullanıcı avatarı
bgdogan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 145 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners