TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

IWC Aquatimer vs Ball SM vs Omega PO vs Tag Aquaracer

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Sizin Tercihiniz?

IWC Aquatimer 2000
9
16%
Omega Planet Ocean
30
55%
Tag Heuer 500M
7
13%
Ball Hydrocarbon
9
16%

Toplam oy : 55

Re: IWC Aquatimer vs Ball SM vs Omega PO vs Tag Aquaracer

Mesaj vincefb » 05 Nis 2012, 11:31

Mert 2. el alıcağımız saatte oyle 2006-2007 model olmıyacak 2011 model rahat buluruz dediğim fiyatlar ;)

Rolex, aldıktan sonra bana canın sıkılıp değiştirmek istediğinde teşekkür ediceksin :)

İstersen git manavda bozdur :lol: ama diğer konusu geçen saatlerde hem kaybın büyük olucak hemde değerlendirmek istediğinde çok yavaş gidicek canını sıkıcak ;)
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj vincefb » 05 Nis 2012, 11:34

Birde şöyle birşey var bildiğin kadarıyla Türkiyede Omeganın satış fiyatı yurtdışına göre %25 daha pahalı ;)

Yine Üstadlar daha doğru bilgilendirir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
vincefb

Mesaj mertk » 05 Nis 2012, 11:58

Demekki mega ondan o kadar inidirim yapiyor yurt disi fiyatina geliyor ama iwc de 7 bin tl civarinda olmasi gereken aquatimer tr de 8600 tl civarinda.Rolex icin vlla dogru diyorsun vincefb ama ikinci el cidden uzak kaliyor bana,biliyorum 0 ayarinda ama saatler, o kdr para vermisken ilk kullanan ben olayim diyorum.Serxx dha 1 2 ayim var almak icin ondan daha karar asamsinda rahatim :D ,sizlerin bir goruslerinizi alayim dedim onceden.Ama benim kararim ball ve iwc arasindan biri olacak.Omega almisken eski calibresini almak istemiyorum,yeni calibrede biraz dha denesin diyorum.O yuzden bu ikisi arasindan secicim olacak.ıwc yi gormedigimden daha onun hakkinda bir sey diyemiyorum,gecen gittigimde bir tek ingenieura bakmisitim butikte.Ondan secicim bu ikisi arasindan olacak gibi.deepquestide bulabilirsem onada bir bakicam.Iwc inhouse olsaymis iyiymis.Bir tek vintage aquatimer inhouse,o da daha da pahali herhalde.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj onuratamer » 05 Nis 2012, 13:31

Ben olaya biraz farkli yaklasayim, sayet desk diving adi verilen masa basi islerinde calisip, genelde takim elbise kullaniyor ve sportif bir havaya sahip olmak istiyorsaniz Omega P.O (eski kalibrenin sifiri) tercih edebilirsiniz.

Yok ama genelde kot gomlek - causal giyim tarziniz var ise ve farkli olmak istiyorsaniz IWC derim.
Kullanıcı avatarı
onuratamer

Mesaj placebo » 05 Nis 2012, 16:41

Iwc makina açısından bir numarası yok ama tasarım 10 numara.. gel gelelim biraz daha koyup Rolex almak da cazip gelmiyor bana. dha doğrusu 2. el olmamalı ;) gerisi sana kalmış zaten daha ne dyelim ;) şimdiden seçim ne olursa olsun güle güle kullan :champ: :champ:
Kullanıcı avatarı
placebo

Mesaj mertk » 05 Nis 2012, 17:05

Teşekkürler arkadaşlar bende iwc nin tasarımını beğendim,ondan aklım biraz da ona takılı kaldı.Birde o saatin çelik kordonlusu 11 bin tl civarı olması lazım.Ondan çelik kordonluyu pek düşünmüyorum,zaten çok beğenmedim çelik kordonunu.Bakalım yakından bakınca artık iwc veya ball arasında bir tercih yapacağım ama ball fiyat bakımından iwc ye göre daha hesaplı olması benim için daha iyi tercih gibi gözüküyor.Omeganında inhouse makineli po ya 10 bin tl vermek biraz fazla oluyor gibi geldi bana,tabikide fiyatını hak eder ama eski omega akıllarda 6500 tl civarıdna olunca şimdi insan omega po ya 10.000 tl vermek istemiyor yani işin özü :DAma yenisini daha çok beğendimi söyleyebilirim,benim fikrim daha şık olmuş saat,daha bir çekici.
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj Tolgi06 » 05 Nis 2012, 19:32

Mertk,bu kadar saatler hakkında bilgili insan ve yöneticiler Rolex demişse ben olsam gerekirse 5-6 ay bekleyip Rolex alırdım...

Bekle biraz kap Rolex'i,sonra da temiz bir kutu açılışı... :D
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj mertk » 05 Nis 2012, 21:02

Valla tolgi doğru diyorsun ama o kadar çıkamıyorum malesef 8 bin maksimum gibi daha fazla çok zor olur.Arkadaşlar birde sormak istediğim bişey var şimdi bu ball hydro cosc sertifikalı eta 2836-2 olması lazım içinde,cosc sertifikalı saatler top grade oluyor ama benim anlamadığım şey bu top grade with cosc olan saatler eta dan direkt alınma bir 2836 mı yoksa ball kendisi biraz da olsa kalibre ile oynuyor mu?Yani bazı saatler modfied eta oluyor orneğin ball 901,bazıları direkt inhouse oluyor,bazılarında iste eta 2836-2 yazıyor.Modfied olanlar en az 5 değişiklik yapılmış olması gerekiyor galiba kalibrede öyle bir şey vardı.İnhouse zaten bildiğimiz inhouse.Ama bu eta 2836-2 cosc 1 2 tane modfiye yapılarak mı satışa sunuluyor,yoksa eta direkt standart bir mekanizmayı top grade ile donatarak firmaya mı yolluyor,firmada hiç mekanizma ile oynamadan saatin içinemi koyuyor.
Kullanıcı avatarı
mertk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Serefhan ve 125 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners