TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maurice Lacroix Pontos Chrono vs Les Classiques Chrono Yorum

Hakkında Bilgi Almak İstediğiniz Saatleri Burada Sorabilirsiniz
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Saat Danışma Platforumu Bölümünde Yeni Saatinizle İlgili Bütçe ve Marka/Model Bazlı Tavsiye ve Kullanıcı Tecrübesi Talebinde Bulunabilirsiniz. Düşünülen Kriterlerin Detaylı Olarak Belirtilmesi Üyelerin Daha Rahat Tavsiyelerde Bulunmasını ve Tecrübelerini Paylaşmalarını Sağlayacaktır. Lütfen Açtığınız Konulara Sadece X Model Yorumunuz Nedir Şeklinde Yazmayınız. Sorulan Saatin Model Fotoğrafı, Özellikleri ve Öncelikle Kendi Yorumlarınızı Ekleyerek Sorunuz.

İyi Forumlar Dileriz

TSF

Re: Maurice Lacroix Pontos Chrono vs Les Classiques Chrono Y

Mesaj mvurucu » 19 Kas 2011, 11:19

Öncelikle dün akşam ikisini de tekrar bilekte denedim.
Siyah ve portakal aklımda yüzde 50-50 diyorum ama siyah sanki yüzde 60 a doğru kayıyor...gerçekten çok zarif ve bilekte inanılmaz kibar duruyor.
Heyecandan fotoğraf çekmek aklıma gelmedi o an saatin büyüsüne kapıldım:)
Krono butonları çok şık ve kasaya bütünleşik dizayn edilmiş çok kibar duruyor ve satıcı ısrarla kaplamanın atmayacağını siyahı gönül rahatlığıyla alabileceğimi belirtti:):)ne kadar doğru eğer siyahı alırsam beraber göreceğiz...
Fiyat konusuna ben de şu yüzden katılmıyorum.
Tüm dünya standardı aşağı yukarı belli olan modelleri üzerine daha da koyarak satmaya gerçekten alışmış saatçiler özellikle...
Bu yüzden ölü bi fiyata almak gibi bi gayem yok
konyalı daki indirimli fiyatlar benim gözden çıkardığım ve modelin gerçek değeri olan fiyat
ancak dün akşamki satıcı siyah pontos için 3600 chf portakal için 3200 chf etiket fiyatı gösterdi.
Bunlar inanılmaz şişirilmiş fiyatla bence bugün sirkeci ye bir ziyaret yapacağım.
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj Clk » 19 Kas 2011, 11:41

mvurucu, beni yanlis anlamissin. Ben kaplama atar yazmadim. Kaplama cizilir, zarar görür v.s. yazdim. Cizilmez diyen adamin da anlini karislarim ;)

Fiyat konusuna gelince. Almanya belkide saatlerin en pahali satildigi ülkelerden bir tanesi diye düsünürken Danimarka ve Isvec'te ki fiyatlari görünce neredeyse kücük dilimi yuttum. Fransa ve Avusturya'da saat fiyatlari yine Almanya'dan daha yüksek. Bu fiyat politikalrinin cesitli nedenleri var. Vergi, kdv, gümrük masraflari v.s. Dolayisi ile internet bazli karsilastirma yaparken neden hep ölünün de ölüsü konusulur anlamiyorum? Neden Danimarka'da ki yada Isvec'te ki bir saat saticisinin fiyatlarini baz almiyoruz o zaman?

Almanya Harley Davidson ve Avusturya Harley Davidson WEB siteleri ayni. Ancak iki farkli fiyat listesi var. Avusturyali adam diyor mu "HD bayiisi bizi kazikliyor"?

