TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sezon Kapanış Saati

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Siz Hangi İki Saati Tercih Edersiniz?

Panerai
14
13%
Chronoswiss
5
4%
Blancpain
5
4%
Breguet
8
7%
Jaeger LeCoultre
18
16%
Maurice Lacroix
6
5%
Ulysse Nardin
10
9%
Vacheron Constantin
13
12%
Rolex Submariner
16
14%
Rolex Submariner LV
5
4%
Rolex Datejust
6
5%
Rolex Explorer
6
5%

Toplam oy : 112

Re: Sezon Kapanış Saati

Mesaj bulenty » 08 Haz 2012, 10:29

Tüm arkadaşlarımın önerileri yerinde ;zaman ayırıp bu güzel fotoları koyan arkadaşlarıma teşekkür ederim.Metin seçimlerin çok güzel;ha keza Frax ve Necatinin önerileri tamamen yerinde,subsuz olmaz diyen herojd11 e de teşekkür ederim.

Açık söylemek gerekirse kafamı karıştırmaktan ziyade olumlu katkılarınız oldu,eyvallah arkadaşlar.

Revizyon ve yeniden yapılanmayı en kısa sürede yapmaya çalışacağım. :thumbup:
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj herofb » 08 Haz 2012, 10:29

ben acilen durmadan RO demeye başlıyım belki seneye kadar hallederiz
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj vmetin » 08 Haz 2012, 11:02

Hero başkan RO her saatseverin gönlünde :(
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj AboveTheRim » 08 Haz 2012, 11:47

2.el iyi durumda Breguet Type'ı 6-7k USD civarına çok rahat bulabiliyoruz. Bütçenin artırılabileceği söylenmiş ve

:arrow: AP RO Chronograf'lı modeller gelmiş. Yani bütçe 11k USD ve üzeri olmuş.

Benim gördüğüm Durum (1) Temiz haldeki en ucuz Nautilius 20k USD. Yenileriyse zaten 30binden başlıyor :roll: Liste ve ilan fiyatları üzerinden konuşuyorum tabi.

Bence de bu başlığın bütçesi netleşip, anketine başka modeller eklemekte fayda var ;) AP RO aşkı forumumuzda devam ediyor.
RO güzel, canlı modellere sahip ama Jules Audemars serisini çok daha fazla beğenirim :champ:
Mutluluk başarıya, başarı ise zamanı değerlendirmeye bağlıdır.
Kullanıcı avatarı
AboveTheRim

Mesaj Frax » 08 Haz 2012, 12:09

Bir de verilen örneklerden yola çıkayım.

Panerai, belirli bir ekonomik seviyede herkeste olması gereken saatlerden. Inhouse olmak koşuluyla hangi model, hangi kasa bu başka bir mevzu. Vmetin yine güzel bir model önermiş.

Chronoswiss, ETAcı idi yanılmıyorsam. Bu seviyede olmaz.

Blancpain, elinizde bir modeli mevcut. Bunun yerine FF olabilir.

Breguet, Type XX güzel hoş, tutulmayan model ama beğenilirse tutulmaması çok önemli mi, bence değil.

Jaeger LeCoultre, doğru marka ama bu model mi? Vmetin en doğrusunu önermiş. Reverso'lar da güzel tercih. Klasik modeller de zaten bambaşka bu modele sıra çok.

Maurice Lacroix, bu markaların arasında konuşulur mu bilmiyorum.

Ulysse Nardin, marine serisi çok güzel ama bir o kadar da çok seçenek var. Mavi renk güzel ama sizde zaten Marine var diye biliyorum.

Vacheron Constantin, sevilmeyen bir model ama bence tasarım olarak bir kusuru yok. Gentanın elinden çıkan diğer saatler gibi. Sadece rakiplerine göre geride kalmış. VC üstüne çok düşmemiş.

Günlük takacağım bir saate ihtiyacım var diyorsanız Rolex olsun ama bu markalar konuşuluyorsa bence şu aşamada olmasın. Datejust güzel, Sub güzel ancak rakipleri güçlü ileride belki bir Sub ile Rolex defterini kapatırsınız :)

Benim seçeceğim iki model ise bunların arasından VC ile Breguet. 2.el meselesi üzerinde durulmuyorsa güzel saatler alınmaması için sebep yok. Başka modelleri olursa JLC ile Panerai bu ikiliye rakip.

Tüm bu modeller bir yana eğer cebe ve akla yatıyorsa Nautilus. Rakiplerine göre çok pahalı ama 2 saatten daha fazlası eder. Hele o mavi kadran :)

Bu başlık çok konuşulacak bakalım neler göreceğiz :champ:
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj vmetin » 08 Haz 2012, 12:13

Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim

tüm resimler saat zevkini sonuna kadar örnek aldığım Aladağlı reyizden alıntıdır... kulakları çınlasın.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj bulenty » 08 Haz 2012, 13:38

Metin senle zevklerimiz az değil,çok örtüşüyor. :thumbup:

Bir hal yolu bulacağız.Şu anda hepsinden vazgeçip, çünkü acil bir şey yok ,Patek ya da AP ye yönelebilirim.

Maurice in ne işi var?

Bileğimde güzel durdu,lug ve tepe yapılarını çok beğeniyorum.İşçiliği çok geliştirmişler ama hali hazırda bir tanesi lim. olmak üzere 3 MP olduğu için ertelenmesi en muhtemel olan.MP lerin o karmaşık olanlarını pek sevmiyorum.
Hobisi olan insan,zararsızdır ve hatta iyi,güzel insandır
Kullanıcı avatarı
bulenty

Mesaj mlm » 08 Haz 2012, 15:44

Hocam ben Necati Beyin önerisine katılıyorum, bir Nautilus ne derseniz deyin, bambaşka olacaktır..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: AlpKI, Dorukeski, tt59, ylmaz94 ve 148 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners