Bir de verilen örneklerden yola çıkayım.
Panerai, belirli bir ekonomik seviyede herkeste olması gereken saatlerden. Inhouse olmak koşuluyla hangi model, hangi kasa bu başka bir mevzu. Vmetin yine güzel bir model önermiş.
Chronoswiss, ETAcı idi yanılmıyorsam. Bu seviyede olmaz.
Blancpain, elinizde bir modeli mevcut. Bunun yerine FF olabilir.
Breguet, Type XX güzel hoş, tutulmayan model ama beğenilirse tutulmaması çok önemli mi, bence değil.
Jaeger LeCoultre, doğru marka ama bu model mi? Vmetin en doğrusunu önermiş. Reverso'lar da güzel tercih. Klasik modeller de zaten bambaşka bu modele sıra çok.
Maurice Lacroix, bu markaların arasında konuşulur mu bilmiyorum.
Ulysse Nardin, marine serisi çok güzel ama bir o kadar da çok seçenek var. Mavi renk güzel ama sizde zaten Marine var diye biliyorum.
Vacheron Constantin, sevilmeyen bir model ama bence tasarım olarak bir kusuru yok. Gentanın elinden çıkan diğer saatler gibi. Sadece rakiplerine göre geride kalmış. VC üstüne çok düşmemiş.
Günlük takacağım bir saate ihtiyacım var diyorsanız Rolex olsun ama bu markalar konuşuluyorsa bence şu aşamada olmasın. Datejust güzel, Sub güzel ancak rakipleri güçlü ileride belki bir Sub ile Rolex defterini kapatırsınız

Benim seçeceğim iki model ise bunların arasından VC ile Breguet. 2.el meselesi üzerinde durulmuyorsa güzel saatler alınmaması için sebep yok. Başka modelleri olursa JLC ile Panerai bu ikiliye rakip.
Tüm bu modeller bir yana eğer cebe ve akla yatıyorsa Nautilus. Rakiplerine göre çok pahalı ama 2 saatten daha fazlası eder. Hele o mavi kadran
Bu başlık çok konuşulacak bakalım neler göreceğiz