Eger olay evrensel fiyatlara gelirse sorarlar adama "Camaro fiyatina Polo'ya biniyorsun, bu ne perhiz bu ne lahana tursusu?" diye :D
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj SeRxx » 19 Kas 2011, 11:43

Mvurucu Türkiye'de ki bütün saatlerin etiket fiyatları şişirilmiş malesef, çoğu kişi bu durumdan hoşnut değil. Yanılmıyorsam Maurice'ler için aldığınız etiket fiyatları her yerde aynı olacaktır siz elinizden geldiği kadar indirim koparmaya çalışın. Umarım sorunsuz halledersiniz bu işi :champ:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mvurucu » 19 Kas 2011, 11:50

Eyvallah Clk
ben yanlış anladım hani ileride kaplama soyulur eder gibi düşündüm...
çizmemek için çok dikkatli kullanmak gerekecek..hani 90 larda tv uzaktan kumandalarına stretch film kaplama modası vardı ya:):)

Fiyat konusunu düşünürken İsveç i kıyas alırsak oradaki asgari ücreti yaşam koşullarını ve gelir düzeyini dikkate almak gerekli diye düşünüyorum.
Sounçta ben illa ki ölü fiyat ölü fiyat diye tutturmuyorum, ben nakit ödemeyi düşünüyorum ve bunun için indirim bekliyorum, sonuçta şu anki piyasa durumunda naktin gücü piyasadaki kredi kartı dolaşımı ve kullanım sıklığı ortada
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj drk » 19 Kas 2011, 11:51

Kaplama atmaz. Saatler kaçınılmaz bir şekilde zamanla çizilir, siyah saat çizildiğinde altından metal rengi çıkar, dolayısıyla normal çelik saate göre siyah kaplama saatteki çizikler daha çok göze batar ancak şunu da unutmamak lazım, kaplamadan dolayı saatin yüzey sertliği arttığından kaplamalı bir saati çizmek normal saate göre çok daha zordur.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mvurucu » 19 Kas 2011, 11:58

Bilgilendirme için teşekkürler...
Çizilme kaçınılmaz bir son doğru ben gün boyu masamda otururken bile saatimi 2 veya 3 kez cam masaya vuruyorum dalgınlıkla
Malesef sahip olunan saat sayısını mümkün mertebe artırıp sürekli bir rotasyonla kullanmak sanırım saatlere en az zararı verecek:)

Konu iyice dallandı budaklandı, gerek benim yanlış anlamam gerekse de araya giren fiyat ve indirim politikası konusu uzattıkça uzattı sohbeti...
Ben şu an bir boy önde full black teyim karar olarak portakal ise plase...
Alırken ki ruh halim sanırım belirleyici olacak.
Ustalara bir sorum olacak bu saatte "mekanizmanın varlığı hissi" siz nasıl adlandırıyorsunuz bilemedim anlatmaya çalıştığımı anlamışsınızdır....diğer saatlerimden çok fazla hatta şimdiye kadar hissetmediğim kadar fazla
ne hamilton da ne omegam da ne orientte bu kadar bir boşluk ve yaylanma hissi almadım saat koldayken
mesela arkadaşımın rolexini denediğimde nerdeyse hiç yoktu o mekanizma sallanma hissi
bununla ilgili deneyim ve varsa bilgi paylaşan olur mu acaba??
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj drk » 19 Kas 2011, 12:02

Bahsettiğiniz his valjoux 7750ye özgü meşhur bir durum :) Rotorun tek yönlü kurma yapması sebebiyle bazen rotor boşa hızlıca dönüp saati titretebiliyor, titremeyen saatlerin çoğunun rotoru her iki yönede kurma yaptığından, yani rotor her iki yöne dönerkende bir dirençle karşılaştığından, "mekanizma varlığı" pek hissedilmiyor. Gayet normal bir durum.
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj Clk » 19 Kas 2011, 12:05

Drk, bu durum ayni zamanda yataklama ile ilgili. Yatak hassasiyeti ve üzerinde kullanilan rulmanin kalitesi ne kadar yüksek olursa saatin vermis oldugu kurulma hissi o kadar az olur. Omega, Hamilton ve Maurice Lacroixe bu sartlar altinda ayni hissi verecektir. Rolex, kalite anlaminda ne kadar farkli oldugunu yukarida yazmis oldugun cümlede bir kere daha kanitliyor mvurucu ;)
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Saat Danışma Platformu - Ask Your Next Watch

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Bing [Bot], Majestic-12 [Bot] ve 145 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners